- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Takhle to všechno začalo. Akce jako stehno. Respektive jako stehna dvě, k tomu prsa, křídla, krk a ňami biskup. No nekup to.
Z bourání kachny jsem dokumentaci nepořizovala, neb šlo o život. Nikoliv kachny, ta už to měla za sebou dávno, ale o můj. Jako řezník bych se asi neuživila. Prsty nakonec zůstaly všechny a kachna byla krásně naporcovaná. (Díky, zlato, žes mi nabrousil nože, jinak bych tu s ní bojovala snad ještě teď.)
Naskládat do pekáče, řádně osolit a okmínovat a nechat chvilku odpočinout, holku jednu unavenou. A pak šup s ní do trouby a tejrat bratru skoro tři hodiny, aby šlo masíčko krásně od kosti. Ke konci sundat víko, kůžičku zlehka pocukrovat nebo máznout medem a nechat svrchu ošlehnout, aby se udělala křupavá kůrčička.
Stehýnko my nejradši a k tomu osmahnuté bramborové šulánky vypečeným sádlíčkem maštěné, aby hezky klouzaly do krku. „Už to máš, mami? Já už chci jíst!“ hlásí se děcko o svůj příděl.
Ten nakonec činil celý stehno, přátelé drazí. Jenom smutná hromádka ohlodaných kostí zůstala na talíři s loužičkou omastku. Není nad to dát si lehkou večeři.
Vyvalenej pupek jsem nefotila, ale to si asi dovedete přestavit. Inu, kde se dobře vaří, tam se dobře daří.
Další články autora |
Na Labuti, Konárovice, okres Kolín
3 990 000 Kč