Nedůvěra vládě, vejce, zelení a volby všeobecně

Pohnutá doba, krize, vejce, rozklad zelených, toť lákadlo i pro líné bloggery. Po dlouhé době tedy i já musím nastartovat PC a přispět svou trochou do mlýnku.

Chci se přitom věnovat okrajovému fenoménu, kterým se v této formě asi zatím nikdo jiný nezabýval, i když si tím nemohu být jistý - kvůli své lenosti jsem neprovedl žádný seriózní průzkum, googla používám jen pro zábavu.

V této pohnuté době vzniklo několik nových ismů. Překonány jsou socialismus, komunismus, buddhismus, konfucianismus, klerikální fašismus a další zastaralé ismy, je tu:

JETŘEBISMUS

Tato ideologie poněkud bolestivým způsobem klade důraz na to, co "JE TŘEBA UDĚLAT", přičemž autor jetřebistických teorií vetšinou nemluví o sobě, ale o nějaké neurčité části naší společnosti, na kterou tuto morální povinnost cosi udělat deleguje. Např. "je třeba organizovat mítinky, je třeba se tomu a tomu postavit čelem" atd. Jetřebista sám nic neudělá a jeho scestné návrhy také nikdo nepřijme, ale alespoň si uleví - a o to jetřebistovi jde.

NETŘEBISMUS

Tato ideologie nás učí, co není třeba udělat. Jinak viz JETŘEBISMUS.

BYLOTŘEBISMUS

Ideologie, která klade důraz na to, co bylo třeba udělat, objevuje se např. v úvahách o tom, co bylo třeba udělat, aby zelení nepropadli v evropských volbách atd.

Bylotřebisté se dělí na dvě skupiny: nesebekritičtí a sebekritičtí. Druhá skupina alespoň do svých úvach připíše, že po válce je každý (blb) generálem, nicméně z tohoto poznání nevyvodí důsledky.

NEBYLOTŘEBISMUS a BYLONETŘEBISMUS

V principu záporný BYLOTŘEBISMUS, viz nahoře. Mezi NEBYLOTŘEBISMem a BYLONETŘEBISMem jsou jemné rozdíly, které kvůli své lenosti ale nerozvádím.

BUDETŘEBISMUS, NEBUDETŘEBISMUS a BUDENETŘEBISMUS

Zabývají se budoucími procesy (tím nemyslím - doufám - soudní procesy). Proponenti těchto ideologií se zabývají problémy jako: "co je třeba udělat, aby oranžoví dostali své voliče k urnám" nebo "jak to zaonačit, aby TOP09 neskončili po podzimních volbách na smetišti dějin, hned vedle demokratických zelených a klasických (nedemokratických?) zelených" nebo "co udělat proto, aby voliči modrých šli k urnám, ač jsou zhýčkáni vítězstvím v eurovolbách".

ZÁVĚR

Doporučuji panu ministru Janotovi zdanění těchto ideologií a tím zmírnění dopadu krize na rozpočet České Republiky. 


Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Václav Pavlovec | čtvrtek 11.6.2009 8:00 | karma článku: 10,70 | přečteno: 499x