Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Vymyslet dárek

Každý se s tím občas setká. Vymyslet dárek k nějaké příležitosti, dárek, který neurazí, je užitečný, v ideálním případě nadchne a ještě ke všemu bude originální.

Je červen a mám ve svém okolí pár oslavenců, jmeniny, narozeniny. A bonusově letos dokonce jednu dámu s půlkulatinami. Co pořád vymýšlet, aby to splňovalo výše uvedená kritéria?

Zřejmě pro usnadnění zůstanu jen u toho prvního, tedy aby dárek neurazil. Obecně asi platí, že květinou a dobrým kokinem, člověk neurazí. V případě pána, pak láhev s dobrým obsahem nahradí tu květinu.

Že to není originální? A stojí všichni o tu originalitu? Vzpomínám, že jsem se děsila chvíle, kdy u příležitosti vlastního významného životního jubilea, budu od jisté skupiny pozvaných, přebírat „něco“. Protože vím, že třeba u moře absolvovali lety na něčem za motorovým člunem, jsou pro každou špatnost. Dopředu sondovali můj vztah k povětří – tedy třeba různé seskoky. Z jiné strany rodiny zase šly informace o vyhlídkových letech! Dejte pokoj! Můj vztah ke všemu, kdy ztrácím půdu pod nohama, ať už ve vzduchu, či vodě, je ryze záporný.

Tedy tak postupuji i v případě, že mám vymýšlet dárek já. Nevyužívám služeb různých agentur, specializujících se na nevšední zážitky, nejsem si jistá, jestli bych se zavděčila třeba jízdou v obrněném transportéru. Stačí, když se člověk porozhlédne v okolí nad nabídkou různých služeb, počínaje pedikúrou, kosmetikou, masážemi, konče třeba vstupem do solné jeskyně, či pivních lázní. Dnes nabízí dárkové poukazy téměř každý. Respektive pro dámu spíše do vinných lázní, pivní lázně jsou na míru pro mě. Naložit se do piva … popíjet pivo… hmmm … balzám na duši. Pravda játra a ledviny mi moc asi nepoděkovaly. Ano já vím, že ta lázeň není z piva, ale z bylinek, to by přece byla hrozná škoda vypustit kvasnicový speciál do kanálu!

To není špatná myšlenka, ale v tomto případě by byla vhodná zážitková návštěva s manželem. Tak to škrtám, to leze do peněz!

Varianta nezměrných možností je pro osobu sportovního založení. Zde se dá vyřádit, ale to není až tak úplně tento případ. Pravda, funkční tričko se sejde vždy, ale zase aby to bylo to pravé jalové, musí přesně sedět. A i já někdy nemůžu kupovat tyto věci na sebe jen podle uvedeného čísla velikosti. Co výrobce, to jiné parametry. A co je to za dárek, když ho doplníte slovy: „Když ti to nebude, běž si to vyměnit“. Dík, vyměň si to sám! Ještě budu běhat po obchodech!

Trekové hůlky? Již jsem nějaké kupovala. Jedny jsou uloženy v nejhlubším koutě skříně, to vím spolehlivě, snad ty další jsou používány ke svému účelu. A možná je dáma má.

S mojí kamarádkou jsme vymyslely, respektive vymyslel to její manžel,  že si navzájem nebudeme nic dávat a zajedeme si na dámský víkend „někam“. U příležitosti významných jubileí. Už máme jeden za sebou, v lázeňském městě Luhačovice, nemělo to chybu. A podotýkám, že jsme se neválely ve vířivkách, bahně, na masážních stolech, ale program jsme si zvolily individuálně, co se nám zrovna chtělo. A slivovice nechyběla!

Ale tuto verzi také vylučuji, to by nebyl dobrý nápad, jsme každá jiná a na dovolené vždy jezdí s manželem.

Takže se vracím na začátek, květinou neurazíš! Pravdou je, že dáma má vášeň pro orchidejky. Ale třeba, když jsem orchidejku od ní dostala já, nemaje ji komu dát, byl to trochu problém. Co se týká vnitřních květin, jsem jako kozel zahradníkem. Odkvetla a nic se nedělo, koupila jsem druhou, ať jí není smutno. Vyrašilo po jednom výhonu a záhy kvítky opadaly. A velmi dlouho se nic nedělo. A náhle, světe div se! Vyrašily dva výhony na obou. A kvetou a kvetou a dokonce výhony pouštějí další pupeny. Že by nějaká změna? Spíše si zvykly na spartánské podmínky. Ale u dámy se mají dobře, tam mají tu pravou péči.

No a dobré kokino, lahodná čokoláda. I když mají příbuzné v království krávy Milky, i zde se dají vybrat dobré kousky. A může se podělit i s manželem.

