Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Co s "odpadem" po sexu?

Bloger František Matějka píše ve svém dřívějším blogu o tom, že viděl na záběrech ze Somálska ženu, co má kolem sebe 6 dětí, další čeká a další jí zemřely. Jde o to, zda jí pomoci či ne.

Mapa suchahttp://www.gisportal.cz/2011/08/sucho-v-africkem-rohu/

V blogu Františka Matějky se nezmiňuje jedna věc, která dělá věc ještě složitější. Ta žena za to, že přivádí ty všechny děti na svět, nejspíše nemůže. Některé děti spíše nechtěla, ty děti jsou jen a jen „odpad“ po sexu. Kde by ta žena v Somálsku nakoupila antikoncepci, kde by koupil její muž ochranné prostředky, když nemají na jídlo. Může žena odmítnout sex svému manželovi, druhovi či jinému mužovi s tím, že další děti nechce? Jak vysvětlí opilému partnerovi, který se vrátí domů bez peněz, že ani sex nebude, že se bojí otěhotnění? Jak to vysvětlí vojákovi se samopalem, který prostě dostal chuť na sex a ona je po ruce? Řekne, že jí bolí hlava? A pokud náhodou otce dětí u sebe někdy měla, ten zmizí ve válce či jen před odpovědností třeba do Itálie. A babyboxy tam nemají.

Tedy ta žena je nejspíše oběť místní absence zákona, nemocnic a války. Ale obdobné případy nechtěných dětí se podle beletrie odehrávaly ještě nedávno ve Francii (volně cituji z knihy o lékařce, název jsem zapomněl, kdy se manžel lékařce chlubí, že "jeho žerna otěhotní, když vidí jeho kalhoty") či v Itálii, kam se podle jedné knihy Dicka Francise pašují antikoncepční pilulky.

Dětské domovy u nás jsou prý plné romských dětí. Můžeme si položit otázku, zda i u nás jsou děti, které se zrodily pouze pro sociální dávky či dokonce jenom jako "odpad" po sexu.

Udělal jsem si malý průzkum, zda si lidé myslí, že se má přispívat na takové somálské děti či je nechat umřít. Lidskost je, že bychom měli pomáhat, dokud máme. Ale ekonomika řekne, co dál, když se rozdáme a naše děti na tom začnou být stejně? Kdo bude pak lidský k našim dětem? Ty děti ze Somálska? Budou lidé chtít pracovat a vše dávat na děti jiné rasy, jiného náboženství, když to bude navíc v něčem nepřátelská skupina?

Padl názor, že by žena mohla někde požádat o azyl v nějaké civilizované zemi? Ale jaká je země natolik civilizovaná, že by přijala celé Somálsko a zajistila jeho dětem stravu, ubytování, zdravotnictví, školy na úrovni svých dětí? Je nelidská Itálie, když patrně již zase všechny uprchlíky z Afriky předává Libyjcům na "roztřídění"? Kdo z Česka si vezme takovou rodinu na starost a zajistí jí za své peníze jídlo, ubytování, zdravotní pojištění, školu a to vše podle předpisů EU, které vám vezmou chuť něco organizovat.
Pes v útulku vyjde až na 200 Kč denně, tedy 6000 měsíčně, proto údajně psy na Slovensku v útulcích zabíjí, nemají peníze na lidi, natož na psy. Pokud napočítáme "psí" cenu, vyšla by ta žena ze Somálska s 6+1 dětmi na 48 000 měsíčně. Tedy to je částka, kterou může někdo měsíčně projevit lidskost a nebýt zvíře vůči jiným lidem.
Ale na to mají tak současní či bývalí vedoucí představitelé ČSSD počínaje Grosem (zázračné a křišťálově čisté zbohatnutí ve stamiliónech), Paroubkem (jeho výrok, kdo z vás na má?) a konče Sobotkou (pokud již dostavěl dům i za poslanecké náhrady, tedy z našich daní, tak si tam může nějakou tu rodinu ze Somálska vzít).

Pokud budeme úplně všechny hladové děti na světě živit, bude naše životní úroveň klesat a jednoho dne si řekneme, proč bychom vlastně pracovali, když z toho má prospěch jen někdo cizí, který nic nedělá. Nebo budeme kvůli jiným dětem pracovat stále více a více? To mohou zkusit ti, co křičí, že děti nemůžeme nechat umřít, že jsme pak jak zvířata. Mohou začít s jednou rodinou a ukázat nám, jak to jde. Mohou si vybrat podle mapy na obrázku vpravo, ohrožené země jsou označeny červeně.

Napadla mě paralela s výrobci léků. Opravdu si někdo myslí, že výrobci mají za své peníze vyvinout nové léky a pak je prodávat ztrátou do Somálska? Pak by je prostě přestali vyrábět, neboť by zkrachovali, továrny by prodali, lidi propustili a léky by opět nebyli. Pokud má někdo opačný pocit, že by se léky měly dávat levně, ať si to zkusí, nikdo u nás nebrání podnikání. Však ona by mu EU se svými předpisy ukázala, jaké drahé baterie na vodu tam musí být  a nakonec by se nezmohl ani na generika (léky s propadlou patentovou ochranou).

