Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Podprdu za dva milióny? To snad raději nahoře bez...

Nebýt MHD, tolik věcí by mi v životě uniklo. Mnohokrát jsem uvažovala, proč se většina mých blogů odehrává právě tam. Skoro bych očekávala, že by mi Dopravní podnik měl zaslat nějaký děkovný dopis či rovnou nabídnout celoroční...

…slevu na jízdné po našem hlavním městě. Pravda, ne vždy píšu o pražské hromadné dopravě v úplně  příznivém světle, takže tuším, že žádnej metál ani ocenění z toho nekouká… tak alespoň kdyby byla taková docela malá kovová pamětní destička: „tudy jezdí den co den P.K., která zde zažila už tolik životních příběhů, že by to vydalo na celou knihu – viz blog iDnes…“

No, nechci být zbytečně skromná. :)) Radši vám věrně popíšu (teda samozřejmě trochu si v rámci literární licence budu i vymýšlet), co mne při jízdě tramvají inspirovalo k následujícímu článku.

Po ránu při cestě do práce většinou provozuji následující věci: když se zadaří a sednu si, čučím rozespale z okna, případně kamsi do blba, nebo si čtu noviny nebo tak napůl ucha naslouchám, co se kde šustne, neboli „valičkuji“ (tento termín by měl být regulérně lexikalizován, viď Jano, přeptám se v Ústavu pro jazyk český). Když je tramvaj nacvakaná lidmi, protože přijela z Ďáblic a ne z Vozovny Kobylisy, tak si většinou nesednu, ale tím spíš odposlouchávám, protože čučení z okna a do blba (tím nemyslím zadní část těla spolucestujícího stojícího vedle mne) jaksi odpadá.

Tak tedy tentokrát jsem si šťastně sedla, protože přijela tramvaj z Vozovny, dokonce to byl ten model, co nemá ty děsně klouzavý sedačky, kterých se musím při každý prudší zatáčce pevně držet, abych neletěla až kamsi na druhý konec vozu nebo se při letu nezahryzla do zátylku pasažéra na sedačce přede mnou. Dnes tedy bude úspěšný den, pomyslela jsem si.

Nemýlila jsem se. Kousek ode mne, tedy na doslech, byly dvě slečny, jedna seděla a druhá stála. Ta sedící šmudlala prstem po displeji smartphonu, ta stojící jí koukala přes rameno.

„Tý vole, tady na fejsbuku píšou vo podprdě za dva milióny dolarů, si jako dělaj‘ ko…y, ne?“

Bohužel nedělají, taky na mě ta zpráva před pár dny vyskočila z internetu. Až mi z toho zaskočilo. Jak jsem tak ty dvě mladý holky poslouchala, byla jsem na sebe hrdá, že se orientuji v aktuálním dění. Mimoděk mi sklouzl pohled na moje vlastní ko…, pardon poprsí, a vzpomněla jsem si, že zrovna dnes mám tu svoji neoblíbenou podprsenku. Mé oblíbené se suší na šňůře. Tak to nebude tak úplně úspěšný den.

Kdysi se mi dost líbila, že je tak hezky puntíkatá, ale znáte to, i spodní prádlo má svou omezenou životnost. Tahle modrobílopuntíkatá balkonetka (pro neznalce tohoto pojmu: jde o typ podprsenky připomínající balkón, jen místo muškátů na něm nositelky vystavují své ……, prostě hrudník) se při pohybu z leva doprava nebo zhora dolů (například při psaní na tabuli, což je v mé profesi poměrně běžná činnost) má tendenci rozepínat. Hezky jeden háček po druhém. To mi věřte, že se pak nemůžu dočkat konce hodiny…  

Ale zpátky k těm dvěma slečnám.

„Fakjó, si děláš pr……….., ne?“, zareagovala ta stojící dívka (Ne „kozy“, zaglosovala bych já, kdybych byla přímým účastníkem rozhovoru). „To jako za DVA melouny, blbá podprda? Tak to bych snad radši chodila nahoře bez…“

Pokradmu jsem se podívala na stojící slečnu. Předstírala jsem, že studuji seznam stanic na světelný tabuli umístěný kdesi nad hlavou cestujících. Hm, pokud nemáš dva melouny (dolarů), děvče, tak by to neměl být v tvým případě až takový problém, říkám si v duchu. Myslím, že by to naopak tvoji spolužáci (tipla jsem ji na studentku) ocenili.

No já tedy dva melouny taky shodou okolností nemám, tolik nám ve školství nepřidali. Tedy když je řeč o melounech,… v jistém slova smyslu….. no, ehm, nebudu se tady pouštět do delikátních detailů, to se trochu stydím. Zkrátka, já už bych si asi nahoře „bez“ netroufla, to by myslím, moc lidí neocenilo.

