Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ŠM

s(h)arka

22. 7. 2009 14:16
svatá pravda....a karma!

tohle by měli číst ve vládě ....a každý den hlasitě a minimálně 3x !!!!

0 0
možnosti
JB

jekkal

22. 7. 2009 13:55
Obehraná píseň:

 „Ne, Češi přece nejsou rasisté. My nemáme nic proti Romům, kteří pracují.“     .. jak asi bílí Češi poznají, který romský Čech pracuje a který nepracuje. Jak jsou schopni říci, že tento Rom v tramvaji, v obchodě nebo na ulici nepracuje. Určitě rozpoznají podle barvy  pleti, že je to Rom. Ale tím se přece zaměstnání nerozpozná. Jaký je to pocit sedět někde v tramvaji a vědět, že většina z okolních lidí vás má za někoho, kdo využívá státní podpory, nebo za někoho, kdo si vydělává nějakou nekalou činností?  Možná není divné, že se občané vyspělé evropské země dali do pohybu. Možná nechtějí, aby i jejich děti vedly život podřadné menšiny. Ale jak zastavit tuto dvojakost, to rozlišení na bílé a romské, tu nenávist? 

Možná nová generace Romů přijde s novými nadějemi.

Mnoho Čechů již nyní nesdílí netolerantní názory svých otců.Jak dlouho to bude trvat, to bude záviset na tom, jak dlouho si bude moci česká většina dovolit zapomínat na to, že její názory a chování jsou také součástí problému.

0 0
možnosti
LG

l.g

22. 7. 2009 14:25
Re: Obehraná píseň:

Máte pravdu, že slušný cikán se asi moc dobře necítí.To co popisujete jako netoleranci, ale není nic jiného, než vyslyšení přirozeného pudu sebezáchovy.

Když vidíte uniformovaného policistu, určitým způsobem reagujete, podle toho, s čím se vám ten věm spojí. To samé je, když vidíte cikána, člověka v luxusním obleku, nebo psa s pěnou u huby. Je to přirozená mimovolní rakce a bojovat s ní je bláhové, ba dokonce bych řekl že škodlivé. Nemůžete po nikom chtít, aby se chval neutrálně, pokud se navenek prezentujete znaky, které ho alarmují. Cikáni si bohužel vybudovali takovou pověst,  že již jejich vzhled lidi alarmuje. Toť vše. To není rasismus ale ostražitost. Rasismus funguje na zcela jiných duševních pochodech zejména u lidí s nižší inteligencí.

0 0
možnosti
DL

D. Lister

22. 7. 2009 13:49
tak nejak

mam podobne zkusenosti, jak z detstvi, tak i pozdeji. Jednou doslo i na noze proti pistoli. Ta pozitivni zkusenost je u mne cikanskej houslista s kterym jsem obcas hral v hospode. To bylo neco uzasneho.

0 0
možnosti
LG

l.g

22. 7. 2009 13:33
Souhlas

Vřele souhlasím. Poučení se z negativní zkušenosti (neúspěchu) je přirozenost lidského druhu (a nejen toho) pomáhající mu v přežití.

Osobní  negativní zážitek, který pociťujeme jako prohru nebo porážku zcela mimovolně ovlivňuje naše budoucí chování. A to tak, abychom předešli opakování chyby.

Když se pozvracíte po nějakém jídle, máte problém ho příště jíst.

Když vás okrade, nebo vám ublíží cikán, do budoucna máte obavu z každého, kdo vypadá jako on. Je to přirozené a nelze s tím nic dělat.

A hlavně to NENÍ RASISMUS. Za své postavení ve společnosti si cikáni můžou jen a jen sami.

0 0
možnosti
1A

1049an

22. 7. 2009 13:15
Karma

Karma a milionkrát karma.

