Frau Merkel mě pozvala.

Každý spáchaný zločin je zločinem, bez ohledu na to, zda je zločinec bílý, černý, nebo fialový se žlutýma puntíkama..    

Pozváni ke zločinům? 

Nejen na sociálních sítích vládne oprávněné znechucení nad událostmi ze silvestrovské noci v Kolíně nad Rýnem a dalších městech. Zatímco by se měl otevřít prostor pro práci policie, vyšetřovatelů a soudu, může převládat pocit, že příležitost vycítili někteří politici ve věčné honbě za přízní voličů a bohužel, také extrémističtí "dutohlavové", obracející hněv vůči komukoli, kdo se nenarodil ve "správný čas, na správném místě". Diskuze na sociálních sítích, nebo pod články k těmto událostem nestojí pozadu. Zvláštní ale je, kolik "diskutujících" smýšlí obdobně, jako (údajně) jeden ze zadržených pachatelů - v prapodivné shodě se domnívají, že k páchání násilí, byli pozváni německou kancléřkou. Angela Merkel ale v prvé řadě odmítla rezignovat na hodnoty, které domněle hájí dnešní "vlastenci".

 

Vlastenectví je láska k vlastnímu národu, nikoli nenávist k jiným. (TGM) 

"Trpět láskou" ke komukoli, kdo se dopouští ohavných násilností vůči jiným jistě není třeba a nejspíš lze i chápat nenávist vůči původcům (nejen) násilí. Můžeme nenávidět zrůdy, ale i ty by v našem (tom vyspělejším?) světě, měly být hnány k odpovědnosti cestou, kterou demokratická (chcete-li západní) společnost trpělivě vyšlapala. Můžeme nenávidět zrůdy, ale ne ty, kteří se jim snad podobají vzhledem, mají společnou zemi původu, vyznání, řeč..

 

Průšvih navíc.

Podle průzkumu pro Amnesty International, si tři pětiny lidí v ČR myslí, že podíl viny na znásilnění nesou samotné oběti - ženy tím, že se chovaly koketně, nebo byly opilé, měly sexy oblečení, neřekly muži jasné ne, šly bez doprovodu opuštěným místem.. trocha podoby se smýšlením právě oněch násilníků? Nejen trocha.. stejně jako vycítit z "pozvání" Angely Merkel výzvu k páchání zločinů je ohavné, ať už v něm tuto výzvu vyčetl kdokoli. 

 

Opatrujte se ?

 

 

 

 

     

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Pavel Kuchynka | středa 13.1.2016 21:59 | karma článku: 32,14 | přečteno: 6502x