Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Anders Breivik, nepřítel multikulturalismu, si vysnil bájné antimultikulti Česko

Masový vrah Breivik, jenž podal stížnost na kruté podmínky v luxusní norské samotce,  vzbudil rozhořčení českých blogerů. Přitom byl jako řada z nich zavilým odpůrcem "multikulti" a  Česko obdivoval jako bájnou rasově čistou zemi   

Nor Andreas Breivik byl označen po masové vraždách levicové mládeže a útocích na úřad Jense Stoltenberga soudem za schizofrenního vraha nenesoucího za své činy zodpovědnost a byla mu navržena internace na psychiatrii. Tehdy vzbudil bouři mezi norskými psychiatrickými kapacitami, zda má anebo nemá být souzen anebo jako psychicky chorý internován.  Dlouho bojoval za to, aby byl uznán duševně příčetným a byl mu umožněn zasloužený pobyt ve vězení, kde by mohl pokračovat v psaní svého 1500 stránkového manifestu a v šíření svých politických idejí.

Masový vrah Anders Breivik trpěl a trpí závažnou psychickou poruchou a dle svědectví expertů prokazoval v průběhu procesu znaky zmatečnosti, magického myšlení spojeného s mesianistickým komplexem, jenž dle odborníků nehrál.  

Podobných osobností chodí po světě více, někteří z nich sepsali rovněž své chaotické asociální manifesty, někteří napsali i disertační anebo diplomové práce. Řada z nich se stala díky vysokým politickým postům masovými vrahy a řada z nich ovlivnila myšlení milionů věrných oveček.  Vzhledem k tomu, že někteří z nich ve svých zemích vlastní zbraně hromadného ničení, anebo jsou zastupiteli vlivným mocností, které mají právo hájit své geopolitické zájmy anebo exportovat svou vizi demokracie do celého světa v rámci preventivních vojenských zásahů, jsou prakticky nepostižitelní. 

Mnohým masovým vrahům se daří obratně skrývat po desítky let pod ochranou například pákistánských úřadů, až jsou díky precizní práci úřadů USA, jež ve slepé  honbě za nimi zlikvidovali mezitím x krát více lidí, nežli měli viníci sami na svědomí, precizně  odstřeleni včetně svých potomků a manželek. 

 Dle mínění věčného provokatéra profesora Chomského by před Norimberským tribunálem mohli stát všichni američtí prezidenti, neřekl ale, zda by nebyli zproštěni viny. Ostatně řada prominentních politiků zapojených do válečných zločinů byla soudně vyslechnuta  často překvapivě se zprošťujícím rozsudkem. Řada z válečných zločinců menšího formátu se ocitla před Haagským tribunálem, kde nebyli odsouzeni k trestu smrti. 

Masoví vrazi, kteří se dostali do spáru nově zdemokratizovaných území USA, jako byl Saddám Husajn a jeho suita,  toto štěstí neměli. Neseděli  před Mezinárodním trestním tribunálem, kde by opravdu měli sedět zločinci, a jejich přečiny neposuzovali renomovaní soudní experti.   Byli odsouzeni v rámci nově se zrodivší jurisdikce bez nejasného právního mandátu k trestu smrti. Proces s masovým vrahem  Husajnem a jeho spojenci, kde bylo odstřeleno několik advokátů, vyvolal nevoli většiny hlav států, kde je trest smrti zakázán, kromě USA a pár diktatur,  jež se z jeho smrti zaradovaly. Nesl rysy pimprdlového divadla včetně diktátorova neslavného urážlivého oběšení natočeného na mobil.   

Na Breivikově případu, jenž se dostal do hledáčku médií díky své stížnosti na nelidské podmínky na samotce, kde si mohl dálkově studovat politologii, mě zaujala  takřka magická shoda některých jeho tezí z jeho manifestu s názory řady českých bloggerů,  běžných občanů a některých našich politiků.  

