Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Jak to bylo s Kristýnou Kočí

Volby jsou dávno za námi a nově vzniklá strana Věci Veřejné nás od té doby neustále překvapuje. Nebo nepřekvapuje? Věci Veřejné mají zajímavé kořeny. Dávno už není tajemstvím propojení bezpečnostní agentury ABL s VV. Po volbách přesto vznikla trojkoalice připomínající leckomu spíš dětské hřiště. Mnohá média se zprvu o koalici vyjadřovala pochvalně, neuběhl ovšem ani rok a vše se změnilo.

Pohádkový dědeček by si to lépe nevymyslel. Zazvonil zvonec a pohádky byl konec. Bohužel ještě ne. Žil byl jeden poslanec Škárka, který přeběhl z modrého hřiště na pole hráčů se znakem VV. Nikdo neví v jakém rozpoložení mysli či těla se tenkrát nacházel, co mu místo krve proudilo v žilách, nicméně sdělil Respektu informaci, která se týkala úplatku od bývalého majitele ABL Víta Bárty. Když ale „vystřízlivěl ze své pravdomluvnosti“ a pochopil, co rozpoutal, začal tvrdit, že to nemyslel vážně a dělal si jen legraci. Tou dobou už to ale nebylo nic platné, jakmile se podobný vlak faktů a dohadů rozjede, nezastavuje. Poslanec Škárka znovu přehodnotil své stanovisko a úplatek od Bárty potvrdil. A jak to bylo dál?

Do zrychlujícího se kolotoče událostí přiskočila Kristýna Kočí, tehdejší šéfka poslaneckého klubu VV a rozjela to opravdu ostře, jako ta blondýnka v inscenaci pražského divadla A Studio Rubín: Kristýna - blonďatá bestie. Samozřejmě dostala také úplatek, i když neřekla nic konkrétního. Svědomí pracovalo a nenechalo Kristýnku v klidu, dokud to na Bártu i na sebe neřekla. Bankovky lítaly vzduchem, strana VV začala dělat jednu chybu za druhou a novináři si mnuli ruce, konečně je o čem psát. Poslanec Huml si už jenom přihříval svojí rozlitou polívčičku a VV se začali vařit ve vlastní šťávě. Tlačili na ně média i jejich koaliční partneři. Z velkého spojenectví nezůstalo mnoho, jen rozpadlé trojpřátelství a problém, co s tím. Dohoda se nekoná, zato VV se brání, jak se dá.

Kristýna Kočí rozjela druhé dějství tragikomického příběhu připomínajícího možná spíš horor. Přišla s tím, že v její ložnici, byla namontována štěnice. Proč se vždycky všechny osnovy spřádají v ložnicích? Možná to budou vědět ti na druhém konci mikrofonu…

Podle nahrávky, kterou zveřejnil server Týden.cz, poslankyně Kočí naznačila, že na současné krizi VV a potažmo celé vlády se od loňska podílela ODS. Po zveřejnění nahrávky Kristýnka řekla, že v rozhovorech "záměrně potvrzovala a dále rozvíjela spekulativní informace", které šíří její bývalí kolegové z VV. Autor nahrávky, člen frýdecko-místecké organizace VV Lukáš Vích, ale řekl, že slova Kočí o puči dlouhodobě připravovaném ve spolupráci s ODS jsou pravdivá.

Závěrečné dějství naší hlavní hrdinky Kristýny Kočí se pomalu, ale jistě blíží ke svému konci. Kristýna vyzradila všechny tajné spiklenecké plány na mikrofon svým kolegům, a když to prasklo, použila své oblíbené: „Lhala, jsem, abych je nachytala, protože jsem věděla, že jsem nahrávaná”. Nejhloupější výmluva desetiletí, kterou vymyslel ministr Kalousek se svou údajnou mystifikací vůči šéfredaktorům, pokračoval s ní Škárka a vyvrcholilo to poslankyní Kočí. A to, vážení, není hra, to je naše politická scéna!

Opravdovou divadelní hru uvedlo A Studio Rubín, které se inspirovalo přepisem údajně tajně pořízené nahrávky ze setkání bývalé šéfky poslaneckého klubu strany Věci veřejné Kristýny Kočí se spolustraníky, která se minulý týden objevila v médiích. Herci si v režii Tomáše Svobody vzali na paškál také lídra strany Víta Bártu, který v hereckém provedení štědře rozdával z "korupčního balíku". Podobné trojčení už přestává být vtipem. Je to rychlá jízda, která nemůže skončit dobře. Určitě ne pro daňové poplatníky, kteří tento místní Kocourkov dotují ze svých kapes a dostává se jim za to jen jedné frašky za druhou.

Petr Benda

Autor: Petr Benda | úterý 19.4.2011 7:00 | karma článku: 20,20 | přečteno: 2436x
  • Další články autora

Petr Benda

Kdo není proti Paroubkovi bude potrestán

V poslední době se v Ústeckém kraji rozmáhá strach. Místo normálního působení strany dochází ke snaze o vyloučení členů, kteří neútočí na Paroubka nebo říkají pravdu o situaci v krajské organizaci. Mě nevadí, že se vyřizují účty se mnou, ale vadí mi, když se mstí na lidech, kteří se se mnou dále přátelí nebo se nehodlají účastnit trestné výpravy proti Paroubkovi, Šlégrovi nebo proti mě. Je velice lehké zachovat se nehezky k těm co něco dokázali a stranu vyvedli z potápějící se lodi, kdy jsme klesli až na hranici osmi procent a o vítězství v kraji jsme si mohli nechat jenom zdát.

