Už nám budou špiclovat i kapsy

A je to tady. Vytvoříme Centrální Evidenci Účtů a všichni najednou budou platit správně. Prý je to kvůli tomu, aby dotčené orgány měly možnost rychle získat informace o tom, kde máte jaký účet (a případně ho zablokovat). 

Tu možnost mají samozřejmě už teď, ale ne. Je třeba vytvořit další pracovní místa a útvar, který bude centrální registr účtů spravovat. Jeden si klade otázku, k čemu to celé slouží. Nejdřív kamery na ulicích, pak EET, teď účty a co myslíte, že bude následovat? Prostě o nás budou vědět úplně všechno. Nevěříte? Tady je výstřižek z Událostí ČT, který o tom hovoří :

Zdroj Česká televize - Události

Tak mě napadá, že bychom s tím už měli něco udělat. Ideálně uložit si peníze, které budeme potřebovat v důchodu nebo i dříve, legálně tam, kde nám na ně stát nemůže. Protože teď bude "stát" sledovat jen to, jestli máme nějaké účty a kde. Ale útvar bude nevytížený, tak proč nesledovat i zůstatky. No a ke sledování pohybů už bude jen krůček. Dnes, v době počítačů, to znamená chvilku práce pro programátory v bankách a je to. Už to frčí automaticky. A jaké filtry se nasadí při výpisech z centrální databáze účtů, to už závisí na požadavcích zadavatele.

Například vypište mi, s kým obchoduje ta a ta firma. A objem obchodů s jednotlivými dodavateli (odchozí platby) a zákazníky (příchozí platby). Už vám dochází, komu by to mohlo přinést prospěch?

No a na základě toho dochází k tomu, a sám jsem tomu mnohdy přítomen, že podnikatelé uvažují o přesunu svých podnikatelských účtů do ciziny. Jednak tam nemají absurdní poplatky při převodech měn a jednak jim na peníze nikdo nevidí.

No a stejnou možnost máte, zatím!!!, i vy. Proč zatím, o tom hovoří regule evropské normy MIFID II o obchodování na kapitálových trzích. Jestli chcete vědět víc, máte možnost mi napsat po kliknutí na "více" vpravo vedle článku.

Váš Pavel Rudolf

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Pavel Rudolf | čtvrtek 11.2.2016 8:30 | karma článku: 22,15 | přečteno: 774x
  • Další články autora

Pavel Rudolf

Bitcoin aneb komu zvoní hrana?

12.2.2018 v 9:17 | Karma: 10,86

Pavel Rudolf

Bitcoin, co s tím?

17.7.2017 v 9:20 | Karma: 9,36

Pavel Rudolf

Chvála pravidelnosti

25.5.2017 v 12:30 | Karma: 9,54

Pavel Rudolf

Tabletka proti strachu

2.5.2017 v 8:50 | Karma: 12,12