Současná ČSSD pohledem starosty Kolína

Zrádci, pučisti, hodný Sobotka a zlý Hašek, nebo je to vše jinak? Bylo toho tolik napsáno - nejen na blogu, ale jaká je vůbec současná ČSSD?

Starosta KolínaPavel Kárník

Není chyba jen v jedincích, ale něco shnilého je v celém oranžovém státě. Není chyba jen ve vedení ČSSD, hniloba páchne mnohem déle a nejen po těchto volbách. Než jsem to stačil hodit na papír, objevilo se vyjádření starosty Kolína Víta Rakušana na Facebooku. A bylo tak přesné, že jsem k němu neměl co dodat. Od té doby se vyjádření objevilo i na webech a např. v místním tisku a tak si ho dovoluji citovat i já:

"Jsem rád, že jsem se v současné ČSSD nemýlil. Ukazuje se, že politika bez obsahu, lidskosti, ideálů, přátelství, pozitivních myšlenek není jen záležitostí místních semerádů a podobných malých lidí, kteří místo konstruktivní spolupráce boří, kopou pod kolena a neštítí se šťourání v soukromí ani dalších estébáckých metod... Je to bohužel princip současné sociální demokracie na všech úrovních. Kde je ta solidarita, lidskost? Jak je upřímné jejich oslovení ´Příteli´? Můj dědeček byl předválečným sociálním demokratem, byl na to pyšný a já se za něj rozhodně nestydím. Sám mám veliké sociální cítění (které paradoxně současná soc. dem. trochu postrádá), nemůžu být ovšem v této době ani náhodou sociálním demokratem - když někoho oslovuji ´příteli´, tak to myslím vážně. V Kolíně už 3 roky ukazujeme, že, byť ne bez chyb, se dá politika dělat slušně. Tak uvidíme, co nás čeká po příštím volebním podzimu v našem městě."

Co ještě dodat? Pan Vít Rakušan je velmi mladý a schopný starosta a jsem rád, že právě on je jako nezávislý ve vedení našeho města. Ano, politika jistě jde dělat slušně a město Kolín je toho důkazem. Třeba se jednou dočkáme, že přítel bude opravdu přítelem a sociální a demokracie v názvu ČSSD bude myšlena vážně.  

A že něčemu ve vyjádření nerozumíte? Pak musíte hledat i souvislosti…: http://www.parlamentnilisty.cz/parlament/vlada/Muzeum-Milose-Zemana-v-Koline-bude-i-kdyz-se-to-prezidentovi-nelibi-275370

Bravo, pane starosto.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Pavel Kárník | pátek 8.11.2013 11:35 | karma článku: 16,15 | přečteno: 874x
  • Další články autora

Pavel Kárník

21. srpen - s knedlíkem v krku.

13.9.2017 v 10:36 | Karma: 18,71