Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Jak mě potěšila kvalita a vkus - nový TV kanál ZOOM

Je to poprvé, co jsem na 100% nadšená nějakým novým televizním kanálem. Jinak televizi nemusím a rozhodně patřím spíš k velkým kritikům televizní zábavy, která nabízí stále více násilí - ale pokud jsou lidé, kteří na to budou koukat, tak se krváky a akční filmy prostě budou nabízet, s tím nic nenaděláme. Nové televizní stanice rostou za poslední roky jako houby po dešti, ale jsou často zaměřené na jednosměrný druh zábavy. Člověk tam musí hodně vybírat a kvalita mnohdy zklame. O to větší radost mi udělal nový kanál Prima ZOOM, který je vhodný v podstatě pro celou rodinu. Ti, kdož doposud neměli možnost zahraničních stanic s podobnými tématy, určitě ocení tuto českou verzi.

Kanál se naladil sám během půlminuty, což nás potěšilo, není to samozřejmě zásluha Primy, ale naší televize. Pokud jsem doteď dávala často přednost pořadům National Geographic, tak musím uznat, že ZOOM je podobný, i když tam není tolik reklam a pořady jsou delší pásma. Což se může samozřejmě změnit, vždyť tento kanál působí velmi krátce. Jak začne být oblíbený, reklamy se na něj mohou hrnout... No - užívejme si zatím tak, jak to je nyní. Pro mě je velmi důležité, že se tento kanál rozhodl velkou měrou zařadit pořady producenta Nigela Marvena, který je úžasným fotografem, cestovatelem a ochráncem zvířat.

Dnes odpoledne pršelo a dětem jsem nabídla, jestli se nechtějí koukat na ZOOM od 17 hodin, než udělám večeři. Byl nádherný dokument o putování tučňáků a pak po jídle jsem se nadšeně dívala na dokument o Dračích horách. V Africe jsem byla, ale na jihu u Dračích hor ještě ne. Nádhera! Kvalitně zpracovaný pořad, jako by tam člověk byl, ušetříte za letenku. Když byl pořad o dinosaurech, byl perfektně zpracován jako 3D dokument, takže jsme museli našemu nejmladšímu vysvětlovat, že taková zvířátka už nežijí, že to není skutečné video.

Co je pro mě důležité, je to, že pořady jsou namluvené velice příjemným hlasem a ne pouhým čteným překladem bez zájmu.Nahlédla jsem do televizního programu této stanice a rozhodně tam je hodně pořadů, které doplní i dětem znalosti v oblasti nejen přírodopisu, ale i dějepisu a zeměpisu. Vkus, fakta, kvalitní výklad.

Moje velké nesobecké díky patří těm, kdo nenechali na holičkách diváky, které baví dokumenty o přírodě a kosmu, 3D výklady historie z oblasti Egypta, Řecka, či z pravěku, ale samozřejmě oceňuji i historické černobílé pořady o Titaniku, o druhé světové válce s tématy jako jsou ponorky, letadla, Hitler, atd. Jsem ráda, že se konečně někdo zaměří také na vzdělávání a ne jen na pasivní zabavu

Když teď v noci koukám na krásně zpracovaný pořad o kosmu a inspirovalo mě to k napsání této pochvaly, tak si vzpomínám, jak moc byly za mého mládí oblíbené pořady pana Jiřího Grygara. Myslím, že se to jmenovalo Okna vesmíru dokořán. Pamatuji se, že to bylo pečlivě vysvětlené a hezky animované. Jak by řekla moje mamka - bylo to dělaný s láskou...

Tak si říkám, že pan Grygar je stanicí ZOOM také určitě potěšen! A za svou rodinu můžu jen zvolat - díky, díky, díky za ty nové radosti, milá telko :-)

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Pavla Brychtová | neděle 3.2.2013 1:02 | karma článku: 24,29 | přečteno: 1063x
  • Další články autora

Pavla Brychtová

Vyhraje Lukáš Pavlásek StarDance 2015?

Přiznejme si na rovinu, že stát se to může. Sázkové kanceláře prodělaly už hodně peněz na sázkách o jeho vypadnutí. Navzdory předpokladům Pavlásek jde stále do dalších kol a blíží se k finále. Proč vyhrává jeho "šlapání zelí"?

6.12.2015 v 8:40 | Karma: 47,47 | Přečteno: 35455x | Společnost

Pavla Brychtová

Česká republika má přispět 700 milionů Kč Turecku na řešení uprchlické krize EU

Tato částka má být součástí balíčku, který dostane Turecko za pomoc EU s imigrační problematikou. Premiér Sobotka označil dohodu za jeden z letošních nejvýznamnějších kroků k řešení uprchlické krize.