Ti samozřejmě nesáhnou po pušce, nikoho nezabijí, v podstatě ale hlásají vize, jež hlásal před lety pomatený Andres Breivik.  Horkokrevná Frauke Petry, leaderka AfD,  plácla něco ve smyslu, že by se migranti v rámci ochrany země měli na hranicích  střílet, ale pak se pěkně zaculila a vyšumělo to do prázdna. Tato elegantní, jemná a krásná žena pastora  by nikdy nikoho nezastřelila a její výrok byl desetinou odvaru xenonofobních štvavých výkřiků Donalda Trumpa, jenž v rámci předvolebního boje ječí  o krutém mučení všech příbuzných teroristů a další politicky nekorektní hesla, díky nimž mu tolik roste popularita u obyvatel USA.  

Breivik ve svém Manifestu, v němž  cituje významné politiky, některé filozofy a myslitele, se vyznává stejně jako řada českých občanů a bloggerů z odporu k multikulturalismu, feminismu a adornovskému levicového marxismu, egalitarismu a myšlence politické korektnosti, díky nimž  Evropa ulehla na postel a rozstonala se. Breivik relativně koherentně definuje nebezpečí islámského fundamentalismu a nekontrolovatelné migrace pro  integritu evropského obyvatelstva.

Pak se ale dostává k bláznivým a schizoidním vizím, jež si v ničem nezadají s magickým myšlením apokalyptiků z Islámského státu. Stejně jako oni předvídá velký a klíčový válečný konflikt. Zatímco fundamentalističtí islamisté potřebují, aby jim dotáhl nedaleko městečka Dabiq potřebný počet kmenů, aby se tam mohla strhnout legendární bitva, kde bude hrát roli magický islámsko-křesťanský spasitel a oni konečně porazí všechny křižáky světa,  Breivik čeká na mystický okamžik,  kdy budou povražděny veškeré nebezpečné feministky. On pak nastoupí coby mesiáš a spasitel a v Evropě konečně nastane vytoužený rasově čistý klid, řád a pravé hodnoty chlapáckého vikingství.   

Co nás jakožto Čechy a Slovany může znepokojit v rámci manifestu člověka, na němž jsme se většinově jakožto národ shodli, že je to nebezpečný maniak, je to, že si sestavil žebříček zemí nezasažených multi-kulti hrozbou, včetně přesných statistik vykalkulovaných v jeho chorém mozku.  Na prvním místě rasové čistoty  a odporu k multikulturalismu a intolerance k cizím kulturám je Slovensko s 90 body, na druhém místě Slovinsko s 90 body a na třetím místě Česká republika s 80 body. Nejhůře dopadlo Německo s 1 bodíkem. 

Doufám, že Češi nejsou tak xenofobní, jak se to Breivikovi v jeho chorém mozku zdá, a jsou pouze přirozeně opatrní vůči islámským fundamentalistům včetně jejich snahy silou a mečem šířit do naší evropské kultury prvky práva šaría. Breivik se velice pozitivně vyjádřil i k Václavu Klausovi i k Vladimíru Putinovi, o němž sdělil, že neví, zda jej má nekriticky obdivovat za jeho nacionalismus anebo se jej bát. Zatímco Klaus nad tím mávl rukou, Putin mu slovy svého mluvčího Dmitrije Peskova vzkázal, že dílem jeho chorého mozku se nebude ruská vláda zabývat. 

Breivik se chtěl ve svém plánu, stejně jako populista Donald Trump, zbavit všech muslimů a všech přátel multikulturalismu. Velkým vzorem mu byly Benešovy dekrety, jež považoval jako ideální prostředek k vysídlení všech, kdo vykazují jeho antimultikulrní vizi odpor. Breivikovo myšlení a pasáže, jež jsou eklekticky vypsány z díla dalších extremistů, nejsou čirým blábolem, ale ideologickým manifestem, jenž  umně manipuluje s fakty.

Intolerantní fundamentalistická forma islámu, jenž má ve svém programu vepsán kulturní ale i militantní džihád a tezi o nadřazenosti muslimského učení, odpor k myšlence rovnosti žen s muži, je velkou hrozbou pro světovou civilizaci. Nelze z toho ale vyvodit, že se kvůli tomu mají fyzicky vylikvidoval evropské feministky, jež dostaly své muže pod pantofel a dostaly se do politiky, a tak  zbavují Evropu přirozeného chlapáckého mužství. V  kritice feminismu a role žen ve společnosti si  Breivik nezadá s islámskou naukou, jíž nakonec mohl být, aniž by to tušil, po 9 let sepisování svého  manifestu podprahově zasažen.  

