Sjezd ČSSD - potlesk pochvale masového vraha

Pan Falbr si získal potlesk za to, že na sjezdu strany ČSSD vyjádřil svůj názor, že Che Guevara nebyl masový vrah. Dokonce zahrnul do toho i názor pana Zemana na novináře. Podle Falbra je 216 obětí málo k označení masový vrah??? Tak si připomeňme dějepis i tvrdá provokativní slova Che Guevary v OSN: "Ano, popravovali jsme, popravujeme a budeme popravovat."

Pan Falbr na závěr svého proslovu prohlásil, cituji: „V mládí jsem byl velkým obdivovatelem Ernesta Che Guevary, o kterém, jak říká Miloš Zeman, někteří novinářští blbečkové říkají, že to byl masový vrah. Nebyl. Byl to čestnej člověk a jeho heslo bylo Vždy k vítězství!"  

Che Guevara byl tedy čestný člověk? 216 obětí, které má na svědomí, jsou všechny zdokumentovány  zde http://www.cubaarchive.org/downloads/CA08.pdf  (komu odkaz nejde, tak pdf reader je volně na internetu ke stažení).

Jak je možné, že v dnešní době někdo obhajuje tohoto člověka? Obhajuje jej veřejně - a to na schůzi jedné z větších politických stran demokratické země? 

Che Guevera je vrahem a v archivech zdaleka nejsou všechny jeho oběti. Pokud někdo nazval novinářskými blbečky ty, kdož tvrdí, že je Guevara je masový vrah, tak s ním nemohu souhlasit. I když se to někomu nelíbí, Che Guevara se zapsal do historie jako člověk zabíjející a sloužící ideologickému režimu, pro které i nadále zabíjel a popravoval. 

Uznávám, že Che Guevara byl charismatický revolucionář, který uměl zapůsobit na lidi, ale jeho způsob odstraňování odpůrců jeho názorů není slučitelný s demokratickým myšlením dnešní doby. Hitler také využíval svoje projevy k ohromení davu a také nechával popravit ty, kdož se proti němu postavili.

Pan Falbr začal svou řeč, že obdivoval Che Guevaru zamlada, takže jsem doufala, že bude pokračovat cosi o svém vyzrání či poučení - ale on naopak tvrdil, coby dnešní Richard Falbr, že Guevara byl čestný člověk! Členy ČSSD na závěr i Guevarovým heslem povzbudil: Vždy k vítězství!

Pane Falbr, ale uvědomte si prosím, za jakých okolností toto heslo bylo raženo a jakou cestou Che Guevara vítězství nabyl...

Na blogu budu mít mnohem radši stovky mínusů od fanoušků ČSSD, než abych byla za své názory popravena. Nevím, co se na sjezdu ČSSD pilo, ale možná by někteří veřejní činitelé měli ještě své osobní vzory promyslet, než něco řeknou nahlas! Pošpiní tím i ty, kdož s nimi nesouhlasí a jsou s nimi v sále...

 

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Pavla Brychtová | sobota 16.3.2013 16:54 | karma článku: 29,58 | přečteno: 1097x