Jak se vaří sen

Protože mám moc šikovného klučinu, který mi nasbíral košík hub, a protože on má zase moc šikovnou maminku, která hnedka věděla, co s nimi, tak vznikl tento báječný oběd. Nechte se inspirovat.
Takhle to všechno začalo. V lese, jó v lese, na jehličí…

Akorát jsem měla koupenou vepřovou plec, tak bylo okamžitě rozhodnuto, že houby půjdou pod maso.

Nejdřív jsem si je obdělala na sádle a pak je dala spolu s cibulí, jarní cibulkou a masem pokrájeným na kostky do pekáče. Na to sůl, čerstvě mletý pepř a drcený kmín. A všechno krásně promasírovat. Kapku vody a šup do trouby.

Tady už máme masíčko krásně zatažené.

A co k tomu? Nebudu lenochod, a když už vaříme takovou dobrotu, uděláme k tomu houskové knedlíky. Hezky podle tradičního babiččina receptu.

Do mísy dva 3dcl hrnky hrubé mouky, rovnou lžičku soli, jedno vejce, třetinku droždí. K tomu 3 dcl vlažného mléka a 1,5 rohlíku na kostičky.

 

Půl hodiny nechat těsto v teple kynout…

 

… pak vytvarovat šišky a dát na 25 minut vařit. Už to bublá, už to vře.

Přichází okamžik pravdy. Výlov knedlíků a jejich rozkrojení.

Všimněte se, jakou mají oba krásně svůdnou puklinku.

 

I na kroji nejsou vůbec marné.

Vůně v kuchyni připomíná houbové nebe a hladový junior už slídí kolem jako mlsný pes. Mrkneme se, jak vypadá masíčko.

Maso se rozpadá, šťáva má sytou chuť, houby jsou na skus.

Jde se nandavat.

Dobrou chuť!

 

Autor: Pavla Pokorná | středa 17.8.2016 20:35 | karma článku: 26,04 | přečteno: 864x