Faltýnek významně přispěl ke stržení laviny..

Druhý muž v hnutí ANO Jaroslav Faltýnek při svém  emotivním vystoupení v pořadu Události, komentáře na ČT 24 dne 2.1.2018 na sebe a svého šéfa prozradil možná víc, než si uvědomuje. Za svoje vystoupení si paradoxně zaslouží uznání.

Ve zmíněném rozhovoru (zdroj zde od 28:30 minuty) v reakci na dotěrné dotazy moderátora ke zprávě OLAFu (kauza Čapí hnízdo) položil následující obrannou otázku: "Myslíte si pane redaktore, že stojí za to člověku, jehož firma generuje ročně několik miliard zisku dělat dotační podvod ve výši 50 milionů...?"

Tento argument je zhruba na úrovni argumentu typu: "Myslíte si, že stojí za to člověku, který bydlí ve svém běžném bytě (domě) v hodnotě 1 mega (a více), jet načerno v MHD....?"

Odpověď je v obou případech jednoduchá. Samozřejmě, že jim to za to nestojí. Pro AB jsou to drobné, možná někde na úrovni 24 Kč za 30 minutovou jízdenku pro běžného člověka. Přesto k podobným selháním tu a tam dochází. To je holt život a člověk není anděl. Každý z nás (Faltýnka a Babiše nevyjímaje) občas poruší nějaké nařízení nebo dokonce zákon. Třeba jenom překročením  povolené rychlostí při cestě autem, chůzí na červenou nebo třeba pochybným uplatněním výdaje v účetnictví, který až tak do účetnictví nepatří. 

Jde o to, jaká následuje reakce, když je člověk lapen při činu. Zda férově uzná svoje pochybení, omluví se a je připraven nést následky. Nebo naopak vymýšlí pseudoargumenty na úrovni drzého uličníka Pepy ve stylu "Možná jsem to udělal, ale podívejte se na Lojzu (Kalouska, Nevtípila, bývalého šéfa OLAFu, atd, atd.), ten udělal ještě větší prasárny..." (abych názorně použil výrazivo druhého muže v hierarchii hnutí ANO ve zmíněném pořadu).

Andrej Babiš se obklopil lidmi, kteří si v nejvyšších funkcích našeho státu uzurpují používat dvojí metr ve společnosti: jeden na sebe a své věrné, druhý na ty druhé, nevěrné - viz například nedávné ostudné vyjádření "šéfa" Poslanecké sněmovny - zdroj tady.  

Chování AB a jeho věrných připomíná chování otce rodiny, který pije první ligu, chodí do bordelu a pro svoje radovánky bez ostychu čerpá obrovské sumy ze společného rodinného rozpočtu, aby zároveň svým dětem a ženě direktivně nařizoval doložení veškerých výdajů do poslední koruny. Příliš malé děti a extrémně submisivní manželka (politicky korektně vyjádřeno) možná na nějaký čas přistoupí na podobné "řízení" rodiny. Až děti povyrostou a manželka zmoudří, spadne klec. Potom v lepším případě vynesou fotříka v zubech. V tom horším se začnou chovat stejně jako jejich nepovedená hlava rodiny. 

Podobně dopadne AB a jeho věrní. Možná ještě nějak ustojí tuto kauzu (a možná ještě pár dalších) s vydatnou podporou hradního mauzolea a hlasování oddaných poddaných ve Sněmovně.

Dříve nebo později to ale praskne. A lavina spadne...

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Pavel Szturc | čtvrtek 4.1.2018 16:03 | karma článku: 37,55 | přečteno: 2562x