Výhrady prezidenta Zemana, aneb kdo je vlastně idiot?

Po rezignaci Petra Nečase jmenoval prezident Zeman Jiřího Rusnoka již za 8 dní! Nyní stále váhá se jmenováním Bohuslava Sobotky a má výhrady k několika ministrům.  "Já své názory neměním" řekl loni na tiskovce Miloš Zeman, dříve známý svým bonmotem "názory nemění jen idiot".

www.petrvyoral.cz

Vyjádření Miloše Zemana jsou poněkud rozporuplná. Je třeba si připomenout i jeho další výroky:

http://www.novinky.cz/domaci/307453-zeman-koalice-se-101-podpisy-ma-urcite-nadeji-na-pokus-o-sestaveni-vlady.html

„Pane prezidente, novou vládu jste pochválil, označil jste její členy za odborníky. Mluvil jste premiéru Jiřímu Rusnokovi do jejího složení?

Absolutně ne, o některých ministrech jsem dokonce ani vůbec nevěděl. Pokládám to za naprosto správné, protože premiér není loutka v prezidentových rukou. Má svaté právo rozhodnout o složení své vlády.

Prezident Havel v roce 1998 neskrýval výhrady vůči Janu Kavanovi, Miroslavu Grégrovi či Václavu Grulichovi. Tehdejší Zemanova reakce ale byla strohá: "… personální veto … by bylo v rozporu s příslušným článkem ústavy."

Já tedy vidím rozpor mezi slovy a činy pana prezidenta. Ale stále věřím, že jeho pokus o loutkaření s panem Sobotkou je jen dalším prezidentským vtípkem a nová vláda, řádně zvolená ve volbách, vystřídá co nejdříve ten současný výsměch demokracii. 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Pavel Kárník | středa 8.1.2014 10:22 | karma článku: 30,42 | přečteno: 1796x
  • Další články autora

Pavel Kárník

21. srpen - s knedlíkem v krku.

13.9.2017 v 10:36 | Karma: 18,71