Konečně je hnusně...

Víte co? Od tý doby, co tu máme to globální oteplování či co, je počasí celý poblázněný a kdo se v tom má vyznat, jaké je vlastně roční období. V zimě je teplo. Na jaře mrzne. V létě je extrémní sucho nebo prší a prší. No a...

...na podzim, kdy bychom měli zalézt k rozpáleným kamnům, zabalit se do deky, popíjet horký čaj s rumem a "užívat si" podzimní splín, je venku ještě na konci října počasí jak vymalované. To se člověku vůbec nechce užírat se nějakou chandrou a utápět se v ponuré náladě, ale táhne ho to ven. Protože podívejte, o co by přišel.

 

Tohle by doma za pecí neviděl a nezažil. Jenže kde potom má vzít čas na takové to podzimní flákání a nicnedělání, kdy se podíváte z okna ven a konstatujete, že počasí je takový, že by ani psa nevyhnal. Když je venku takové to listopadové hnusno, nic vás nenutí vstát brzy ráno (tedy pokud zrovna nemusíte do rachoty) a vyrazit s kamarády na výlet. Nemusíte se dřít na zahrádce a plahočit se po lese s košíkem a vyčerpávat tělo sběrem hub.

Náš organismus si přece čas od času potřebuje odpočinout, nabrat nové síly, zregenerovat se, když už nám příroda nenadělila schopnost respektive možnost hibernovat. Zasloužený podzimní či zimní spánek by nám zaměstnavatel "asi" netoleroval. Navíc, těžko bychom uplatňovali zákonný nárok na placené spaní. Proč to mají lidi tak těžký? Takoví křečci nebo syslové mají v chladných měsících veget, ale co my?

Zatímco tady lamentuji, venku přestalo být příjemné zataženo, foukavo a deštivo a zpoza mraků se prodralo podzimní slunce. Tak dobrá, dopíšu tenhle článek a vyrazím si užívat posledních teplých dní, ať dobiju své vlastní "solární" baterie a mám dost energie přežít plískanice a ubrečené počasí.

Titulek k tomuto článku se zrodil včera odpoledne, kdy jsem zaslechla jakéhosi pána před samoobsluhou, zrovna když jsem balancovala s nákupním vozíkem a deštníkem v jedné ruce a dvěma taškami v druhé, jak říká zřejmě nějaké své blízké osobě:
"No konečně je hnusně. Tak já teda nakoupím, uvaříme si něco dobrýho a...."

Dál už jsem neposlouchala, to už je koneckonců jejich věc, jak příjemně stráví hnusný den. Každý ať se zařídí podle svého. I já bych měla pár nápadů...

 

Užívejte si podzimu a mějte se hezky, i když je občas hnusně.

Tak zas někdy příště...:))

P.S.: Všechny fotky jsem pořídila já na svém starém mobilu, který už není úplně v kondici. Jo a ten brhlík v krmítku taky úplně nespolupracoval. Ještě že nepožadoval honorář za pózování před kamerou. :))

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Pavla Kolářová | sobota 4.11.2023 15:04 | karma článku: 18,29 | přečteno: 361x
  • Další články autora

Pavla Kolářová

Dobrej ročník...

7.1.2024 v 10:32 | Karma: 17,07

Pavla Kolářová

Když nechcete zapadnout...

3.12.2023 v 15:08 | Karma: 15,24

Pavla Kolářová

Možná...

22.8.2023 v 20:03 | Karma: 11,19