Pro koleno bych si i korunu nechala vrtat

Volné odpoledne, poctivé kilo a půl vepře a k tomu touha pořádně roztočit elektroměr. Troubu na 180 stupňů a tři a půl hodiny tejrání prasečí nožky může začít. Vyplatí se si počkat.

Takové krásné kolínko z kýty, kilo za 55 Kč, no kdo by odolal. Šup s ním do nákupního vozíku a v hlavě už spřádám plán, jak maso upeču.

Nakonec zvítězila chuť na sladké, a tak došlo na marinádu, jejíž základ tvoří kečup a med. Aby to mělo trochu grády, přidá se i česnek a čerstvě mletý pepř.

Hurá haxýnku namatlat, nechat chvilku odpočinout, potom podlít a šoupnout do trouby.

Po třech a půl hodinách láskyplné péče je hotovo. Maso je měkoučké, kůžička jakbysmet, náramně to voní a ještě líp chutná.

Nechte si čvachtat!

 

Autor: Pavla Pokorná | úterý 7.3.2017 13:59 | karma článku: 24,65 | přečteno: 1322x