Breivik je případem pro psychiatrickou studii a studii panického strachu z jakéhokoli, i neškodného  mísení kultur v rámci mezinárodních divadelních a hudebních festivalů. Bohužel řada českých občanů, bloggerů  to má tak nějak podobně. Aniž by o tom věděli, přejímají zcela nekriticky podprahově Breivikovy vzorce  myšlení.

Libují si v konspiracích, v nichž si dosud libovali pouze obyvatelé USA a bratři Slováci, ale bohužel už je v tomto dotahujeme. Tyto konspirace ale vydávají čeští blogeři  na rozdíl od bájivých Slováků, kteří vždycky na Slovenském vysielači  nezapomenou dodat, že se jedná o jejich nejasný pocit a konstrukci, za ryzí a nefalšovanou pravdu. A tak se šíří českými blogy a Facebookem Breivikovy teze vedle  werichovských  a lasicovských  hoaxů.

Hoaxům podléhají občas i naši přední politici. Zatímco prezident Klaus na Valdajské konferenci a na RT fňuká, že finančně dosud celkem zazobaná Evropa je slabá, mdlá a bez ducha, prezident Zeman v rámci svého novoročního projevu hovoří o organizované invazi migrantů, jež má na svědomí Muslimské bratrstvo.

Je zcela jasné, že imigrace běženců, jež byla trnem v oku masovému vrahovi Breivikovi,  je organizována skupinami převaděčů, kteří na masovém přepostrkování lidí z kontinentu na kontinent vydělávají momentálně lépe nežli z distribuce drob. Domnívat se ale, že za vším stojí jen Američani, kteří chtějí Evropu položit, anebo jen Rusáci, anebo Muslimské bratrstvo, anebo al-Asad, je zkrat.

 Migrace je  souhrou celé řady faktorů, v níž klíčovou roli hrají mafiánští převaděči, válečné konflikty a snaha  o zlepšení sociálního a ekonomického statusu. V malé míře rovněž snaha šířit ohněm a mečem v Evropě džihád. Ten je zde už ale i tak šířen s pomocí sociálních sítí méně hlídaných nežli Facebook, jež  umožňují  formu šifrované komunikace.    

A takových hoaxů se šíří mraky. Já sama jsem se stala obětí několika z nich, ačkoli se snažím ověřovat si informace z několika zdrojů.  Jedním z nich byl hoax o labradorských retvívrech, kteří musí být utraceni a já má poslat svým kamarádům zprávu, zda je nechtějí zachránit adopcí. A pak mi naspal známá ajťák, že je to emailový fór. Proto raději zabrousím na stránky, které poplašné zprávy podchycují. Jelikož je jich ale neuvěřitelně mnoho a kolují běžně  i na Fox News, Russia Today  ale i v etablovaném západním a východním tisku, nemůžeme se jim zcela ubránit.

Ne každý má tu trpělivost a sílu jít v dnešní uspěchané době k pramenům, a tak si přečte vtipně sepsaný blog posmívající se papeži Františkovi, jenž v letitém rituálu omývá nohy muslimům a okarmuje jej. Že před lety omýval nohy etnicky čistým Italkám odsouzeným za drobné mravnostní delikty anebo dalším "hříšníkům", už takový poprask mezi českými  čtenáři nevzbudí.

Česká společnost se polarizuje a je dobře, že se polarizuje. Aspoň se tolik nenudíme a namísto banálních problémů milostných afér Leošů Marešů a sexuálních úletů miliardářů Janečků řešíme sofistikovaná politologická témata. 

Zatím míra xenofobie  českého národa a polarizace společnosti, jak varuje ve své poplašné zprávě Martin Fendrych, nadaný klasicky černobílým viděním, ještě nedosáhla svého vrcholu.  Zatím se vyžíváme pouze v nevkusných žertech se šibenicemi, občas nastražíme muslimům nějaká ta prasečí ouška. Občas napadneme muslimskou ženu v šátku. O to méně se vysmíváme Romům. Vrcholem paniky bylo vystřelení mladíka na radikální demonstraci, kde se blouznilo o návratu blanických rytířů, z plynové pistolky do vzduchu. Sám se šel nakonec udat a přijal trest dobrovolných veřejnoprospěšných prací.

