Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
UU

hryhryhry

17. 2. 2012 17:30
hodně štěstí

článek je šťavnatý a má esprit, první čtyři pětiny připomínají Vaše knížky o Americe, ty co se líbily Škvoreckému(i mně), a tak o tom závěru a nových blozích šetrně pomlčím. Třeba se zas dostanete do formy.V

0 0
možnosti
E

eldaha

12. 2. 2012 18:59
No, jeden takový svobodomyslný je můj bratr.

Momentálně má střechu nad hlavou. Je mu 65 let a je nemocný. A já se potácím mezi sourozeneckou solidaritou, která mě stála několik desítek tisíc, a momentálním rozhodnutím, že už toho bylo dost.

0 0
možnosti
IP

IvaPekárková

12. 2. 2012 22:20
Re: No, jeden takový svobodomyslný je můj bratr.

Hm... to nebude lehké!

0 0
možnosti
KT

Ježikača

10. 2. 2012 1:07
ano.

když jste psala o poměrech v USA, vybavila jsem si nedávný rozhovor J. Třísky (kterého mám velmi ráda) pro Reflex. tvrdil, že Amerika je skvělá a plná příležitostí. divila jsem se, jak ve svém věku může uvažovat tak naivně. asi je to pobytem jen v určitých čtvrtích. a rozhodně souhlasím s tím, že ulehčit někomu pomáhá oběma. a taky s tím, že ne všichni jsme standardní a výběr životních podmínek druhých může být šokující. a že se nedá pomoci - tedy tak, jak si běžná společnost myslí, že je to správné.

0 0
možnosti
MR

iluminat

10. 2. 2012 1:35
Re: ano.

tady se jedna i o svobodu, svobodu, kdyz chci i chcipat na ulici, uchlastat ci udrogovat se k smrti. To myslim vazne. Pred lety v NY se mi dostaly do ruky The News pro bezdomovce, maly naklad a par stranek, a tam byl zajimavy clanek bezdomovce, zadny primitiv, psal jak odmalicka se dival v parku na homeless typky a obdivoval je, asi jako pioneers, Daniel Boone a jini. Trochu ujety, ale jeho videny sveta.

Zil v normalni rodine, vystudoval, praci a byt mel, ale kdyz mu bylo asi 28 let, sbalil si batuzek, a nechal byt a praci a sel na ulici. Pry se mu to libi. Znam pripady v rodinach kde to bylo obdobny.  A strkat je do lochu nebo cvokarny, to se mi nezda.

0 0
možnosti
MR

iluminat

9. 2. 2012 21:51
to mate tezke, za sociku je davali do lochu

nebo blazince, a nekteri se zasebevrazdili, je to vetsinou dusevni poruch, a nejde lecit, znam nekolik pripadu v bohatych rodinach, ze synu, (zeny tim trpi mene) a manzela, ze sli na ulici, psychiatri nepomohli, a do cvokarny je dat nelze, pokud neublizi sobe ci jinym, Nic moc delat nemuzeme.

A neni to vina -ismu, ani krize, ekonomie, ci politiky. I kdyz politici se radi delaji hezci a slibuji ze s tim neco udelaji, to je jakio kdyby chteli politicky vyresit rakovinu.

0 0
možnosti
MR

iluminat

9. 2. 2012 21:47
no ze jste se uz konecne ozvala

dlouho jste tu nebyla

0 0
možnosti
TA

tajny agent

9. 2. 2012 15:49
V kapitalizmu uz neexistuje spolecnost

takze jim nekdo nemuze ani ukazat jeji zajem. Kapitalizmus v podstate otevira cestu ruznym viram a ideologii v kterych je naprosto prirozena vlastnost lidi patrit do spolecnosti zakotvena.

0 0
možnosti
ZJ

Jean-Luc Picard

9. 2. 2012 14:18
vám se snad nedá nedat karmu ;-)

Smutný, ale velmi racionální a reálný popis situace.

Znám také dost cs bezdomovců, co si vybrali tento styl života a rád je podpořím. Nejen v létě od nich koupím čerstvě nasbírané houby, snažím se dát práci (posekat trávu, pomoct s dřívím, tahání kamenů na opěrnou zídku, výkop, rytí ...). Dostanou něco k jídlu (co zrovna máme), když je chladněji tak horký čaj a nakonec třeba i svařeňák a peníze podle toho co odvedli za práci. Poznáte tam, že někteří se snaží si vydělat, jiní jen pláčí, že potřebují peníze na cestu tam a tam, kde jim nabídli práci, žije tam rodina ...

Většinou jsou to slušní a pracovití lidé, kteří se vzdali iluzí a vyšších cílů. Na jídlo si přinesou vlastní ešus a "bagr" (a po jídle si ho hned umyjou.

Slušní lidé. Vetšinou jen etničtí češi, romové se přijdou maximálně zeptat na šrot (jednou se ani neptali, rzstřihli v noci plot a odvezli pár koupených profilů pro budování opěrné zídky, ještě že byl pes doma /sousedům minule zmizel i pes, zůstala jen louže krve/)

3 0
možnosti
IH

misaviki

9. 2. 2012 13:56
?

A proč se o ty duševně choré nestará jejich rodina? Co to je za lidi, že nechají svého blízkého pochcaného na ulici?

0 0
možnosti
TV

t.varga

9. 2. 2012 13:57
Re: ?

ty musíš být asi taky těžký případ

4 0
možnosti
TV

t.varga

9. 2. 2012 13:55
dobrý den

jen doufám, že jste to nepsala kvůli OnaDnes

1 0
možnosti
JC

medvěd brtník

9. 2. 2012 13:38
Někdy si říkám, že jsem ještě nečetla příspěvek, který

by sděloval: Děkujeme vám, daňoví poplatníci, že stále ještě platíte daně a tudíž je na všechny ty sociálky a zachránce bezdomovců. Také zdravotně postižení by mohli alespoň občas poděkovat a ne křičet spolu s Krásou před ministerstvem, na co všechno mají nárok. Osobně si myslím, že člověk má jediný nárok, který mu nelze vzít, to je umřít.

0 0
možnosti
VS

Astaroth

9. 2. 2012 13:50
Re: Někdy si říkám, že jsem ještě nečetla příspěvek, který

Socialni naklady statu jsou jen jednocifernym procentem toho, co je rozkradeno.

1 0
možnosti
  • Počet článků 313
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7510x
Autorka knih, tlumočnice, barmanka, taxikářka na obou stranách silnice. Poslední vydané knížky: Levhartice (román), Beton (soubor povídek), Péra a perutě (můj první román v novém vydání), Postřehy z Londonistánu (blogokniha), Pečená zebra (román o černobílých vztazích v Česku). Na jařeo vyšlo nové vydání Slonů v soumraku (román o nerovné lásce starší Angličanky a mladého Senegalce). Na září se chystá fungl nové doplněné vydání tlusté blogoknihy -- Multikulti pindy jedný český mindy. Zrovna se pouštím do pokusu napsat novou knížku. Můžete mě kontaktovat na ivapekarkova@gmail.com