Neziskové pijavice

Neizskové organizace pokládám za pijavice na státním rozpočtu a na tomto názoru setrvávám. (Miloš Zeman)

Neziskové organizace pokládám za pijavice na státním rozpočtu a na tomto názoru setrvávám. Sám bych změnil jejich financování tak, že za každou korunu státní dotace by si musely vydělat korunu vlastní. A kdyby toho nebyly schopny, tak by samozřejmě zanikly. V případě některých těchto neziskových pijavic by to samozřejmě bylo jenom dobře.“ (Miloš Zeman – prezident České republiky)

Veřejné diskuze odhalují viníky všeho možného i nemožného a dávají tak prostor zejména politikům, sdělit občas svým potenciálním voličům něco, co zrovna chtějí slyšet. Obraz, který neziskové společnosti představuje, jak parazitují na veřejném rozpočtu (rozuměj z našich daní a tedy potu), navíc nasvícen domněnkou, že jejich neexistence by znamenala neexistenci imigrační krize, do takového sdělení bezchybně zapadá.

V takto vytvořeném prostředí pak stačí málo ke „spravedlivému hněvu“. Těžko omluvitelné selhání jednotlivce, který přijde s idiotským nápadem bavit děti házením hlíny po karikatuře-kresbě prezidenta. Přesto, že s dotyčnou osobou dotčená společnost okamžitě rozvázala pracovní poměr a za její jednání se veřejně omluvila, stala se sama terčem nenávisti, která si ve své hlouposti nijak nezadala s hloupostí činu samotného. Některé komentáře na facebookových stránkách společnostiShineBean, se zřejmě staly panu prezidentovi inspirací.

Pan prezident labužnicky popotáhl kouř ze své oblíbené cigaretky a s laskavým úsměvem se obrátil na svého mluvčího: „Tak copak nám dnes přichystal den, k čemu bychom se mohli vyjádřit?“

Pilný exredaktor komunistického plátku úslužně psal cosi na klávesnici, aby se obrátil na osvědčeného strýčka G pro informace: „Pane prezidente, lidem vadí imigranti. K tomu jste se již ale vyjádřil, jen vás předběhl ten pan docent, kterého neznáte a se kterým jsme pěli hymnu na pódiu. On říkal, že je nikdo nechce, vy jste to ovšem bravurně zmákl a sdělil jim, že jste je nezval. Také se tu píše, že to pochopili a nikdo z nich k nám teď nechce. Pak většině národa vadí ta inkluze. Víte, jak jste říkal, že děti jsou zlé? Tak s tím národ taky souhlasí, to máme prozatím vyřešeno. O tom novináři to utichlo, to bych ale chvilku nechal, já to totiž furt nemůžu najít,“ podíval se omluvně zpoza brýlí na svého guru a vycítiv jeho blahosklonné odpuštění pokračoval: „Ty holky jak je unesli, jak jste říkal, že byste je ohnul přes koleno, to se taky moc líbilo. Mám to!“ zvolal najednou již notně orosený úředníček: „Lidem vadí neziskovky, pane prezidente, že prý se flákají za jejich peníze a tahají sem ty imigranty!“

„Pijavice“ odvětil prezident s výdechem kouřové clony z další cigaretky.

„Ano, ano, už si to píšu!“ reagoval mluvčí podlézavě a krasopisně napsal: Neziskové  organizace  pokládám  za  pijavice  na  státním  rozpočtu..

Pan prezident naposledy potáhl z dohasínajícího špačka a napadlo ho, že by mohl zajít slavnostně otevřít nějaký hospic.

Opatrujte se :)

Autor: Pavel Kuchynka | úterý 14.6.2016 21:19 | karma článku: 20,73 | přečteno: 2005x