30.11.2015 v 4:19 | Karma: 37,74 | Přečteno: 1585x | Společnost

Pavla Brychtová

Jak dlouho bude Evropa shovívavá k násilí?

R.I.P. Paris... Jsem hodně zhnusená.... Když násilná smrt někoho přepadne při zábavě s těmi nejbližšími, tak je to naprosto chladnokrevný způsob, jak zbývající živé vyděsit. Cílem je získání respektu - ale způsobem zastrašování!

14.11.2015 v 7:10 | Karma: 35,89 | Přečteno: 1327x | Společnost

Pavla Brychtová

65 milionů Kč - cena za chystaný zákon o trvalém pobytu!

Ministerstvo vnitra ČR připravuje zákon, který má nařídit občanům, aby hlásili svůj nový trvalý pobyt do 15 dnů po přestěhování. Navíc chalupáři mají opět vystát fronty na úřadech a nahlásit si přechodný pobyt, který byl v minulosti zrušen. A předpokládaná cena související se zavedením zákona o trvalém pobytu? 65 000 000 Kč - tato částka je již zveřejněna, přičemž největší položku zahrnuje změna počítačové evidence obyvatel. Jakoby nestačily elektronické pokladny, musí se nakoupit a draze provozovat i nový systém na evidenci obyvatel.

18.4.2015 v 8:04 | Karma: 43,67 | Přečteno: 6493x | Diskuse| Společnost

Pavla Brychtová

Byznys nebo ochrana dětí? Norsko ročně odebere 12 tisíc dětí - hlavně cizincům!

Odebírání dětí bez soudu a snaha umístit děti cizinců do norských rodin - to vše již je delší dobu pod palbou kritiků okolních zemí a již roku 2007 Štrasburský soud pro lidská práva označil jednání Norských sociálních úřadů jako protiprávní a zkritizoval jednání norských soudů. Nyní je rok 2015 a situace s častým odebíraných dětí neustává. Norský právník Marius Reikeras, který podává opět stížnost Štrasburskému soudu, uvedl, že počet odebraných dětí v Norsku je ročně kolem 12 tisíc. Co je příčinou? Přísné posuzování výchovy cizinců, nebo snaha uspokojit norské pěstounské rodiny?

14.4.2015 v 7:40 | Karma: 40,63 | Přečteno: 5205x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Aktivisté žádají konec pedagožky Univerzity Karlovy a přednášky o „genocidě v Gaze“

6. května 2024  12:46,  aktualizováno  7.5 9:13

Karlova univerzita by měla přehodnotit zaměstnávání osob jako je doktorka Irena Kalhousová, uvádí...

Důchod daleko, ale práci nedostanou. Nezaměstnaných šedesátníků přibývá

11. května 2024

Premium Lidé kolem šedesátky při hledání zaměstnání narážejí na zeď. Zaměstnavatelé o ně nestojí, preferují...

ANALÝZA: Smutný Den nezávislosti Izraele. Ve válce, opuštěn a rozhlodáván zevnitř

15. května 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v Izraeli „Měli bychom to oslavit. Určitě půjdu na hřbitov s kyticí květin a každému padlému dám na hrob...

Česká stopa zatčených oligarchů vede nejspíš k luxusním bytům v Praze

15. května 2024

Premium Ukrajina by mohla poprvé usilovat o zablokování nemovitostí, které její občan vlastní v Praze. Jak...

„Podívejte, vychází Země!“ Fotografie z Apolla 8 změnila lidstvu pohled na svět

15. května 2024

Seriál Země jako nádherné a životem překypující umělecké dílo uprostřed nicoty. Přesně tak zachytili naši...

Kočka, Rittig a další. Projekt mapuje, kdo ukrývá peníze v dubajských bytech

14. května 2024  22:46

Mezinárodní investigativní projekt Dubai Unlocked zmapoval, jak se dubajské nemovitosti staly...

  • Počet článků 144
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2494x
Jsem fanoušek psaného slova, pisatel dojmů a pozorovatel dění, technik, ajtík, grafik a nadšenec do designu, fotograf a certifikovaný poradce v oblasti realit a investic, milovník umění - ale hlavně jsem mamka - a velká optimistka, která doufá, že pro náš svět ještě není pozdě ! :-)

Seznam rubrik