Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Z deníčku vězně - jak jsem volil novýho prezidenta

Milý deníčku, už minule jsem Ti psal, jak jsem se po amnestii dostal rychle zpátky do tepla – a dobře jsem udělal. Potom nastaly v lednu fakt velký mrazy. No uznej, že jen blbec by si hledal bydlení, za který musí platit a navíc platil topení. I Gejza tvrdí, že se všechno zdražuje a on penězům dost rozumí, má jich dost. Má to dobře uložený v cenných papírech – poštovních známkách. Nechal jsem si nějaké poslat a můžu si za ně od Gejzy kupovat cigarety. Ale i dobrou radu. Je to v dnešní době super investice. Venku i politici platěj za poradenství – a mnohem víc, ne jenom poštovní známky z Český pošty.

Mojí lednovou nepříjemnou zkušenost s amnestií jsem popsal už minule: http://pavlabrychtova.blog.idnes.cz/c/314071/Z-denicku-vezne-amnestie.html

Když jsem se vrátil zpátky do lochu, tak jsem se těšil, jak budu mít klid. Ale to jsem se pletl. Prej budou volby prezidenta a chlapi se tady hádali mezi sebou, kdo prej je větší blbec, protože volí toho nebo jinýho. No ale co může chtít člověk od vězňů, že jo? No deníčku, je Ti doufám jasný, že jsem byl předem rozhodnutej, že to nedám Klausovi! Hele, on si udělal tu amnestii a já měl skoro dva dny starosti, jak se dostat zpátky.

Ještě že jsem se dokázal sám o sebe postarat. Jooo, člověk  nesmí bejt v dnešní době blbej a sežrat prezidentovi kdejakou lumpárnu. No jak už jsem řekl, byl jsem jasně rozhodnutej, že Klause volit nebudu. Nakonec jsem dostal obálku s 9 lístkama -  Klaus tam nebyl! To mě potěšilo, že i jiní ho nechtěj a dopředu mu nedali šanci.

Vybral jsem si naprosto suprovýho týpka, byl hodně podobnej Lacovi z vedlejšího bloku. Laco je třída, každej ho tady uznává. Za 6 kartonů cigaret udělá kérku na rameno. Je to fakt třída a hodně klukům tím udělal radost. Když za nima přišla jejich holka na návštěvu, tak ji mohli překvpit, že ji mají vytetovanou. Ženská je vždycky ráda, že pro toho svého chlapa je jediná, ne? Já jsem si zatím kérku neobjednal a dobře jsem udělal – jak jsem se dostal ven, tak jsem zjistil, že Jana zůstává s manželem. No nechápu, v létě říkala, jak jsem skvělej a že ho určitě opustí. Fakt nevím, co ji vedlo k tomu, že je zase s ním. Dobře, že jsem si ji nenechal vytetovat.

Deníčku, tak jsem dal hlas tomu poteteovanýmu. Ten Franz mi byl fakt nejbližší, nakonec jsme mu tady dali hlas skoro všichni. Ale pár jich to pokazilo, dali hlas i jiným, někdo socanovi Dienstbierovi, jeho táta bejvával taky stíhanej – prej disident, tak by mohl mít prej pro nás větší pochopení. Někdo to dal tomu ministrovi zahraničí, prej bude dávat taky amnestie – protože to byl kamarád Havla a ten taky dával amnestie. Jenže já o amnestii nestojím, chci mít tady klid a ne aby mě někdo odtud každou chvíli vyhazoval! No a hodně jich dalo hlas tomu bejvalýmu premiérovi  Zemanovi, prej na něj říkal samou chválu Kája Srba, ale ten už je propuštnej. Dělal v jeho vládě poradce. Škoda, že tady není, protože ten by nám radil určitě líp, než Gejza – dělat poradce ve vládě je přecijen nějaká zkušenost, že jo?

No ale u mě vyhrál Franz, dal jsem  mu ten lístek a čekal jsem, jestli vyhraje. No zřejmě se něco zvrtlo, protože chlapi říkali, že budou zase volby. Tak to jsem byl zmatenej. Nadával jsem tady chlapům, že tam každej volil někoho jinýho a pak se to nemá opakovat, že jo? Gejza mi řekl – a to úplně zadarmo, je to hodnej chlap – že i venku volili asi lidi různě a že teď už se bude vybírat  jen ze dvou. Tak je to dobrý, dám tam prostě zase toho Franze.

