Kalousek v rauši

Dokonale si užívá svých pár posledních měsíců ve funkci. A protože to má už za pár, má dostatečně vyděláno, justice je zmáknutá a nepřátelům se pomstil, dělá si z lidí srandu. Zkouší, co vydží.

Tentokrát si vzal na mušku živnostníky. Tedy početně významný stav, o to však méně schopný se bránit. Typický obrázek živnostníka jest práce od rána do večera, nemoc se nepočítá, dovolená neexistuje, pracák je cizí slovo. Když se každý z nich rozhodoval pořídit si živnostenský list, musel počítat s tím, že jde do nejistoty, že se bude muset starat sám o sebe. Tedy že si bude muset shánět zakázky, že se bude muset každý den otáčet, aby si vydělal nejen na svou výplatu, ale také na zajištění chodu své firmy. Ti odvážnější dokonce k sobě přibrali zaměstnance a začali zajišťovat živobytí také jim.

A co udělá Kalousek? Řekne, že je to nespravedlivé, protože živnostníci platí nižší odvody než zaměstnanci. A proto je patřičně zdaní. Ano, ten Kalousek, který se dlouhé roky pohybuje po ministerských chodbách, přebíhá ze strany na stranu, jenom aby se udržel u vesla. Že ho živí právě ta armáda živnostníků a podnikatelů, která vytváří hodnoty, na to zapomíná.

Nevím, co to má Kalousek za sport, že neustále vrtá do daňového systému. Že neustále nabourává stabilitu našeho ekonomického prostředí. Výnosy z daní se navzdory jeho pokusům nezvyšují. Možná je to všechno ale jinak. Možná si jen Kalousek dělá zandí vrátka. Blíží se volby. Do těch minulých šla TOP09 sice jako konzervativní pravicová strana, teď však velí kurz jinak. Je potřeba otočit. Je potřeba nahnat k urnám co nejvíce voličů. Ti, co se napálili jednou, už na špek podruhé nejspíš neskočí. A kde je tedy vzít? No jsou to přece ty armády zaměstnanců, na kterých ti vyčůraní živnostníci parazitují. Oni totiž neplatí takové daně jako zaměstnanci a to není fér! Zvlášť, když oranžovo-rudá levice rezignovala na komplexní ekonomický program a stará se spíše o rozdávání peněz na všechny strany. Kalousek se proto bude rvát za spravedlnost a bude v příštích měsících napravovat ekonomické křivdy.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Pavel Kovařík | pondělí 7.1.2013 7:30 | karma článku: 25,19 | přečteno: 1328x