Prezident vážně podporuje lajdáctví ?

Václav Klaus omilostnil bodyguardy, kteří ho špatně hlídali. Důvodem je prý jejich předchozí spolehlivá služba u něj. Jak to ví, že to je spolehlivý tým ? Chodili včas do práce, že? Seděli vzorně v předsálí kabinetu, když měl delší jednání? Nebo ho oddaně odváželi na jeho noční schůzky? Vzorně mlčí o jeho soukromí?  Ale důvod, proč jsou státem placeni, je především ten, že mají prezidenta chránit před případnými útoky, přírodním nebezpečím i rozhořčenými občany.  

Takže údajně "spolehlivý tým" lze těžko posoudit, když nemusel nikdy vážněji zasahovat! Osobně si myslím, že tedy omilostnění je dáno opět známostmi či osobními sympatiemi pana prezidenta. Je to tým, se kterým byl neustále a předpokládám, že byl v podstatě spokojený.

Ale najednou došlo k útoku a pánové v černém rozhodně měli předvést svoji profesionalitu a připravenost! Místo toho se chovali jako parta zmatených mravenečků, když jim hodíte lízátko do mraveniště. Já jsem ze zveřejněného videa byla upřímně pobavena, ale zároveň šokována, jaký amatér může získat tak důležitou pozici v ostraze hlavy státu. Věřím, že v zahraničí by se toto nikdy nestalo, to je opravdu výsada našeho "kocourkova", kde i důležité pracovní pozice jsou získány díky známostem a ne díky kvalitě práce či zkušenostem.

Myslím, že pan prezidnet v tomto případě může být opravdu rád, že na něj nikdo nezaútočil ostrými náboji, ale pouze barvícími kuličkami. V případě ostrého útoku by své nepozorné frajírky těžko mohl omilostnit.

Z takové blízkosti by totiž mohl být útok skutečnou zbraní osudový...

Takže bodyguardi mohou možná děkovat za omilostnění spíše útočníkovi, než prezidentovi.

Autor: Pavla Brychtová | pátek 9.11.2012 19:37 | karma článku: 9,94 | přečteno: 746x