Japonec, ty vole, ty vole, Japonec

Kdo se domnívá, že titulek tohoto blogu stvořil premiér Rusnok, při rozhovoru s vládními kolegy o Tomiu Okamurovi, ten se mýlí. Autorem textu je písničkář a herec Jiří Schmitzer. Ale trochu se Tomia týká...

reflex.cz

Předvánoční doba je jako stvořena pro dobré skutky. Udělat si nyní v prosincovém shonu čas na kulturu a zároveň na dobročinnost, je opravdu fajn. Jiří Schmitzer zpíval na benefičním koncertu v nádherném prostředí GASKu v překrásné Kutné Hoře, tento čtvrtek pro podporu převážně mentálně postižených klientů o.p.s RYTMUS.

Koncert byl skvělý, bylo plno a pro naše potřebné se nashromáždila hromádka peněz pro záslužnou činnost. Zazněla i píseň Japonec, obsahující slova v titulku. Fakt nevím jak se mi píseň spojila s modlou hnutí Úsvit.

Tragikomický populista podporující přímou demokracii je demokratický i k ostatním. Kritiky nemilosrdně maže a odstavuje. Jeho místopředsedou se právě stal Jaroslav Novák – Večerníček, autor populárního díla Tomio Okamura: Český sen. Sám nevím zda se mi dnešní politika jen nezdá, ale pohádka to rozhodně není. Nebo je vše okolo Okamury jen „pěkná bejkárna“, jak opět ve stejné písni Japonec zpívá Jiří Schmitzer?

Naše rodina v obecném referendu rozhodla, že pro zachování duševního zdraví, se  bude méně věnovat  bejkárnám a raději se bude věnovat kultuře, neboť máme rádi i zdánlivě veselé písně. V písni Japonec se ve finále říká:“Prej nemůže už zblbnout, kdo je prej primitiv“. A já dodávám, že z politiky se zblbnout zcela určitě dá.

Autor: Pavel Kárník | sobota 21.12.2013 10:01 | karma článku: 17,93 | přečteno: 1232x
  • Další články autora

Pavel Kárník

21. srpen - s knedlíkem v krku.

13.9.2017 v 10:36 | Karma: 18,71