Panika na trzích po zasedání FED

se nekoná. FED po zasedání zvýšil úroky o 25 bodů, což byl krok očekávaný a trhy akceptovaný, dále vylepšil prognózu pro HDP, pro nezaměstnaost v USA a snížil výhled na výši inflace.

Protože se zabývám investováním a učím to i vás, podíváme se, jak se zasedání FEDu projevilo na trzích.

USA

Domovská země FEDu, překvapení žádné, spíše optimizmus. Ukazatel označuje vydání zprávy FEDu a vývoj na trzích vidíte.

Velká Británie

V Londýně se už neobchodovalo, tak se prohlášení FEDu projevilo jako GAP při nočním obchodování. Vzhledem k tomu, že index pokračuje zhruba v linii ze včerejška nepředpokládám, že se GAP zacelí. Takže opět optimizmus a slunné zítřky.

Německo

Ve Frankfurtu se na konci včerejšího obchodního dne projevila trochu nervozita z výsledků zasedání, která se ale změnila v nadšení a podle toho se dnes pohybuje i index. Jásavé Slunce svítí na hlavy burzovních makléřů.

Japonsko

I Japonsko srší optimizmem. Hned ráno index vyskočil jako čertík z krabičky, ale to je tak všechno. Vidíte, že i včerejšek byl plný očekávání. Dál už se ale Japonci zabývají sami sebou a vývoj indexu podle toho vypadá.

Hong Kong

Burza v HongKongu zůstala vůči výsledkům FED chladná. Sice ráno vyskočila, ale pak srovnala GAP z noci a teď pokračuje v mírném optimizmu. Což je zajímavé, protože analytici předpovídali masivní odliv peněz z rozvíjejících se trhů. Tak z HongKongu zatím ne.

Emerging Markets

A to je největší překvapení. Šipkou vidíte označen vliv zprávy FEDu. Jen takový malý kopeček. Masivní odliv peněz z trhů rozvíjejících se zemí se zatím nekoná. Ono jestliže je daný region schopný skoro 60% produkce prodat na vlastních trzích, už ho vývoj někde v Americe moc nezajímá. A to je to, co pořád říkám a pořád mi kvůli tomu někdo nadává.

Tak co, myslíte, že se vyplatí investovat? Já myslím, že určitě.

Váš Pavel Rudolf

 

Autor: Pavel Rudolf | čtvrtek 17.12.2015 12:08 | karma článku: 14,41 | přečteno: 1049x
  • Další články autora

Pavel Rudolf

Bitcoin aneb komu zvoní hrana?

12.2.2018 v 9:17 | Karma: 10,86

Pavel Rudolf

Bitcoin, co s tím?

17.7.2017 v 9:20 | Karma: 9,36

Pavel Rudolf

Chvála pravidelnosti

25.5.2017 v 12:30 | Karma: 9,54

Pavel Rudolf

Tabletka proti strachu

2.5.2017 v 8:50 | Karma: 12,12