Začalo se ale šuškat mezi chlapama, že postoupili jen ten Zeman a pak ten s tím dlouhým jménem, říkají mu Karel. Deníčku, sám dobře víš, že Karel se jmenuje i manžel Jany, no já to jméno fakt nesnáším. Když jsme se mohli za odměnu dívat ne telku, tak dávali nějakou debatu a byli to určitě oni dva, co jako kandidujou. Museli to bejt oni, všude vlajky a lidi, co tleskali za každou větu – hele, ale i za blbosti. Ten jeden vypadal jako slušnej člověk a odpovídal vždycky, na co se ho ten redaktor ptal. Ten druhej se vždycky po otázce nadechl a začal skoro vše větou: „Jestli jste četl mou knížku, tak víte, že to je přesně naopak“. Nebo „Vážený pane redaktore, tohle si může myslet jen úplnej analfabet“.  No a já vůbec nevím, co to ten analfabet je. Prezident by měl používat slova, co jim lidi rozuměj, že jo? Navíc, když se povyšuje na toho chytrýho redaktora, aby nezačal machrovat za chvíli i na obyčejný lidi. No já nevím... 

Tomu druhýmu pánovi bylo taky hůř rozumět, ale chlapi nekecali u televize, takže jsem to slyšel všechno. Ale pak mi chlapi řekli, že ten slušnější, byl ten Karel. Já to jméno ale fakt nemusím. No a pak babo raď!

Nechtělo se miplatit Gejzovi za radu, tak jsem to udělal pos vém. Nakonec u voleb jsem si řekl, ať si to jako lidi rozhodnou. Ale abych se zachoval k oběma férově, tak jsem dal do obálky oba. V telce pak říkali, že to vyhrál ten Zeman. Chlapi, co tady seděj už hodně dlouho, byli rádi, protože Kája Srba ho vždycky chválil. Tak jsem byl rád taky. Kája dostal původně 12 let a za slušný chování se za něj prej přimluvil pan Kavan, co se taky kamarádí s tím Zemanem. No a Káju pustili po dvou třetinách domů. On byl jeden z těch, co domů opravdu chtěli. Asi byl od někoho zajištěnej. To se tak někdo má. No tak ten Kavan mu pomohl, byly toho tenkrát plný noviny a byla tam i fotka. To je vidět, že to byl hodnej chlap a takovejm my tady věříme. A třeba bude zase poradce a přimluví se za nás, vězně!

Volby máme za sebou, chlapi už se nehádaj, ale prej se hádaj lidi venku. Což se mi nechce věřit, přecijen ani ti vězňové už se nehádaj, tak co by se hádal rozumnej člověk, že jo? Já jsem tady zase spokojenej a dlouho prej volby nebudou, tak žádný rozruchy. Člověk potřebuje taky trošku klid. Ten Zeman neuznává amnestie, tak za sebe jsem fakt rád. Jak by lidem bylo, kdyby je někdo najednou v lednu vyhodil z teplýho domova!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Pavla Brychtová | pátek 1.2.2013 10:11 | karma článku: 13,02 | přečteno: 632x
  • Další články autora

Pavla Brychtová

Vyhraje Lukáš Pavlásek StarDance 2015?

Přiznejme si na rovinu, že stát se to může. Sázkové kanceláře prodělaly už hodně peněz na sázkách o jeho vypadnutí. Navzdory předpokladům Pavlásek jde stále do dalších kol a blíží se k finále. Proč vyhrává jeho "šlapání zelí"?

6.12.2015 v 8:40 | Karma: 47,47 | Přečteno: 35455x | Společnost

Pavla Brychtová

Česká republika má přispět 700 milionů Kč Turecku na řešení uprchlické krize EU

Tato částka má být součástí balíčku, který dostane Turecko za pomoc EU s imigrační problematikou. Premiér Sobotka označil dohodu za jeden z letošních nejvýznamnějších kroků k řešení uprchlické krize.

