- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Akorát jsem měla koupenou vepřovou plec, tak bylo okamžitě rozhodnuto, že houby půjdou pod maso.
Nejdřív jsem si je obdělala na sádle a pak je dala spolu s cibulí, jarní cibulkou a masem pokrájeným na kostky do pekáče. Na to sůl, čerstvě mletý pepř a drcený kmín. A všechno krásně promasírovat. Kapku vody a šup do trouby.
A co k tomu? Nebudu lenochod, a když už vaříme takovou dobrotu, uděláme k tomu houskové knedlíky. Hezky podle tradičního babiččina receptu.
Přichází okamžik pravdy. Výlov knedlíků a jejich rozkrojení.
Vůně v kuchyni připomíná houbové nebe a hladový junior už slídí kolem jako mlsný pes. Mrkneme se, jak vypadá masíčko.
Jde se nandavat.
Další články autora |
Ovoce, nebo čokoláda? Zapojte se do testování a ochutnejte oboje najednou! Šnek BOB přichází s novinkou v podobě ovocných pochoutek v čokoládě....