Tedy závěr, musíme se smířit s tím, že některé nechtěné děti budou umírat dál, všechny nikdy nezachráníme. Lidskost můžeme projevit tím, že nám to bude líto, částečně penězi. Ale takový svět ani nelze zachránit, můžeme být rádi, že žijeme jinde.
Pokud má někdo jiný názor, může začít zachraňovat děti za své peníze, budu mu tleskat.

Odkazy:
http://psi-rakovnik.cz/hotel - ceníky za pobyt psa v útulku, tedy i těch odchycených, toulavých
http://zpravy.idnes.cz/somalsti-pirati-se-podileli-na-vrazde-ctyr-americanu-dostali-dozivoti-1z7-/zahranicni.aspx?c=A110823_034618_zahranicni_stf - somálští vrazi

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Pavel Pokorný | úterý 20.9.2011 19:25 | karma článku: 29,37 | přečteno: 2820x
  • Další články autora

Pavel Pokorný

Co s nebezpečnou divokou zvěří?

Média jsou plná útoků medvědů na Slovenku. I u nás máme medvědy, vlky, rysy, divoké kance, jeleny. Nemělo by Slovensko vydat pokyny, jak se chránit před nebezpečnou divokou zvěří (zkráceně NDZ) s důrazem na útok medvědem?

20.3.2024 v 10:31 | Karma: 9,25 | Přečteno: 293x | Diskuse| Ostatní

Pavel Pokorný

Nejezděte v zatáčce přes plnou středovou čáru!

Čeští řidiči neumí projíždět zatáčky, silnice je jim úzká. Jedete do zatáčky, a často ve vašem pruhu proti vám jede auto, najíždí na vás klidně i půl metru přes plnou čáru a nějak věří, že vy se držíte u krajnice.

23.8.2023 v 10:03 | Karma: 20,07 | Přečteno: 3948x | Diskuse| Ostatní

Pavel Pokorný

Poplatková televizní daň za vysílání České televize

Roky platím České televizi=ČT poplatky=daně za něco, co občas sleduji, ale jen proto, že když to musím platit, tak se podívám, za co platím. Platím tak daň z vlastnictví televize. Vysílání ČT mě jen deprimuje.

12.6.2023 v 9:00 | Karma: 32,27 | Přečteno: 839x | Diskuse| Ostatní

Pavel Pokorný

Olympiáda a nacismus?

Rusové již rok vraždí na Ukrajině, mezi mrtvými jsou i ukrajinští sportovci (stačí dát do vyhledávače: ukrajinští sportovci padli zahynuli). Může někdo uvažovat, že se olympiády v Paříži zúčastní jejich vrazi, ruští nacisté?

24.2.2023 v 12:36 | Karma: 20,31 | Přečteno: 316x | Diskuse| Politika

Pavel Pokorný

Volby prezidenta jsme opět prohráli

Volby prezidenta jsme opět prohráli, prezidentem bude opět bývalý člen hnutí potlačující práva a svobodu člověka. Dokonce v 2. kole voleb šlo jen o to, který bývalý komunista zvítězí. Chápou dnešní děti, o co v roce 1989 šlo?

14.2.2023 v 12:25 | Karma: 25,24 | Přečteno: 1053x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Důchod daleko, ale práci nedostanou. Nezaměstnaných šedesátníků přibývá

11. května 2024

Premium Lidé kolem šedesátky při hledání zaměstnání narážejí na zeď. Zaměstnavatelé o ně nestojí, preferují...

Britská učitelka spala s žáky, s jedním otěhotněla. U soudu přiznala „chyby“

14. května 2024  20:57

O chybách a zničeném snu nyní u soudu v Manchesteru vypráví britská učitelka, kterou policie viní...

Fica stále operují. Padlo pět výstřelů, ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  20:54

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica, který byl terčem atentátu, je mimořádně vážný....

Na Děčínsku narazil vlak do spadlého stromu, trať do Německa stála

15. května 2024  18:10,  aktualizováno  20:44

Vlak jedoucí z Drážďan do Prahy narazil v Dolním Žlebu na Děčínsku do stromu. Cestující se museli...

Do mostu v Texasu narazilo plavidlo a poškodilo ho. Do vody uniká palivo

15. května 2024  20:07

Do mostu v Galvestonu v americkém státě Texas ve středu narazilo plavidlo a do okolních vod uniká...

Na Slovensku není mír a smír, polarizace pokračuje, říká novinářka

15. května 2024  20:03

Premium Slovenské vládní strany po atentátu na premiéra Roberta Fica slovně útočí na novináře. Přidávají se...

  • Počet článků 303
  • Celková karma 9,25
  • Průměrná čtenost 2383x
Další blogy na Myriada.cz.
Moje ankety na BlueBoard.
Dělám desítky let do počítačů, zájmově i profesně. Mám rád knihy (staré sci-fi) a staré olejomalby. Jezdím na kole a občas na moto. Ve skutečnosti vypadám lépe, než na foto.
   Počitadlo od 16.12.2008.
Translate my blogs by Google Translator, click on the flag.
Použité clipart Microsoft Office, © ZONER software nebo vlastní.