Cíl mise je jasný: prozkoumat a zdokumentovat...

Tak vážení, všechno je úplně jinak. Ano, už jste na těchto stránkách leccos zaslechli o jakémsi výjezdním zasedání zdejších pisálků a fotografů v nejmenované moravské metropoli. Jak jinak, tady se vše vykecá. Musím to ale uvést...

...na pravou míru. Koneckonců už je to pár hodin veřejným tajemstvím, takže další mlžení a předstírání by bylo zbytečné. Pravý cíl cesty byl zcela jiný: prozkoumat a zdokumentovat neznámý terén. Proč? Kdo si to objednal?

Tady budu muset být přeci jen trochu diskrétní, neboť jde o hodně. Z nejmenovaných zdrojů se skupinka pisálků a fotografů dozvěděla, že se v daném místě vyskytuje velmi nebezpečná, žravá a dravá příšera. Další podrobnosti bohužel nebyly známy. Zadání znělo: najděte ji, zdokumentujte a v případě nutnosti polapte či zlikvidujte.

Výborně. A co teď jako s tím, když další indicie nejsou známy? Když zvážíme, že v naší skupině odvážných a odhodlaných dobrovolníků jsou i takoví, kteří měří méně než 160 cm, několik učitelek, sportovci, nesportovci, znalci jedů a léčiv, ajťáci, výtvarníci, bývalí ajznboňáci, lékaři, pracovníci v zemědělství a další, celá akce se zdá být holým šílenstvím! Prý je nebezpečná a kouše. A kdoví, co se všechno může stát! Tak tohle možná nedopadne dobře, řekli si někteří z nás.

Uvidíme, co se dá dělat.

Nakonec se občerstvíme v nedaleké cukrárně. Možná, že místní obsluha úplně nerozumí našemu jazyku. Někteří z nás dostali místo objednaného espressa kapučino. Stane se.

Cíl mise byl z větší části splněn: prozkoumat a zdokumentovat nové místo, setkat se, pokecat... atd.
Na příšery nevěřte, ty jsou jen fiktivní. A nebo možná ne?

Tak zas někdy příště. :))

(Všechny fotografie jsou pořízené mnou v Olomouci ve dnech 22.10. - 23.10.)

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Pavla Kolářová | úterý 25.10.2022 23:08 | karma článku: 13,94 | přečteno: 271x