V Písařově na Šumpersku zahájí adventní období dvěma akcemi pro širokou veřejnost

Poslední listopadová sobota bude v naší obci patřit Andělské dílně s vánočním jarmarkem. Týden na to již tradičně rozsvítíme v Písařově vánoční strom u školy.

Sněhové vločky již do naší podhorské obce dorazily, a proto nastává čas na vánoční naladění. Již tuto sobotu se budeme těšit na znovuobnovenou Andělskou dílnu s vánočním jarmarkem, která se koná po třech letech. Jádrem odpoledního programu je tvořivá dílna nejen pro děti. Pořadatelé z kulturní komise obce společně s lektory slibují výrobu z kukuřičného šustí, malování na baňky, dřevěné vánoční ozdoby, točení na hrnčířském kruhu, zdobení perníčků, výrobu andělů, malování na obličej, tvoření z papíru, výrobu vonných sáčků nebo zdobení tříkrálové koruny. Během odpoledne bude současně probíhat vánoční jarmark s bohatým doprovodným programem – školní divadélko "Popidi", minivýstava obrazů, soutěžní ochutnávky vánočních dobrot v doprovodu harmonikáře a další. K odpolední kávě budou připraveny oblíbené písařovské trubičky.

Kdo si neudělá čas na vánoční jarmark, neměl by vynechat již tradiční zahájení adventu u školy v Písařově. První prosincový den bude patřit vánočním koledám a vůni vánočního punče. Páteční podvečer zahájíme vystoupením žáků místní školy a po setmění společně rozsvítíme vánoční strom, který bude zdobit naši obec až do nového roku. 

Andělská dílna
Rozsvěcování stromu

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Pavlas | úterý 21.11.2023 22:22 | karma článku: 5,86 | přečteno: 153x