25.7.2011 v 13:00 | Karma: 8,99 | Přečteno: 968x | Diskuse| Ostatní

Petr Benda

Nepovažujte slušnost za slabost

Stávka skončila a již začínají zbytečné dohady o tom, kdo vyhrál nebo prohrál. Premiér Nečas se už nechal slyšet, že tato stávka moc odborům neprospěla. Znovu dokázal, že této vládě chybí slušnost, chuť jednat a sama sebe pasovala do role jakési vládnoucí kliky, která si může dovolit všechno. Její arogance je až nebezpečná a může tuto vládu dovést k úplnému konci dříve, než začnou zrát švestky.

18.6.2011 v 7:00 | Karma: 42,07 | Přečteno: 8333x | Diskuse| Ostatní

Petr Benda

Sbohem a šáteček

Většina voličů Věcí veřejných (dále jen VV) lituje, že jim hlas dala. To říká květnový výzkum agentury STEM. Popravdě řečeno, není se čemu divit. VV, které postavily svůj program hlavně na boji s korupcí, propadly na celé čáře. Navíc mezi nimi je spousta těch, kteří si s korupcí tykají.

15.6.2011 v 7:00 | Karma: 11,78 | Přečteno: 1122x | Diskuse| Ostatní

Petr Benda

Hegerova reforma se scvrkla na pouhé zdražování

Tato vláda od chvíle svého vládnutí neudělala nikdy a v ničem žádnou reformu. Ministr Heger žádnou reformu ani dělat neumí. Skutečná reforma zdravotnictví je nad jeho schopnosti, které jako ministr nemá. Výsledky jeho práce rok od voleb jsou nulové. Kdo je neschopný, schopným se nestane a výsledky jeho neschopnosti se projeví. Co mě na tom vadí nejvíce je, že všichni poslanci koalice jako ovce zvednou ruce pro něco, co se dá nazývat reformou jen se sebezapřením. Co se nám tedy změní?

10.6.2011 v 7:00 | Karma: 24,06 | Přečteno: 1226x | Diskuse| Ostatní

Petr Benda

Vše při starém a nové pohádky

Radek John zůstává i nadále předsedou Věcí Veřejných (VV). Zvolilo ho přes 1000 členů a voleb se údajně účastnilo ne 6000 registrovaných, ale jen 2500 členů VV. Pokud je to pravda budiž jim přáno a my se můžeme těšit na další lahůdky z kuchyně VV.

30.5.2011 v 7:00 | Karma: 10,02 | Přečteno: 888x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Policie v pohotovosti kvůli hrozbě terorismu. Zadržela podezřelého cizince

8. června 2024  23:01,  aktualizováno  9.6 12:41

Policie dopadla cizince podezřelého ze zvlášť závažného zločinu, po kterém vyhlásila pátrání v...

V Turecku zemřela česká zpěvačka Victoria. Zavraždil ji její vlastní manžel

14. června 2024  8:59,  aktualizováno  11:23

Česká zpěvačka Victoria byla zavražděna v Ankaře. Podle tureckého portálu Hürriyet ji zabil její...

„Ukrajinská sebevražda“. Intriky v Kyjevě čím dál víc frustrují Západ

11. června 2024  19:21

Kádrové změny nezmítají jen ruským ministerstvem obrany, rostoucí pozornost vzbuzují i rošády v...

Dar pro Ukrajinu prostřednictvím Čechů vyvolal na Tchaj-wanu bouři

10. června 2024

Premium Dar, který má pomoci Ukrajině s obnovou tamního zdravotnictví, způsobil na Tchaj-wanu politický...

Volby vyhrálo ANO před SPOLU. Stačilo! i Přísaha mají dvě křesla, propadli Piráti

9. června 2024  20:29,  aktualizováno  10.6

Volby do Evropského parlamentu vyhrálo v Česku hnutí ANO. Od voličů získalo 26,14 procenta hlasů,...

Převrat v britské politice? Nacionalisté v průzkumech poráží vládní stranu

16. června 2024

Premium Do britských parlamentních voleb zbývají ani ne tři týdny a vypadá to na velký propadák vládních...

Past na mobil v ruce. Chorvatské radary řidiče vyfotí a rovnou mu pošlou pokutu

16. června 2024

Premium Řidiči cestující v létě na dovolenou do Chorvatska mohou být nemile překvapeni, když jim do Česka...

Čokoládová holčička osladila život v SSSR. Boj o svou tvář ale prohrála

16. června 2024

Seriál Kdo by neznal Aljonku. Nejslavnější ruská čokoláda je na trhu už téměř šedesát let a její věhlas...

Do konce měsíce výrazně zúžíme tým, slíbil Bartoš po volebním debaklu Pirátů

15. června 2024  14:30,  aktualizováno  22:39

Reformy vnitřního fungování a kampaní Pirátské strany je třeba provést do konce příštího měsíce....

Opalovací krém pro miminka: Jaký vybrat?
Opalovací krém pro miminka: Jaký vybrat?

Pokožka novorozenců a kojenců je tenká, zranitelná a má méně melaninu, což je pigment, který chrání pokožku před slunečním zářením. Kůže miminka je...

  • Počet článků 25
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1497x
Narodil jsem se v roce 1971 v Teplicích. Jsem členem předsednictva ČSSD a předsedou KVV ČSSD Ústeckého kraje. Včetně funkcionaření a práce se snažím co nejvíce zbylého času věnovat svojí rodině - manželce a dvěma dětem a pokud mohu věnuji se sportu.

Seznam rubrik