Mogul Šumava Rallye Klatovy 2008

Favorizovaný Pech nedokončil. Landa v nemocnici. Kresta výborný jako vždy. Tento ročník Šumava Rallye přinesl mnoho změn – zrušení některých divácky atraktivních RZ (rychlostních zkoušek), přiblížení rallye širšímu publiku prostřednictvím nové RZ ve Štruncových sadech a především lepší počasí díky změně termínu.

Cíl rallye v Klatovech.Pavel URBAN, 2008

Výkony jezdců úžasné – od divácky atraktivní jízdy Šlehofera přes spolehlivou profesionalitu Štajfa až po dokonale bezchybného Krestu. Zde si diváci přišli na své – určitě k tomu přispělo i počasí – i když v sobotu ráno bylo trošku cítit chlad, celkově se počasí povedlo, pršelo jenom chvilku ke konci RZ v Plzni.

 

Tato rallye byla plná změn – k lepšímu ?

 

Změna termínu: praví fanoušci rallye jsou zvyklí být včas na místě a v extrémní zimě čekat na průjezd vozů. Tentokrát to nebylo nutné – i ranní RZ se dala přečkat v relativní pohodě.

 

Nová RZ v Plzni: podle toho jak bylo ve Štruncových sadech plno, lze soudit, že to byl jednoznačně pozitivní krok. I když trasa v sadech je specifická a nelze v ní jet "na doraz", diváci si zde přijdou na své.

 

Spojení s Historic Vltava Rallye – divácky atraktivní spestření celé rallye, které soutěž oživilo a bylo jednoznačně pozitivní.

 

A jak to zvládli pořadatelé ?

 

Ozvučení – je až k naštvání, že ani na divácky atraktivních RZ, kde se očekává vysoká účast diváků není žádné ozvučení !!! Pánové, takto žádné nové diváky nepřitáhnete ! V dnešní době multimediálních panelů, bezdrátových přenosů nikdo nečeká, že bude čekat naslepo někde v kopcích, aniž by se měl šanci dovědět, že se na trati někdo vyboural a nikdo další tudíž nepojede. Když už nic jiného, tak by to pak mohl aspoň vyhlásit pořadatel v dané oblasti megafonem. I tohle řešení by ale bylo technicky na úrovni 80. let minulého století – bohužel ani to se nekonalo. Stejně tak Štruncovy sady – ozvučení bylo slyšet z oblasti tribuny, všude jinde ale absolutně chybělo.

 

Informovanost diváků a aktualizace výsledků na internetu – proč zakládate internetové stránky, když ani téměř 24 hodin po dokončení soutěže na nich nenajdeme výsledky ?! To je už skoro neuvěřitelné.

 

Totální chaos ohledně vstupenek – doteď jsme koncepci vstupného nepochopil, protože jsem prošel několik RZ a jenom na jedné z nich chtěl někdo po mě vstupenku a i když jsem měl kartu doprovodu, ani samotní hlídači vlastně nevěděli kam mě můžou pustit a kam ne.

 

Takže páni pořadatelé – tentokrát se vám povedlo počasí, jezdci i nové trasy - uvědomte si ale, že nežijeme v roce 1985, že nám život od té doby přinesl mnohé technologie, které tyto typy sportů divácky zatraktivňují. Pokud se člověk stojící v polích nebude mít šanci dovědět, co se děje na trase, tak vám příště do těch polí nepřijede.

 

Takže: když na tom trošku zapracujete, příště to může být dokonalé !

 

A pro ty, kteří pořád nemají kde najít výsledky:

  1. místo: Kresta Roman, Gross Petr, Mitsubishi Lancer Evo IX
  2. místo: Trojan Karel, Řihák Petr, Mitsubishi Lancer Evo IX
  3. místo: Valoušek Pavel, Hrůza Zdeněk, Mitsubishi Lancer Evo IX
  4. místo: Štajf Vojtěch, Černoch Jiří, Subaru Impreza STI

Video z cíle – rozhovor s vítězným Krestou naleznete na: www.youtube.com/pablourbanpraha 

  

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Pavel URBAN | neděle 13.4.2008 13:47 | karma článku: 10,42 | přečteno: 1014x
  • Další články autora

Pavel URBAN

"Zip" neplatí jen pro Pražáky !

1.8.2008 v 16:04 | Karma: 24,37

Pavel URBAN

Recenze: Love story ? Báthory !

9.7.2008 v 23:08 | Karma: 15,51