Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Začátek konce USA?

Snad ve válce Severu proti Jihu byly USA více rozděleny, než dnes. Občanská válka ale nebude. Zcely jistě. Co se tedy v USA stalo?

Černošské bouře v USA bývávaly pravidelně. I za Obamy. Guvernéři sami nebo s pomocí NG potlačili násilnosti, ať byl guvernérem demokrat a prezidentem konzervativec i opačně.

Nyní popustili draka ze řetězu a demokratičtí guvernéři a starostové velkých měst naopak oslabovali policii, jakoby štvali divoké psy na politické protivníky.

Bez covidu by to ale bylo málo.

Už před čtyřmi lety podcenili všichni protivníci Trumpa. On je fenomenálně porazil pomocí pouhých několika sociálních sítí a opravdu jen několika televizí a novin.

Teď si na něj dali pozor a s covidovým větrem v zádech ho udolali. Asi.

Kdo tedy byl jeho největším nepřítelem? BLM ? Ani zdaleka!

V prvé řadě deep state, což je tajemná část státu, která blokuje, řídí a usměrňuje politickou vůli každého prezidenta. Nejhorší prezident USA v dějinách Barack Husain Obama si postěžoval, že až v druhém volebním období si dovolil dělat věci, se kterými deep state nesouhlasil.

Nemá pevnou strukturu, ale je jisté, že je to shluk úředníků tajných služeb ( tedy i těch, které se snažily brzdit Trumpa pomocí tříletého (!) údajného vyšetřování podpory kandidatury Rusy, či dokonce spolupráce - kolaborace - prezidenta s Ruskem), vysokých státních úředníků a armády.

Určitě i nejvyšší velení USAA. Trump nezačal žádnou novou válku, poctivě se snažil hasit ty začaté Bushem j.r. a Obamou (nositelem Nobelovy ceny míru!). Přitom, kde jinde si armáda má odzkoušet nové zbraně a kde mají získat generálové nové hvězdičky? Trump velice dobře věděl, s kým má tu čest a armádě zvýšil výrazně rozpočet na úkor navýšení dluhu. Asi to bylo málo.

Ekonomicky nejsilnějším protivníkem Trumpa je americký kapitál mající investice v Číně. Trump uděloval pokuty v částkách stovek miliard Dolarů Číně za zneužívání patentů, obchodních faulů a ochudil tak majitelle amerického kapitálu v Číně o dividendy. O stovky miliard Dolarů....

Média nejsou média, ale kapitál. Sociální sítě jsou zlatým dolem a svoboda slova slova je dobrá, pokud se na ní dá vydělat. Pokud je lepší ho cenzurovat a dehonestovat? Žádný problém!

Doby, kdy na každém rohu amerických měst seděl jinak smýšlející redaktor a majitel v jedné osobě, v době, kdy tito intelektuálové se po pravdě honosili přezdívkou hlídací psi demokracie, skončily koncentrací do rukou několika vlivných rodin. Ohromná média žijící z reklam nadnárodních společností, těch společností vlastněných i velkokapitálem, který utrpěl ohromné ztráty v Číne díky Trumpovi, ta byla v první volbě pokořena a zneuctěna. Devadesát procent médií tvrdě šlo proti Trumpovi celé období, vytrhávalo jeho slova z kontextu a navíc Trump není Jan Zlatoústý a nebylo těžké jeho občas nepřipravené řeči zesměšňovat ( to se u protivníka nikdy nestalo a že příležitostí bylo).

Vzpomeňme, jak právě média dělala Satana z Trumpa, že se nechce vzdát opravných prostředků a jeho "Uvidíme" hned prezentovali jako dílo ďáblovo. Kostnický koncil hadr!

Přesto by je Trump porazil znovu, nebýt velké mediální lži, jak Trump nezvládl coronavirovou krizi. Trump ji zvládnul. Vše co jako prezident udělat mohl a měl, udělal. Jen ten virus nezdolal...

A kde je problém?

Biden sám to není. Je v politice desítky let, jeho příběh plný lidské bolesti mu málokdo závidí. Je to kariérní politik, lepšího demokraté nevygenerovali.

Mně osobně však připomíná osud prezidenta Beneše. I on se musel spojit s krajními levičáky, aby dosáhl svého. I on byl nemocen a jeho (ne)schopnost rozhodovat se v krajních situacích byla omezená a spolupodepsala se na nezvládnutém puči v roce 1948.

 A stejně jako Beneš má Biden v zádech čerta o kterém si myslí, že si ho osedlal. Levičáky, kteří ani neprošli sítem prezidentských kandidátek demokratů a odstoupili, když jim došlo, že dokonce ani v době covidové nemají proti Trumpovi šanci.

