Je rozhodnuto!

Dohady jsou u konce. FED dozasedal a vůkol se rozlila vlna ulehčení. Sazby v USA zůstanou, tedy alespoň do dalšího zasedání, nezměněny.  

Janet Yellen to prohlásila včera v nočních hodinách (tedy u nás). Bylo zajímavé sledovat, jak působí zasedání FED (Federal Reserve system) na kapitálové trhy. Mě konkrétně zajímají rozvíjející se trhy. Tam to vypadalo takto :

Před zasedáním trocha nervozity, pak úplný klid a nakonec optimizmus z oznámených zpráv. Následovala noc a dnešní den byl na rozvíjejících se trzích ve znamení slabého růstu nějakých půl procenta.

Jak to bylo v Americe?

Tady vidíte, že dnes se ještě neobchodovalo a včerejší výsledky obchodníky nijak nepotěšily. Uvidíme, jak se bude dařit dnes.

V Londýně nevíme nic.

Máme dvě možnosti. Buď v Londýně zavřeli burzu, což nepředpokládám nebo někdo pro samou nervozitu vůbec neaktualizoval data. Nicméně dnešní obchodování svědčí spíše o špatné náladě.

Japonsko a Nikkei na tom byly podobně, jen v Japonsku velké očekávání vyhnalo index nahoru, aby hned ráno zase spadl na normální hodnoty, které se obchodovaly ve středu.

Ve Frankfurtu ale vládne pesimizmus.

Po oznámení výsledků zasedání v noci ze čtvrtka na pátek index DAX hodně ztratil. Asi se v Německu těšili na zvýšení sazeb.

No a nakonec index strachu VIX (objem obchodů na S&P 500) :

Tady pro jistotu nikdo nedoplňoval data už od úterý. Vidíte, že obchodování před vyhlášením výsledků ubralo na výkonu, aby se po ohlášení výsledků zase vrátilo tam, kde bylo. Klid. 

Co mi z této analýzy vychází? Čas ukáže, ale vidím jako zajímavé rozvíjející se trhy. Na ostatních trzích je to o předem očekávaných výsledcích (USA) nebo o zklamání (Frankfurt). Uvidíme příští týden.

Váš Pavel Rudolf

autor je spolupracovníkem projektu jakbytbohaty.cz

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Pavel Rudolf | sobota 19.9.2015 9:10 | karma článku: 6,99 | přečteno: 969x
  • Další články autora

Pavel Rudolf

Bitcoin aneb komu zvoní hrana?

12.2.2018 v 9:17 | Karma: 10,86

Pavel Rudolf

Bitcoin, co s tím?

17.7.2017 v 9:20 | Karma: 9,36

Pavel Rudolf

Chvála pravidelnosti

25.5.2017 v 12:30 | Karma: 9,54

Pavel Rudolf

Tabletka proti strachu

2.5.2017 v 8:50 | Karma: 12,12