Letošní Prague Pride se asi trochu zvrhla..

Uplynulé ročníky mne minuly úplně, nebo zasáhly pouze okrajově, až když se ulicemi trousily oduhované  skupinky, odcházející z akce. Letos jsem ji náhodou viděl snad celou. A jsem trochu zklamán.

Doufal jsem, že konečně pochopím, čím jsou různí lidé "znechucováni" a "obtěžováni". Že budu muset hledět na líbající se chlapy, na chlapy v bikinách, že mi budou muži propagovat tu svou homosexualitu vystrkováním obnažených zadnic a se mne zlákat oplzlými a zženštělými gesty. Nic takového. Nuda. (Jo, kdyby tam po sobě lezly nějaké ženské, to bych samozřejmě bral. Jsem totiž čistokrevný heterosexuál, kterému ty homověci nic neříkají. Chápete.. ;)

Viděl průvod bavících se vysmátých lidí, většinou pod 30. Mnozí se vlnili do rytmu hudbu, pokud byla v dosahu. Chlapů v podpatkách a parukách bylo málo. Spoře oděných bylo ještě míň. Mužů nahoře bez bylo maximálně 10, zadek jsem viděl jen jeden. Vlastně jen půlku. Dámskou. A nebylo to nic moc. Jinak dámy se nijak moc nepředvedly, jen jsem si posteskl, kolik hezkých ženských je pro mě nepoužitelných. Některé z převleků byly celkem kreativní, ale pokud bych se chtěl nasmát, asi bych zvolil nějaký pochod neonacistů, kde všichni vypadají, jako když svoje kostýmy fasovali ve stejné charitě a dají se nosit po celý rok, po celý život.

Většina pochodujících si všímala spíš ostatních účastníků, než kolemstojících. A kolemstojící byli spíše v dobré náladě, fotili, jen pán se dvěma manželkami zahalenými od hlavy až k patě se trochu mračil. Ale fotil taky.

Nejveseleji bylo kolem ozvučených pártyvozů. Jeden propagoval nějaký bar,  jiný Google, další Microsoft. Svou polívčičku si přihřál i Státní zdravotní ústav, a na konci jela venerologická ambulance, doprovázená ježibabou. To asi kdyby se někdo infikoval homosexualitou a potřeboval okamžitou pomoc. Nebo že by jen rozdávali nějaký osvětový materiál? Nevím :)

Nebýt všudypřítomné duhy, myslel bych si, že všichni jdou na maškarní, nebo na nějaký technofest. Překvapil mě snad jen počet dvojic žena+muž a taky počet párů s kočárky. Některé byly "klasické", jindy šly s dítětem dvě ženské, někdy dva chlapi.

Takže nevím jak v minulých letech, ale letošní Prague Pride se asi trochu zvrhla v obyčejný veselý průvod.

Autor: Pavel Novák | sobota 16.8.2014 16:41 | karma článku: 18,47 | přečteno: 1675x