Stále  naštěstí nejsme tak intolerantní vůči vcelku dobře zaintegrovaným etnickým menšinám, jak si nás představoval  Breivik. Stále se zde dosud nepodpalují ubytovny migrantů, magoři nestřílí do náboženských shromáždění, jako je to běžné v USA, a islamističtí  extremisté zde neřádí jako v Bruselu anebo ve Francii. Co bude dál, je ve hvězdách a v rukou našich produktivních blogerů, politiků a občanskoprávních aktivistů.     

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Petra Havelková | čtvrtek 21.4.2016 15:36 | karma článku: 14,43 | přečteno: 1122x
  • Další články autora

Petra Havelková

Poslední mohykáni proruské propagandy v Česku

Během únorového vpádu vojsk Putinova režimu na Ukrajinu bylo přijata série opatření proti šíření ruských desinformací. Řada zemí euroatlantického bloku i jejich spojenců se rozhodla zablokovat ruský propagační kanál Russia Today

16.8.2022 v 19:44 | Karma: 18,86 | Přečteno: 1458x | Diskuse| Politika

Petra Havelková

Na vlnách šedé ekonomiky

Můj postoj k šedé ekonomice byl vždy dvojznačný. Vím, že poctivě danícím občanům, soukromým podnikatelům a právnickým subjektům vděčím za mnohé. Jen díky nim jsem bezplatně vystudovala, mohu jezdit po opravených silnicích.

28.7.2022 v 21:09 | Karma: 13,02 | Přečteno: 650x | Diskuse| Ekonomika

Petra Havelková

Je projekt Pirátské strany o zdanění psychotropních látek smysluplný?

Možné zdanění příjmů z legislativně regulovaného prodeje psychotropních látek, které má Pirátská strana ve svém programu, se jeví jako zajímavý nápad řešení finančních problémů spojených s náklady na ústavní léčbu závislostí

6.7.2021 v 13:18 | Karma: 12,95 | Přečteno: 561x | Diskuse| Politika

Petra Havelková

Ruský vliv

Protřásla si bezstarostně své tmavé dredy v podzimním větru a nechala se pohladit posledním zábleskem babího léta. Cítila se svobodná.

1.3.2021 v 18:24 | Karma: 6,82 | Přečteno: 589x | Diskuse| Poezie a próza

Petra Havelková

Mercury a malí Čecháčci

Zpěvákova raná 80. léta strávená v Mnichově ve společné domácnosti s německou herečkou Barbarou Valentin, která jej zasvětila do tamní LGBT scény, byla v dětem přístupném filmu Bohemian Rhapsody zcela opomenuta.

10.3.2019 v 9:57 | Karma: 11,16 | Přečteno: 1225x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Mají rakovinu, metastázy a nic nezabírá. Léčba je, ale pacienty by stála miliony

22. května 2024

Premium Muži s metastazující rakovinou prostaty, na kterou už nezabírá jiná léčba, se upínají k poslední...

Zvedneme minimální mzdu o tisíce, drtí predikce Zaorálek

22. května 2024

Sociální demokracie, kdysi nejsilnější strana, vypadla ze Sněmovny a teď se snaží proniknout...

Proč se malým Němcům nedaří v matematice. Ve školství nefunguje integrace

22. května 2024

Premium Vypadá to, jako by němečtí žáci najednou ztratili schopnost počítat. Podle nové studie německé...

Vyhrajte vstupenky na finále MS v hokeji. Máte jedinečnou šanci s iDNES Premium

22. května 2024

Je tady ještě jedna šance, jak získat vstupenky na finále hokejového mistrovství světa! Dvě místa v...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 191
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1221x
Mezi mé zájmy patří  kulturní dění v mém okolí, literatura, reflexe vlivu masových médií na utváření obecného mínění. Zajímám se o kognitivní vědy, evoluční psychologii, teorii memů a literaturu.