Nevěřím, že Trump bude mít dostatek důkazů o  masivních podvodech, které ho připravily o funkci. A i kdyby měl, nikdo to nezveřejní. Je dobojováno.

Existuje teoretická možnost, že se viditelně špatný zdravotní stav Bidena zhorší do inaugurace tak, že že přiměje volitele zvolit Trumpa ( nejsou vázáni dát hlasy Bidenovi).

Nepřeju si to. Přeji si, aby Biden vydržel "jet" ve starých demokratických kolejích, aby nezačal nové války ve Světě a  odolal extrémnímu tlaku levice v čele s Kamala Harris a Sandersem.

Moc tomu ale nevěřím.

 

 

Autor: Luděk Peleška | neděle 8.11.2020 18:11 | karma článku: 25,11 | přečteno: 730x
  • Další články autora

Luděk Peleška

Trumpova zkouška covidem.

Možná se vyplnil sen mnoha levicových sil v USA, možná tomu někdo pomohl, možná osud. Co se ale stane, když dojde na nejhorší?

2.10.2020 v 12:54 | Karma: 15,52 | Přečteno: 347x | Diskuse| Politika

Luděk Peleška

Nová doba?

Film s Chaplinem, který pracoval tak intenzivně, že ho nasála montážní linka, asi zná většina z nás. V nové době současnosti je to naopak. Qou vadis, Evropa?

27.9.2020 v 12:53 | Karma: 25,09 | Přečteno: 597x | Diskuse| Politika

Luděk Peleška

A dost!

Čísla ukazují, že Evropská unie se stává neudržitelným sociálním experimentem. Pro nás je sice příjemné, že členstvím v unii doháníme ekonomickou úroveň, kterou nám sebral socialismus. Není ale na čase balit kufry?

23.9.2020 v 17:44 | Karma: 35,36 | Přečteno: 836x | Diskuse| Politika

Luděk Peleška

Tak kdy to praskne?

Minulý US prezident Barack Husein Obama napsal, že až ve druhém funkčním období začal jednat dle svého vědomí a svědomí a bez ohledu na Deep State. Nikdy nebyl Deep State tak silný a tak blízko fatálnímu střetu s prezidentem.

21.9.2020 v 20:17 | Karma: 23,77 | Přečteno: 674x | Diskuse| Politika

Luděk Peleška

Koďour už tu není!

Rozhodl jsem se napsat o obyčejných lidech, postavičkách jak od Nerudy. Koďour už s námi není! Stejně jako Mattoni...a někdy i ta obyčejná postavička obohatí okolí a nežila zdarma!

5.9.2020 v 11:52 | Karma: 5,74 | Přečteno: 113x | Diskuse| Miniblogy
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Práce k lidem patří, hodnotí účastníci první máj. Oslavy zdůrazňují i politici

1. května 2024,  aktualizováno  16:31

Politické strany, hnutí a spolky a jejich příznivci se sešli k oslavám prvního máje. V Praze se...

V ODS plnil roli Klausova vlčáka. Kousl a nepustil, vzpomíná Vondra na Macka

1. května 2024  16:31

Miroslav Macek měl podle Alexandra Vondry (ODS) celou řadu kontroverzních názorů, se kterými on sám...

Hrál na počítači a nechodil ven. Policisté u něj doma našli varnu pervitinu

1. května 2024  15:51

V bytě na okraji Brna našla policie varnu pervitinu, podezřelý muž skončil ve vazbě. Stíhaná je i...

Na synagogu ve Varšavě kdosi hodil Molotov, čin odsoudil Duda i ambasáda USA

1. května 2024  14:10,  aktualizováno  15:48

Neznámý útočník v noci na středu hodil tři zápalné lahve na synagogu v centru Varšavy. Případ...

  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 836x
Život je jedna velká legrace. Myslete si to taky a užívejte si ho! Jistý Jack Kerouac napsal větu, kterou jsem se vždy řídil: Když cesta je cíl.. Byl jsem problémové dítě, nevšední student, "a young man on the long way up", jednal jsem s ministry, premiérem, prodavál jsem společnosti za stovky miliónů i vlastní výrobky na ulici a... a nikdy jsem se nevzdal!  Náš život je prostě cesta. Unikátní a nezaměnitelný... Ať vás Jack a jeho síla provází!

p.s. Věnováno vedoucím na poště, v samoobsluze i absolventům MBA ( mladý, blbý, ambiciózní)

Seznam rubrik