Jarní rallye na Czechringu v Hradci Králové

V sobotu 19. dubna 2014 se na královéhradeckém Czechringu konalo jarní rallye pod záštitou RTC Chrudim. Tento závod byl oproti předchozím akcím novinkou, neboť se po delší době zásadním způsobem změnila možnost vedení závodní tratě. Organizátoři závodu tak využili nově otevřené prostory královéhradeckého letiště a nová trať rozšířila délku závodního úseku téměř na 5 km a navíc jezdcům nabídla dlouho poptávanou ale i mnohými nenáviděnou šotolinu.

Do jarního závodu se přihlásilo na 50 aut mezi kterými  bylo možné vidět i neupravená sériová auta a náročná trať všem umožňovala řidičům vyzkoušet své řidičské umění na měnícím se povrchu vozovky. Sobotní slunečné, ale i větrné počasí nabízelo skvělý divácký zážitek a pomáhalo i odfoukat zvířený prach ze šotoliny po průjezdu závodních aut, které v oblaku prachu nebyly ani vidět. Své si tak užili v místě šotoliny jak traťáci , tak i mnozí fotografové, kteří pořizovali krásné záběry jednotlivých posádek.
Urputnost a závodní nasazení posádek bylo možné vysledovat i díky nalezeným dílům aut – částí výfuků, spoilerů a dalších. Sobotní program tak mohl být i vtipně doplněn „burzou“ nalezených dílů a společenské hry : „čí to vlastně je „.
Zastoupení závodních aut bylo rozmanité, od moderních až po starší modely. Své nezastupitelné místo měli opětovně značky „ŠKODA“. Zápolení posádek bylo však stejné - snaha o dosažení co nejlepšího času na daném okruhu. Na své si přišel i známý most, přes který již tradičně vede závodní dráha a který na sobě nese znaky snahy o nejdelší skok ve formě rýh v asfaltu, mnohdy i hluku dosednutých plechových miláčků.
Jak to tradičně bývá na každém motoristickém podniku, ne všechny posádky dojeli do cíle, ať již pro technickou závadu nebo prostě jen proto, že majitelé své plechové miláčky zejména na šotolině litovali. Nicméně i přes pár karambolů lze uvedenou akci hodnotit jako velmi povedenou. Samostatným vítězstvím jak pořadatelů tak i samotných jezdců je skutečnost, že se na této akci nic vážného nestalo a naopak soutěžní týmy i přítomní diváci si sobotní den plnými doušky užili.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Pavel Vrba | úterý 22.4.2014 15:31 | karma článku: 8,81 | přečteno: 267x
  • Další články autora

Pavel Vrba

Moji milí bakaláři,

12.2.2024 v 19:00 | Karma: 17,03

Pavel Vrba

Zima není vůbec nudná, naopak

25.1.2024 v 14:00 | Karma: 14,30

Pavel Vrba

No co no, tak se omluví

22.1.2024 v 8:00 | Karma: 35,65

Pavel Vrba

Podivnosti myšlenek letošní zimy

19.1.2024 v 19:49 | Karma: 15,90