30.11.2015 v 4:19 | Karma: 37,74 | Přečteno: 1585x | Společnost

Pavla Brychtová

Jak dlouho bude Evropa shovívavá k násilí?

R.I.P. Paris... Jsem hodně zhnusená.... Když násilná smrt někoho přepadne při zábavě s těmi nejbližšími, tak je to naprosto chladnokrevný způsob, jak zbývající živé vyděsit. Cílem je získání respektu - ale způsobem zastrašování!

14.11.2015 v 7:10 | Karma: 35,89 | Přečteno: 1327x | Společnost

Pavla Brychtová

65 milionů Kč - cena za chystaný zákon o trvalém pobytu!

Ministerstvo vnitra ČR připravuje zákon, který má nařídit občanům, aby hlásili svůj nový trvalý pobyt do 15 dnů po přestěhování. Navíc chalupáři mají opět vystát fronty na úřadech a nahlásit si přechodný pobyt, který byl v minulosti zrušen. A předpokládaná cena související se zavedením zákona o trvalém pobytu? 65 000 000 Kč - tato částka je již zveřejněna, přičemž největší položku zahrnuje změna počítačové evidence obyvatel. Jakoby nestačily elektronické pokladny, musí se nakoupit a draze provozovat i nový systém na evidenci obyvatel.

18.4.2015 v 8:04 | Karma: 43,67 | Přečteno: 6493x | Diskuse| Společnost

Pavla Brychtová

Byznys nebo ochrana dětí? Norsko ročně odebere 12 tisíc dětí - hlavně cizincům!

Odebírání dětí bez soudu a snaha umístit děti cizinců do norských rodin - to vše již je delší dobu pod palbou kritiků okolních zemí a již roku 2007 Štrasburský soud pro lidská práva označil jednání Norských sociálních úřadů jako protiprávní a zkritizoval jednání norských soudů. Nyní je rok 2015 a situace s častým odebíraných dětí neustává. Norský právník Marius Reikeras, který podává opět stížnost Štrasburskému soudu, uvedl, že počet odebraných dětí v Norsku je ročně kolem 12 tisíc. Co je příčinou? Přísné posuzování výchovy cizinců, nebo snaha uspokojit norské pěstounské rodiny?

14.4.2015 v 7:40 | Karma: 40,63 | Přečteno: 5205x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Ukrajině nastává „nejtemnější hodina“. Začíná mluvit o jednání s Rusy

3. května 2024

Premium Ukrajinské armádě se stále nedaří stabilizovat situaci na frontě a nálada v Kyjevě je čím dál...

NATO určilo červené linie. Má dva scénáře zásahu proti Rusku, píší média

6. května 2024  12:35

Premium Severoatlantická aliance připravila krizové scénáře „červených linií“, při jejichž překročení...

Afghánistán zasáhly přívalové deště. Záplavy si vyžádaly nejméně 300 obětí

11. května 2024  10:53,  aktualizováno 

Záplavy na severu Afghánistánu, způsobené přívalovým dešti, si vyžádaly několik stovek obětí....

Moskva využije zpožděných dodávek zbraní, míní šéf ukrajinských pozemních sil

11. května 2024  13:36

Válka proti Rusku vstoupí v příštích dvou měsících do kritické fáze, soudí velitel ukrajinských...

Poprvé promluvil. Kellner byl po havárii vrtulníku naživu, tvrdí přeživší Čech

11. května 2024  12:50

Jediným přeživším havárie vrtulníku na Aljašce, který v roce 2021 převážel miliardáře Petra...

Pražským Klementinem lze brouzdat i mimo otevírací dobu. Virtuálně a z domova

11. května 2024  10:36

Tam, kde končí prohlídková trasa, teď začíná virtuální prohlídka. Díky moderním metodám mohou lidé...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2494x
Jsem fanoušek psaného slova, pisatel dojmů a pozorovatel dění, technik, ajtík, grafik a nadšenec do designu, fotograf a certifikovaný poradce v oblasti realit a investic, milovník umění - ale hlavně jsem mamka - a velká optimistka, která doufá, že pro náš svět ještě není pozdě ! :-)

Seznam rubrik