Láska na zbytek života

Celý život hledáme lásku, přitom je všude kolem, v nás i kolem nás. Stačí se lásce otevřít, vypustit ji ze srdce a přijímat jí stejnou měrou zpět. Milujeme lidi, věci, konkrétní místa, máme záliby, kterým se věnujeme s láskou.

           Rozhodla jsem se napsat o lásce ke kouzelnému místu, které se stalo mým novým domovem a láskou na zbytek života.  

           Koncem května, ač se mi to zdá nemožné, to byl přesně rok, co jsme se s dcerou nastěhovaly na Malou Stranu. Nazývám současnou životní kapitolu Malostranskou a těším se, co všechno mi přinese. O tom, jak jsem si sen o bydlení v nejstarší pražské čtvrti splnila, už jsem psala. Malostranské uličky, kostely, Hradčany a okolí mě přitahovaly magickou silou. Dnes už tuším, že sem patřím a cestu sem jsem prostě měla najít. I když to trvalo dlouho, tak jako všechno v životě i tenhle sen se splnil v ten správný moment. Nedávno jsem zjistila, že v televizi opakují seriál z mého dětství Kamarádi. Je o partě kamarádů, kteří bydleli a zažívali dobrodružství na Malé Straně. Tehdy v dětství jsem jim záviděla ta místa, uličky, zákoutí. Nevěděla jsem, že jde o Malou Stranu, bydlela jsem s rodiči v menším městě a Prahu moc neznala. Až když jsem dospívala, věděla jsem, že chci žít v Praze. Kdyby mi tenkrát někdo řekl, že budu bydlet minutu chůze od Karlova mostu a kostela Svatého Mikuláše, jehož věž byla v každém dílu zmíněného seriálu spolu s malostranskými střechami, asi bych tomu nevěřila. Do Prahy jsem přišla před dvaadvaceti lety, když jsem se vdala. Bydlela jsem nejdřív v Dejvicích, potom v Libni no a nakonec jsem na místě, které bylo, jak mi došlo, už dávno srdeční záležitostí. Čím dál víc v životě naslouchám intuici a zpětně mi dochází spousta věcí a momentů, kdy jsem jí v sobě potlačila a tím nejspíš prodloužila cestu ke splněným snům. 

           No ale když už jsem tam, kde to miluju, musím to užívat plnými doušky ve všech směrech. Co mi první rok malostranské životní kapitoly přinesl? Postupně poznávám blíž všechny ty uličky kolem, místní hospůdky, kavárny. Klub kde hraje živá hudba, mám hned za rohem. Potkávám zajímavé lidi, to mě baví, poznávat a naslouchat lidem různých profesí, zájmů. Zúčastňuju se akcí, které pořádá místní spolek jako třeba candrbál, masopust, čarodějnice, vernisáže. Nikdy mě nelákalo bydlení na vesnici, ale Malá Strana je vlastně taková vesnice ve městě. Sousedi z okolí se znají, na ulici mě pozdraví i ti, které neznám osobně, ale už ví, že tady také bydlím. Tak to je ta láska, o které jsem chtěla napsat a doufám, že mi zůstane po zbytek mého života spolu s láskou k mým dětem a láskou k životu. Určitě mi přinese spoustu zajímavých a hezkých zážitků, překvapení, poznatků.

Malá Strana

Čtu informace o historii místních domů, každý z nich je něčím zajímavý. Chodím na procházky a pořizuji fotografie těch krásných míst. Je toho ještě hodně, co tady musím objevit, zkusit, poznat a kdo ví, třeba tady na mě čeká i ta láska partnerská.    

           Pusťte lásku do svého života, přichází v různých podobách. Otevřete svá srdce, ať to co vyzařujete, přitáhne do vašich životů to, co si přejete. 

 

Autor: Pavlína Svobodová | pondělí 13.6.2022 7:00 | karma článku: 8,91 | přečteno: 239x
  • Další články autora

Pavlína Svobodová

Osudová setkání

27.11.2021 v 19:42 | Karma: 18,25

Pavlína Svobodová

S tebou lásko

28.11.2020 v 15:28 | Karma: 10,49

Pavlína Svobodová

Pozdní podzim v Brdech

25.11.2020 v 10:17 | Karma: 10,71