Kulich ministrem aneb V ČSSD došli lidi

A brzy dojdou i voliči. Neb se obávám, že dosadit do čela resortu zdravotnictví Miloslava Ludvíka známého z kauzy prominentních pacientů „kulichů“ a zmanipulovaných zakázek, nebyl zrovna šťastný tah. I když průpravu má dobrou.

Premiér Bohuslav Sobotka dnes kromě ministra Dientsbiera odvolal z funkce i ministra zdravotnictví Svatopluka Němečka. A právě místo něj má do úřadu nastoupit Miloslav Ludvík, který již šestnáct let řídí Fakultní nemocnici Motol.

Pro ty, kteří zapomněli, nebo jim to tehdá uteklo, tomu bude zanedlouho šest let, co se na veřejnost dostalo video, kde pan Ludvík nabádá své podřízené k lepší péči o prominentní pacienty, které nazývá kulichy.

„Co nám prostě výrazně pomáhá, je to, že nemocnice je schopna splnit každému, co mu na očích vidí, v těch odborných problémech. (...) A to je ten systém kulichů, kdy vám někdo z mého sekretariátu volá a posílá vám ty lidi a vy jste schopni je velmi dobře odpravit a velmi dobře se k nim chováte,“ popisuje na videu ředitel.

Podle Ludvíka nevstřícný přístup ke „kulichům“ maří investice do oprav motolské nemocnice. „No, to béčko mohlo být skoro už hotové, upřímně řečeno. Já to říkám jako vtip, ale ono to tak někdy je a já velmi, ale velmi prosím, abyste si uvědomili, že přes tyto lidi my ty peníze opravdu dostaneme,“ promlouval ke svým zaměstnancům Ludvík. Více zde.

A vzhledem k tomu, že tento pán zakrátko převezme ministerstvo zdravotnictví, stojí za to si jeho osobu připomenout. Podle všeho to vypadá, že v ČSSD už došli lidi. Takže tahle změna je jen změna pro změnu, možná že je to jistá forma obchodu, která udrží předsedu vlády ve funkci. Bůh ví.

Každopádně tímto stylem přivede Bohuslav Sobotka svou partaj pod úroveň pěti procent cobydup. Né že by mě to nějak extra pálilo, vlastně spíš naopak, jen nerozumím té politické sebedestrukci. Uvidíme, co nám vláda s novými ministry ještě nachystá. Příliš času už nemá.

Konec konců na dotaz, zda stojí za to přijmout post na necelý rok, který zbývá do voleb, Miloslav Ludvík řekl: „Jinak bych to nepřijal. Já jsem byl osloven až dneska a jaksi jsem to přijal. Není čas na rozkoukávání.“

Tak s chutí do toho, půl je hotovo. A kulichům zdar! Však nejen v zimě se hodí.

Autor: Pavla Pokorná | pátek 11.11.2016 19:57 | karma článku: 39,55 | přečteno: 1968x