Následuje moje stanice. Ladným skokem vystupuji z tramvaje. Tenhle model sice nemá ty děsně klouzavý sedačky, ale taky není nízkopodlažní, takže mezi posledním schůdkem a obrubníkem je takový menší Taxisův příkop. Jak tak skáču, hádejte co? První háček se rozepnul… Sakra.

Měla bych si už konečně napsat Ježíškovi o nějakou novou, nemusí být zrovna za dva melouny. Nějaká pohodlná dobře sedící a s vkusným designem taky poslouží svému účelu. :))

 

Kdyby vás náhodou zajímalo, jak taková nádhera za dva milióny dolarů vypadá, tak tady to je:

Andílek Victoria's Secret Angel Lais Riberiová představila novou luxusní podprsenku. Je posetá diamanty, topasy a zlatem. „Celkem je na ní 600 karátů,“ řekla sama Riberiová. Vyrobit podprsenku trvalo více než 300 hodin a její cena přesahuje 2 miliony dolarů. (2. 11., 2017)

Zdroj: https://video.idnes.cz/?c=A171102_111559_tv-zpravy_vojt&idVideo=V171102_100126_webtv_vojt

Kolik stojí ta slečna, nemám tušení.

 

P. S.: Kolik stojí ta slečna, nemám tušení. Ale asi nebude v ceně. :))

Autor: Pavla Kolářová | neděle 5.11.2017 16:06 | karma článku: 22,77 | přečteno: 1044x
  • Další články autora

Pavla Kolářová

Nikdo nemá právo mne nutit...

Když jsem byla malá, nechtělo se mi každý den čistit zuby - fuj taková otrava! Taky mne fakt nebavily domácí úkoly, zejména z psaní. K čemu je dobrý psát do nekonečna písmenka M, L, máma mele maso a podobný kra... (hlouposti)?

6.11.2021 v 15:13 | Karma: 28,53 | Přečteno: 1041x | Diskuse| Ostatní

Pavla Kolářová

Když to nejde horem, musí to jít spodem...

Vážený pane ZODPOVĚDNÝ, předem mého dopisu určeného do Vašich rukou bych Vám ráda sdělila pár jadrných výrazů. Leč slušné vychování mi brání užívat hrubá slova. Táži se Vás, jakto že máme v pražské MHD takový bo..., pardon...

2.10.2021 v 14:49 | Karma: 12,41 | Přečteno: 639x | Diskuse| Ostatní

Pavla Kolářová

Tak trochu jiný seriál...

K podzimu patří sklizeň, začátek školního roku, proměnlivá nálada i počasí, poprázdninová únava, stres a místy depka. Také se vždy tradičně roztrhne pytel s novými televizními seriály, ani nestačím pochytit jejich názvy, natož...

25.9.2021 v 20:03 | Karma: 14,56 | Přečteno: 519x | Diskuse| Ostatní

Pavla Kolářová

Chtěla bych mít tělo jako modelka...

Podívejte na ty modelky, jaké mají půvabné p...ky (Sorry, ale tenhle výraz nemohu použít v perexu a napsat ́hýžďové svaly ́ by bylo z hlediska rýmu poněkud kostrbaté. Pokud vás trocha poezie nezabije, čtěte dál...

18.9.2021 v 8:35 | Karma: 16,41 | Přečteno: 410x | Diskuse| Poezie a próza

Pavla Kolářová

Každý by měl vyfasovat svoje vlastní bubliny...

"Plastový brčka a uchošťoury zakázali, že prej to ničí planetu a místo toho vyráběj tohle", konstatoval muž středního věku, který jednou rukou ledabyle visel na tramvajové tyči a ve druhé držel jakousi plastovou hračku, která...

5.9.2021 v 8:36 | Karma: 17,29 | Přečteno: 527x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

OBRAZEM: Prahou prošel majálesový průvod. Masky kritizovaly Beka a bydlení

1. května 2024  19:05

Součástí oslav 1. máje byl ve středu studentský majálesový průvod, který vyrazil z pražské Kampy a...

„Mami, ve zdech je příšera,“ tvrdila holčička. Dům ovládlo 60 tisíc včel

1. května 2024  18:21

V domě rodiny Classových v Severní Karolíně číhalo po několik měsíců opravdu nečekané překvapení....

Silný vítr komplikuje dopravu. Z Havlíčkova Brodu nejezdí vlaky na dvou tratích

1. května 2024  17:13

Silný vítr potrápil hlavně řidiče na Pardubicku. Z důvodu pádu několika stromů museli policisté...

V O2 areně prochází voda magnetickou rezonancí. Zlepší led pro MS v hokeji

1. května 2024  16:57

Organizátoři se připravují na mistrovství světa v ledním hokeji, nedávno instalovali unikátní...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 333
  • Celková karma 12,24
  • Průměrná čtenost 873x
Píšu, tedy jsem. Díky, že to občas někdo čtete. Neberu se příliš vážně, jen tak plkám, vymýšlím si, hraju si se slovy, protože je to pro mne tak trochu droga a tak trochu psychoterapie.