- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Pravidelné obsazení moučníků ve směs naprosto stejných - cheesecake, panna cotta, tiramisu, muffiny.........
Podle sestavy soutěžících si někdy člověk neumí představit jejich úmrtí v přímém přenosu, kdyby dostali klasický český moučník stylu bábovky, perníku, závinu ....
Když slýchávám rozhovory mladých dívek a slečen nestačím se divit. Mnohdy svou představu končím slovy klasika : Jo hezká je, to jo, ale co s ní. když pro život není...
Nedávno mě zrovna jedna taková překvapila. Stavil jsem se v jedné restauraci v době oběda, u jednoho stolu seděla mladá dáma, na stole podivné nádobky a na proti ní v košíku podřimoval kojenec. Když jsem si s kolegou sedl k vedlejšímu stolu, tato mladá překytovaná krasavice nás požádala, zda-li by jsme si nesedli jinam, že ji tam spí dítě. No co na to říci - no prostě blbka. S dítětem si sedne v poledne doprostřed restaurace a čeká, že si před ní každý sedne na zadek.
No ale zpět k tomu vaření a dezertování. Někdy mám pocit, že klasické české jídlo je nějak vytlačováno. Nebo se spíše nelehce vaří, kdo ví. Nebo mnozí žijí v představě, jak ta jiná jsou mnohem zdravější. Prostě všude máme ty zaručené moderní trendy.
A tak jsem se svou "paní Colombovou " na počest pečené české buchty, připravil malé povídání :
Nejdříve si vše pěkně připravit
Vše pěkně založit a nechat míchat a kynout
Pak pěkně plech pomazat...
Pak pěkně naporcovat, naplnit a zabalit
Pěkně do předhřáté trouby zastrčit....
Budiž pochválená klasická česká buchto
a jen a jen dobrou chuť
No a jak jste na tom u Vás doma?
Vítězí u Vás klasická česká kuchařka nebo jen ty moderní dezerty?
Další články autora |
Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!