Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Milé samoživitelky, kde máme ty peníze pořád brát?

V médiích se opakovaně ukazují různí příjemci dávek, často matky samoživitelky s dítětem v náručí, to vždy zabírá. A mluví o nějakém opožděném vyplácení, ačkoliv se již tisíckrát zopakovalo, že termín platby je do konce měsíce. Tuší ti příjemci dávek, kde a hlavně kdy se na jejich dávky peníze berou? Že opravdu nejde o dotace EU? Zeptali se na to někdy druhé strany, té co ty dávky platí?

Termín platby daně nazývané zdravotní a sociální pojištění je od 1. do 20. následujícího měsíce, tedy do té doby musí peníze zaměstnavatelé a podnikatelé někde vzít. Pak musí daně poslat státu  a teprve nyní se z toho mohou začít vyplácet dávky. Pomíjím případ, že by ministryně měla v suterénu ministerstva tiskárnu na ty miliardy, to by nestíhala ani časově.

Pokud by se termín výplaty dávek posouval na dřívější datum, tak by to znamenalo, že by firmy a podnikatelé museli také platit daně = sociální pojištění dříve. Jenže z čeho by ty daně platili dříve, když nemají zaplacené faktury a stát natahuje ruku na další peníze včetně zvýšené DPH? Vzít si provozní úvěr? Čím budou ručit? Splatnost faktur je u nás obecně špatná a státní správa i samospráva také platí pozdě, opožděně platí i sociálka, osobní opakovaná zkušenost.

Matky samoživitelky nám často sdělují, že jejich dítě nemá otce, nemá prarodiče, nemá nikoho, kdo má na něj ze zákona přispívat. Nebo má? Dost často, jde o „hrdé“ matky samoživitelky, které prohlašují, že od "něj" (otce dítěte) a od "nich" (prarodičů dítěte) nic nechtějí, že si poradí. A poradí si tak, že jdou "plakat" na sociálku nebo do televize a my to máme platit.

Jsem toho právního názoru, že pokud má dítě otce a prarodiče, tak ti mu mají poskytnout potřebné prostředky na úrovni životní úrovně otce či prarodičů. Pokud prostředky z nějakých důvodů neposkytují, má zasáhnout sociálka a soudy. Ano, je to složité pro prarodiče, když otec dítěte nepracuje a mají místo něj  platit nějaké výživné, ale kdo jiný by to za ně měl platit? My?
Proč by to měli pořád za ně platit ti, kteří řádně pracují a jejich děti mají rodiče, prarodiče. A třeba mají jejich děti i kmotra a kmotru.

Dávky na děti  by se vůbec měly vyplácet ve formě půjčky. A nechápu, proč ministerstvo a samospráva nemají údaje o vyplacených penězích, kolik již "udělaly"  milionářů (určitě více než Sazka). A ti, co mají vyživovací povinnost, by měli se podílet na splácení této půjčky, od rodičů až po prarodiče. A je možné, že by půjčku splatilo v budoucnu i to dítě (pokud má rodiče a prarodiče rádo nebo od "nich" nic nechce).

Pokud někdo vzpomíná na dobu před rokem 1989, tak se mohl podívat v neděli na film Milenci a vrazi (nebo si Páralovu knihu půjčit v knihovně).  A soustředit se pouze na popis ubytovny, kde byl na pokoji pouze kohoutek na studenou vodu a ta často netekla. A my tehdy neměli ani ten "pitomej" kohoutek, vodu jsme nosili v kýblu do kuchyně. A takový návrat chtějí voliči KSČ?
Dnes každý, a i matky samoživitelky,  požaduje vysokou úroveň bydlení, ale podíval se někdo někdy na úroveň bydlení "obyčejných lidí" v Římě, Londýně, Paříži, v USA? Nebo mají pocit, že to, co vidí v televizi či kině je běžné bydlení? V USA když "chudí" nyní nemají na splátky hypotéky, tak vrátí bance klíče a přestěhují se do obyčejných motelů. Kolik matek samoživitelek u nás bydlí po motelech nebo v bytech bez vody?

Matky samoživitelky, proč nedostáváte peníze od otce nebo prarodičů dítěte? Proč pořád "hrdě" natahujete ruku směrem na nás, copak my za to můžeme, že vám nedávají peníze?
A co byste říkaly na to zrušit daně a dávky? Já jsem pro, bude více peněz a rodiny budou držet více pohromadě

Autor: Pavel Pokorný | pondělí 25.2.2013 17:33 | karma článku: 36,31 | přečteno: 2753x
  • Další články autora

Pavel Pokorný

Co s nebezpečnou divokou zvěří?

