Poděkování všem voličům

     Poděkování patří všem voličům, kteří během nádherného víkendu babího léta obětovali půl hodiny svého času a šli k volbám.  Volby jsou svátkem demokracie a projevem občanské sounáležitosti se státem, který občana chrání před vnějším napadením a brání jeho majetek. Jakkoli je tento stát nedokonalý, je zastupitelská demokracie tím nejlepším systémem který známe.    

                                                           

Pohled do historie nedávné, kterou řada z nás dobře pamatuje, nám říká, že se sice mohlo volit, ale nebylo koho. V těchto volebních dnech bylo v České republice registrováno přes 80 politických stran  a  přes 70 politických hnutí. Pravda, ne všechny politické strany a hnutí kandidovali, ne všichni ve všech krajích, ale svobodu kandidovat měli všichni.  I tak byla volební nabídka nepoměrně širší, než kandidátka národní fronty v  reálném socialismu. Na to bychom neměli zapomínat.

Pohled do historie dávnější nám ukazuje, že nebyly volby vůbec a trvalo celá staletí a mnoho generací než se lidem podařilo volební právo vybojovat. V dávných temných dobách o lidech rozhodovala feudální, případně klerikální vrchnost. Nebylo možné se bez souhlasu vrchnosti ani oženit natož odstěhovat. Nebylo možné zvolit si vládnoucí dynastii.

Naproti tomu v dnešní době je již možné zbavit se těch osob  o nichž voliči pochybují.  Vykroužkováním nejrůznějších Langrů a Kubů voliči ukázali, že je možné se demokratickým způsobem zbavit těch, o nichž voliči nejsou přesvědčeni že jsou ti praví. .

Proto je třeba vážit si každého, kdo přes všechna úskalí mladé parlamentní demokracie kterou máme, kterou teprve budujeme, přišel k volbám.

Zvláštní poděkování patří voličům Strany svobodných občanů, kteří přesto, že se jedná o zatím mimoparlamentní stranu dali Svobodným svůj hlas. Volební výsledek 2,5 procenta je nejlepším v historii strany a opět přiblížil Svobodné k bráně parlamentu. A nejen to, protože byla překročena hranice 1,5 procenta Svobodní obdrží jednorázový příspěvek 12,8 mil. Kč. Není to oproti stovkám a desítkám miliónů které obdrží parlamentní strany  mnoho, ale tato částka umožní býti Svobodným v několika volbách, které nás čekají v příštím supervolebním roce, mnohem razantnějšími.

A navíc, architektura seriózní politické strany se tvoří několik volebních období, budujeme politickou stranu na celá desetiletí.

Je tedy zjevné, že Váš hlas pro Svobodné nikdy nepropadne, naopak hlas by byl ztracen v případě, že by jej obdržely zavedené politické strany, které zde působí více jak 20 let. V takovém případě by se nezměnilo vůbec nic.

Kandidát za Svobodné do PSP ČR Pavel Boček

 

 

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: PAVEL BOČEK | neděle 3.11.2013 19:51 | karma článku: 10,17 | přečteno: 382x
  • Další články autora

PAVEL BOČEK

Henleinovci a islám

17.1.2015 v 14:15 | Karma: 37,19

PAVEL BOČEK

Svět se změnil, jsme ve válce

7.1.2015 v 16:30 | Karma: 31,43

PAVEL BOČEK

Jihočeský Ještěd

6.9.2012 v 10:55 | Karma: 7,61