Tak k tomu se chci vyjádřit.

Dnes z jiného soudku. Je poklidná neděle. Vrátím se z lesa a na vyhledávači Centrum vidím, že v Praze moc poklidná není. Je zde fotografie dvojice ležících mužů, které pacifikovala policie, s nadpisem... 

Odpírači roušek se odmítli rozejít, napadli policii. Ta zasáhla a použila vodní děla.

Tak jsem si otevřel uvedený článek a nevěřil jsem vlastním očím. Takhle se  dělá zpravodajství. V článku bylo totiž napsáno. Doslovná citace.

V Praze na Staroměstském náměstí se od dvou odpoledne demonstrovalo proti vládním opatřením. Policie zadržela 16 lidí, kteří na akci mířili ozbrojení. Dorazili také fotbaloví chuligáni. Organizátoři akci po třetí hodině oficiálně ukončili a krátce na to ultras zaútočili na policisty. Asi po půl hodině se těžkooděncům podařilo agresivní fanoušky vytlačit z náměstí. Na místě byli ranění. Zvýrazněný text autor zamyšlení.

Podle nadpisu přece napadli policii odpírači roušek a v článku se dočtu, že to byli fotbaloví chuligáni – ultras. Navíc v nadpisu je, že zasáhla vodní děla a z přiloženého videa je zcela jasně patrné, že vodní dělo bylo pouze jedno. To není slovíčkaření, to je důležitý fakt ukazující na rozsah zákroku.

Několik dní dopředu bylo avizováno sdělovacími prostředky, včetně serveru Centrum, že se v Praze na Staroměstském náměstí sejdou fotbaloví ultras (ne odpírači roušek), stejně jako den předtím v Bratislavě, aby vyvolali bitku s policií. Jsou zavřené stadiony, tak se agresivita musí někde přece vybít.

Kde je objektivita medií, kde je profesionalita redaktorů, editorů, majitelů. 

Ptám se kde je. 

Dovětek: Policie informovala, že nasadila 1000 policistů z celé republiky. Za pozornost stojí – z celé republiky. Nedej Bože, aby se ultras domluvili ještě v Ostravě, Plzni, Brně…. Stačilo by jen v Ostravě. To by  policejní generálové, a že je jich víc než dost, museli jít do první linie. Uf.

Po přečtení článku a zhlédnutí videa sepsal: Chalupský Pavel

 

 

 

 

 

Autor: Pavel Chalupský | pondělí 19.10.2020 7:17 | karma článku: 24,93 | přečteno: 720x
  • Další články autora

Pavel Chalupský

Jsou lidé, jsou věty...

18.3.2024 v 7:24 | Karma: 8,88

Pavel Chalupský

Nestěžujme si.

14.3.2024 v 7:14 | Karma: 7,65

Pavel Chalupský

I tohle je radost.

12.3.2024 v 7:20 | Karma: 8,97

Pavel Chalupský

Ach, ta naše očekávání.

11.3.2024 v 7:14 | Karma: 7,59