Ale třeba mě ještě něco neotřelého napadne.

Autor: Ivana Pavlisková | sobota 7.6.2014 20:02 | karma článku: 10,60 | přečteno: 436x
  • Další články autora

Ivana Pavlisková

Čtyřnozí závodníci

Ano i chlupatí čtyřnožci závodí. A ačkoliv je zima a logický by byl report ze závodů psích spřežení, pojďme se trochu letně ohřát. A připlést se chlupáčům do cesty.

13.1.2019 v 16:53 | Karma: 19,21 | Přečteno: 342x | Diskuse| Fotoblogy

Ivana Pavlisková

Typicky vánoční

Tak máme zas typické Vánoce posledních let. Na blátě. Nevím, které už jsou takové v řadě, ale přesně vím, že toto jsou moje sedmé Vánoce, kdy na Štědrý den směřují mé kroky do psího útulku. Myslíte, že sedmička je šťastné číslo?

24.12.2018 v 16:09 | Karma: 23,17 | Přečteno: 516x | Diskuse| Fotoblogy

Ivana Pavlisková

Schizofrenie

Začarované slovo. Skandální slovo? Co kdo může, co nemůže, čeho je schopen a neschopen, co je schopen rozpoznat a co ne? Že to není typické vánoční téma? Zkusím vás přesvědčit, že trochu ano.

22.12.2018 v 11:56 | Karma: 19,31 | Přečteno: 466x | Diskuse| Ostatní

Ivana Pavlisková

Černá je dobrá, nejlepší

Že máte dost všudypřítomných slevových lákadel spojených s černým pátkem? Že černá v životě značí smutek? Přesto nelze popřít, že černá má cosi do sebe. Elegantní, klasická, společenská, tajuplná. To je černá kočka.

25.11.2018 v 19:24 | Karma: 23,50 | Přečteno: 435x | Diskuse| Fotoblogy

Ivana Pavlisková

I ty stará zřícenino!

Mnozí v kategorii ...sát, mi jistě dají za pravdu, že občas něco loupe, tu zabolí, ale pořád to ještě ujde. Tedy se člověk může cítit dotčeně, když neuctivá omladina konstatování z nadpisu utrousí mezi řečí vaším směrem.

4.11.2018 v 18:27 | Karma: 19,73 | Přečteno: 485x | Diskuse| Fotoblogy
  • Nejčtenější

Ženě se do ruky zakousl pes. Muž, který jí přispěchal na pomoc, zvíře zabil

29. května 2024  15:12

Ženu v Žihli na Plzeňsku vážně pokousal volně pobíhající pes. Na pomoc jí přiběhl příbuzný, který...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Brutální útok nožem v Mannheimu, policista po něm bojuje o život

31. května 2024  13:12,  aktualizováno  18:49

Šest lidí v pátek utrpělo zranění při útoku nožem na náměstí v centru německého Mannheimu, uvedla...

Nemocnému synovi vstříkla do krve vodu. Chtěla jsem, aby to skončilo, řekla

29. května 2024  13:51

Mimořádně nešťastný případ matky samoživitelky a jejího vážně nemocného dítěte řeší Městský soud v...

Velký podfuk s výsluhou, nemocenská i v civilu. Policisté obírají stát o miliony

31. května 2024

Premium Státu rapidně rostou výplaty výsluh pro policisty, hasiče, celníky či dozorce. Loni Česká republika...

Šátek nosí většina. Islamizace pokročila tam, kde už téměř žádný Švéd nežije

1. června 2024  18:06

Migrace a problém se začleňováním migrantů do společnosti je ve Švédsku důležitým tématem voleb do...

Nikdo mi neřekl, jak o jizvy pečovat, říká zakladatelka organizace Císařovnám

1. června 2024  17:32

Seriál Před pěti lety čekala Eva Zubec svého prvního syna. Během porodu lékaři vyhodnotili, že bude muset...

V Indii po šesti týdnech skončily parlamentní volby. Očekává se vítězství Módího

1. června 2024  17:30

V sobotu završila Indie po šesti týdnech proces parlamentních voleb, ve kterých současný premiér...

Izraelští osadníci blokují humanitární pomoc pro Gazu. Mají tipy i od vojáků

1. června 2024  17:01

Židovští osadníci na okupovaném Západním břehu Jordánu blokují nákladní vozy s humanitární pomocí,...

  • Počet článků 292
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 855x
Vážně i nevážně, o tom, co mě napadá, o tom, co vidím cestou.

O svých zážitcích ze psího útulku jsem napsala knížku - Potkala jsem psy, útulek a lidi.

http://www.potkala-jsem-psy.cz/