Média jsou plná útoků medvědů na Slovenku. I u nás máme medvědy, vlky, rysy, divoké kance, jeleny. Nemělo by Slovensko vydat pokyny, jak se chránit před nebezpečnou divokou zvěří (zkráceně NDZ) s důrazem na útok medvědem?

20.3.2024 v 10:31 | Karma: 9,25 | Přečteno: 293x | Diskuse| Ostatní

Pavel Pokorný

Nejezděte v zatáčce přes plnou středovou čáru!

Čeští řidiči neumí projíždět zatáčky, silnice je jim úzká. Jedete do zatáčky, a často ve vašem pruhu proti vám jede auto, najíždí na vás klidně i půl metru přes plnou čáru a nějak věří, že vy se držíte u krajnice.

23.8.2023 v 10:03 | Karma: 20,07 | Přečteno: 3948x | Diskuse| Ostatní

Pavel Pokorný

Poplatková televizní daň za vysílání České televize

Roky platím České televizi=ČT poplatky=daně za něco, co občas sleduji, ale jen proto, že když to musím platit, tak se podívám, za co platím. Platím tak daň z vlastnictví televize. Vysílání ČT mě jen deprimuje.

12.6.2023 v 9:00 | Karma: 32,27 | Přečteno: 840x | Diskuse| Ostatní

Pavel Pokorný

Olympiáda a nacismus?

Rusové již rok vraždí na Ukrajině, mezi mrtvými jsou i ukrajinští sportovci (stačí dát do vyhledávače: ukrajinští sportovci padli zahynuli). Může někdo uvažovat, že se olympiády v Paříži zúčastní jejich vrazi, ruští nacisté?

24.2.2023 v 12:36 | Karma: 20,31 | Přečteno: 316x | Diskuse| Politika

Pavel Pokorný

Volby prezidenta jsme opět prohráli

Volby prezidenta jsme opět prohráli, prezidentem bude opět bývalý člen hnutí potlačující práva a svobodu člověka. Dokonce v 2. kole voleb šlo jen o to, který bývalý komunista zvítězí. Chápou dnešní děti, o co v roce 1989 šlo?

14.2.2023 v 12:25 | Karma: 25,24 | Přečteno: 1053x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Hlavně díky manželce. Britský premiér Sunak je se svou ženou bohatší než král

17. května 2024  22:12

Britský premiér Rishi Sunak a jeho manželka Akshata Murtyová v loňském roce, kdy byl Sunak celou...

Vlak na Děčínsku usmrtil člověka, provoz na trati do Ústí nad Labem byl přerušen

17. května 2024  18:10,  aktualizováno  21:32

Vlak u Dobkovic na Děčínsku v pátek vpodvečer srazil člověka. Na místě podlehl svým zraněním, řekl...

Manžela šéfky americké Sněmovny napadl kladivem. Kanaďan dostal třicet let

17. května 2024  21:06

Soud v Kalifornii vyměřil trest třiceti let odnětí svobody muži, který v roce 2022 vtrhl do domu...

Auto sjelo pod pražským Vyšehradem do Vltavy. Na místě zasahovali potápěči

17. května 2024  19:57,  aktualizováno  20:44

Hasiči a policie zasahovali na Podolském nábřeží, kde sjelo vozidlo do Vltavy. Podle pražských...

ING-FOREST s.r.o.
Taxátor

ING-FOREST s.r.o.
Praha, Jihočeský kraj, Jihomoravský kraj, Karlovarský kraj, Královéhradecký kraj, Liberecký kraj, Moravskoslezský kraj, Olomoucký kraj, Pardubický kraj, Plzeňský kraj, Středočeský kraj, Ústecký kraj, Kraj Vysočina, Zlínský kraj
nabízený plat: 65 000 - 75 000 Kč

  • Počet článků 303
  • Celková karma 9,25
  • Průměrná čtenost 2383x
Další blogy na Myriada.cz.
Moje ankety na BlueBoard.
Dělám desítky let do počítačů, zájmově i profesně. Mám rád knihy (staré sci-fi) a staré olejomalby. Jezdím na kole a občas na moto. Ve skutečnosti vypadám lépe, než na foto.
   Počitadlo od 16.12.2008.
Translate my blogs by Google Translator, click on the flag.
Použité clipart Microsoft Office, © ZONER software nebo vlastní.