Ukrajina a co my na to – NATO?

Situace na Ukrajině je vážnější, než si většina lidí myslí. II. světová válka začínala z podobných podnětů nenažranosti a mocichtivosti, ale dneska máme k disposici ještě děsivější zbraně a techniky, takže účinek by mohl být totální

Zdá se, že ekonomické sankce nemají smysl, protože rozlehlé Rusko s otupělými občany, kteří jsou zvyklí trpět a poslouchat, vstřebá i hladomor a navíc to bude Putinovi jedno. Takže to vlastně poškodí ty, kteří si s tím začnou. Na vojenské harašení je už pozdě, protože politické tanečky s medvědem, který nechce tančit jen dopřávají Putinovi čas, aby situaci pomalu posouval tam, kde ji chce mít. Smysl by bývalo mělo do týdne po překročení hranic Ukrajiny ruskými vojsky vyhlásit mobilizaci vojsk NATO a ve všech státech, které s aktem agrese nesouhlasí. Byl by to signál potenciální síly a předpokládám, že to by Putin nečekal a s vytáčkami by se stáhnul.

Co teda dělat teď? Myslím, že jediná možná reakce je vyhoštění všech osob, které vlastní Ruský pas, s výjimkou pasů diplomatických, z důvodu možného ohrožení státu. Mohli by totiž dát Putinovi záminku k jejich ochraně, jak už to předvedl v Osetii a nyní to zkouší i na Ukrajině. Mohli bychom tak přijít o Karlovy Vary (už Petrovi I. se tam líbilo) či o celý karlovarský kraj. Bylo by skvělé, kdyby se na to naše vláda zmohla a ještě skvělejší, kdyby to vzala za své řešení celá Evropská unie, USA a další státy, které se vstupem vojsk nesouhlasí.

Škoda, že jsou ruští občané Putinem tak hanebně zneužíváni k mocenským hrátkám, které narušují mírovou stabilitu světa. Ti z Rusů, kteří s Putinovým postupem nesouhlasí, jsou umlčováni ne zrovna demokratickým způsobem.

Já vím, že můj návrh je trochu sci-fi, protože předpodělanost jedinců i států je to na co Putin spoléhá. Bohužel se lidé bojí malého škrábnutí teď mnohem více než rozbití hlavy zítra.

Říká se, že na hrubý pytel hrubá záplata. Diplomatické rukavičky jsou Putinovi zástěrkou, za kterou nakonec prosadí vše, co chce. A ještě se za nimi může nehorázně smát naivitě nás všech. On totiž místo diplomatických rukaviček používá boxerky.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Pavel Beneš | středa 12.3.2014 17:13 | karma článku: 21,19 | přečteno: 876x
  • Další články autora

Pavel Beneš

Vynořilo se z dávné minulosti

14.2.2015 v 11:52 | Karma: 15,66

Pavel Beneš

Duchovní úloha Tibetu

25.4.2014 v 16:28 | Karma: 25,28