Upéct dinosaura a zemřít

Nemocné dítě, předvánoční shon a k tomu jedna několik dnů nefunkční ruka mě nadlouho vyřadily z procesu pečení vánočního cukroví. Až dneska, skoro na poslední chvíli, jsem rozpálila troubu a pustila se do díla.

Vanilkové rohlíčky, kokosové lžičky polévané čokoládou (tvarované improvizovanou formičkou – čajovou lžičkou), linecké slepované marmeládou a linecké suché pro dítě, které nemá rádo marmeládu.

Ještě před tím nákup vykrajovátek ve tvaru vánočního dinosaura, vánoční stíhačky F2, vánočního auta, vánoční motorky a vánočního ducha a máte vánočního štěstí na rozdávání.

Kuchyň celá zprasená, prcek happy jak dva grepy a matka na pokraji zhroucení. Moje mikro-nano-piko trouba jela od oběda a peklo se hezky po jednom plechu, protože jenom ten jeden se mi do ní rozměrově vejde. Takže jsme si pečení skutečně hojně užili a přitom si zároveň krásně vytopili byt.

Dílo dokonáno až v pozdních večerních hodinách, kdy dítě Pekař Plácal Umazálek spokojeně usnulo. Pak už mi společnost dělala jen hezoučká lucernička, kterou jsem dnes hříšně rozšířila řady vánočních serepetiček u nás doma. Pro dnešek hotovo, pokračování příští týden.

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Pavla Pokorná | pátek 16.12.2016 21:55 | karma článku: 17,17 | přečteno: 445x