0 0
možnosti
ZK

armyshop

22. 7. 2009 12:55
Hm,

zajímavé čtení, také mám několik historek s cikánskou tématikou. Skončily relativně dobře, ale též jsem si vzal ponaučení:-/. Vůbec mi nevadí, když je dotyčný cikán, když se chová slušně, pracuje, ani to neberu na vědomí, proč taky. Když se lidé chovají slušně, mohou být třeba puntíkovaní, problém není opravdu v barvě kůže!!!!Sami slušní cikáni se těch druhých straní a zlobí se na ně za jejich chování a způsob života.

0 0
možnosti
PV

Vilém Hynek Jarmila

22. 7. 2009 12:39
politickyn nekorektní, ale pravdivé TLESKÁM

Moje zkušenosti jsou přesně stejné, chodil jsem na jazykovku do Nuslí, bolševik měl zřejmě smysl pro humor a půlka školy byla jazykovka, půlka byla zvláštní škola. byli jsme se jako zvěř.

0 0
možnosti
PV

Vilém Hynek Jarmila

22. 7. 2009 12:39
Re: politickyn nekorektní, ale pravdivé TLESKÁM

Bili, omlouvám se.

0 0
možnosti
MM

palmic

22. 7. 2009 12:29
Klidne strucne popisu dalsi 2 etudy, ktere mam s cikany

1) jezdili jsme s kamaradem na starych dobrych BMX M20 po vesnici, mohlo nam byt cca 7. Kdyz jsme se zastavili na skladce a obhlizeli, jestli v haraburdi nenajdeme neco zajimaveho, vsimli jsme si jak k nam jdou 2 asi o dva roky starsi cikani. Kola byla opodal - nemelo smysl utikat. Cikani nas naprosto bez zastaveni napadli a zmlatili. Kola nam nechali, protoze jsme je znali.

2) Na Karlove namesti v Praze jsem asi ve 12ti sel dolu z Jecne od kostela do parku a kdyz jsem zahybal doleva, proti me se obevila znama firma - cikan Sivak a nez jsem rekl svec, uz jsem mel facku jako vysitou. Bezduvodne, bez varovani. Naprosto samozrejme. Nez jsem se stacil vzpamatovat uz prilitla dalsi z druhy strany a dalsi a dalsi. To uz jsem se krcil v breku na kolenou.

Po par kopancich proste odesel.

0 0
možnosti
MM

palmic

22. 7. 2009 12:34
Re: Klidne strucne popisu dalsi 2 etudy, ktere mam s cikany

Nemluve o tom, kdyz nas s partou kluku v Praze Podoli na plavecaku okradli o par veci cikani bydlici kousek od nas.

Jeden z nas jim ukrad vsechno obleceni a jelikoz se tam koupali ve slipech, jeli domu do Jecne v mokrych spodarech, to musel bejt zazitek :-)) .

Vecer mel dotycnej 5 cikanskych rodin doma v chodbe pred bytem ze co si to dovolil. Nemusim rikat ze jich byl plnej barak. Takze jsme se tam sesli pekne vsichni s rodinama. Veci byly hozeny v keri v Podoli, takze dostali stopu.

0 0
možnosti
TTV

Tristan Tzara VIII.

22. 7. 2009 12:08
To určitě není pravda

Vždyť cikáni tak pěkně tancujou a zpívaj ;-D

0 0
možnosti
JB

jekkal

22. 7. 2009 12:03
Autor

mohl napsati , že je rasista a nemusel tu otravovati několika subjektivními prožitky,

Vše co popsal provádí i zástupci majority a jen taková malá otázka : kolika %y se rómská menšina podílela za panování Klausova bankovního komunismu na miliardovém tunelování bank?

0 0
možnosti
ME

egi

22. 7. 2009 12:27
Re: Autor

Těžko tunelovat banku s šesti třídami zvláštní školy, že?

Cikáni se specializují na primitivní kriminalitu: násilnou a majetkovou jednodušší (krádeže, loupeže). Při svém procentním zastoupení v populaci (0,1% oficiálně dle SLBD, 2-5% odhady) je jejich více jak 50% vězňů docela solidní výkon.

0 0
možnosti
  • Počet článků 133
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4126x
Dalo by se tvrdit, že otázka života vesmíru a tak vůbec již byla nejen zodpovězena a pár let to už je.