Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DS

Decado

28. 7. 2009 14:30
Unava

Jsem už unavený, jak mi je ve vlastním státě ukazováno, že každý nepřizpusobivý má větší práva než já. Já mám právo platit daně a držet hubu... Oni můžou prakticky cokoli. Za ty moje daně. Předchozí věty v ich formě lze nahradit velmi vysokým množným číslem.

0 0
možnosti
JB

_buran

28. 7. 2009 14:25
Jo,

mám velmi velmi podobné zkušenosti jako pan Kolář, jen jich nemám tolik, protože jsem neprovozoval obchod.

---

Když si čtu znovu nadpis tohoto článku, napadlo mě upozornit na jednu podstatnou věc: Negativní pohled "bílé" společnosti na  Rómy není u většiny lidí  projevem rasismu, nýbrž jde o problém soužití s menšinovou SOCIÁLNĚ NEZPŘIZPŮSOBIVOU SKUPINOU, tedy nikoli s Rómy jako etnikem, ale jen s jejich jistou (bohužel hodně početnou) částí. S tou částí, která žije ve vybydlených bytech v ghettech, zabývá se kriminální činností, požívá sociálních dávek a nepracuje. Se slušnými Romy drtivá většina lidí nemá problém, naopak JIM FANDÍ.

Bohužel jsou problémy Romů v českých zemích stále prezentovány jako problém rasismu, místo aby byly správně kvalifikovány jako problémy sociální skupiny a tak také byly řešeny. S touhle fatální chybou začal už kdysi p.Uhl, a zatím to končí Kocábem, ten snad ale někdy ani neví, co mluví.

0 0
možnosti
G

gpx

28. 7. 2009 13:43
Přesně tak

Kdybych se rozhodl psát článek na toto téma, vyzněl by hodně podobně. Od skupinek cikánů jsem si jako dítě taky zažil mlácení, plivání, nadávání, vyhrožování. Jako brigádník v obchodě pak pravidelné více či méně úspěšné pokusy o kradení zboží. Patřilo k tomu samozřejmě i setkání s policejní bezmocností a z toho plynoucí neochotou zasáhnout.

0 0
možnosti
W

wrangler

26. 7. 2009 20:03
Hezký článek!

Ostatně jako vždy. A na nějakého Šestáka, jekkala, či Andreu B. se vůbec neohlížejte. Karma pane Koláři.R^R^R^

0 0
možnosti
Č

čhavo

25. 7. 2009 16:47
24 hodin Cikánem

Zkuste si milí gadžové převtělit do tmavé  kůže Roma a bejt jeden den Romem.Proboha autior zde popisuje takové hovadiny. Já bych taky ´mohl zde citovat hjak mě gadžové okradli, podfoukli atd. Proboha kam se to řítíme ? Bude zde brzy druhé Kosovo - a vězte - i my se umíme bránit !!!!!!!!!!!!Rv

0 0
možnosti
KP

perenda

25. 7. 2009 20:51
Re: 24 hodin Cikánem

Jaké hovadiny? Tady se ukazuje, jaká je to verbež. Z desíti příběhů byl snad jeden rom slušný snad. Tak se nikdo nemůže divit, že majoritní společnost chce pro tuto verbež konečné řešení. Ať si to každý vysvětlí jak chce. Ale myslím si, že většina pravdu našla.

0 0
možnosti
DK

Sunny29

24. 7. 2009 12:24
Pravda.

Takhle to prostě v běžném životě chodí.

Díky, karma. :-)

0 0
možnosti
PP

Rafaelou

23. 7. 2009 14:19
Ostražitost není rasismus....

Vidím li Róma podvědomně kontroluji zda mám ještě peněženku.Stejně ostražitě se po nich dívám v marketech.Na stavbách kde se pohybuji jich pracuje dost a co není přibité a dá se prodat mizí.Jejich auta mají kufr plný železa a starých kabelů.Když není co sebrat klidně užíznou kus nového.Jejich mentalita je jiná.Bude trvat řadu let než si postupně uvědomí co je a co není normální.Nedosáhne se toho žádnou pozitivní diskriminací ale rovným přístupem.To jak v možnostech zaměstnání tak i v případě trestu za krádeže a jiné zločiny.Kocábové,Džamili a Úhlové jsou věci spíše na škodu stejně jako DS.

0 0
možnosti
DO

Dasa.O

23. 7. 2009 14:19
pochvala

Autorovi pochvala, to jsem si zase jednou početla a kupodivu v tom nebyla ani politika ;-D pěkné pěkné jen tak dál . Co popřát ...............snad ,aby bylo víc toho času na psaní R^R^

0 0
možnosti
S

sitt2

23. 7. 2009 13:31
Díky za článek

plus karma

0 0
možnosti
J

janneruda

22. 7. 2009 23:30
Je to tak.

Když vidím určité lidi, nebo věci - vzhledem feťáka s rozostřeným viděním, opilého člověka s provokativním pohledem, nenápadně vyhlížející muže v marketu, co sledují s podivným zájmem mou tašku, člověka co mi nabízí velmi výhodný obchod, nebo chce rozměnit peníze, skupinku opilých výrostků, navzájem se hecujících, skupinku cikánů (pokud by nebyli v obleku s kufříky), velmi hlasitý dopravní prostředek, rychle se přibližující, volně pobíhajícího velkého psa - prostě si dávám pozor. Jaký je výraz pro tuto mou úchylku? Neměli by mě umístit někam do ústavu?

0 0
možnosti
MM

BlackAnonym

23. 7. 2009 9:45
Re: Je to tak.

No a kdyz budete neustale resit z tech vsech veci, ktere vas mohou ohrozit, cigany, tak budete jako autor.

Me treba daleko vic nez cigani ohrozuji ridici, kteri neumeji ridit. Xkrat sem si diky odhadu chovani daneho umelce, zachranil auto popripade zdravi. A taky o tom nemusis psat denno denne a dokolat resit jak me ubozaka neustale omezuje chovani "ne"ridicu. Proste se prizpusobim a hotovo.

0 0
možnosti