Splněný sen betonové lobby

Byla jednou jedna betonová lobby a ta měla kouzelný sen, že se jí podaří spojit s dalšími lobby tak, aby mohly ovládat svět ku svému prospěchu. Začala na tom pracovat.

Zdálo se jí, že zabetonuje všechna volná zelená místa, a nabídne je automobilové lobby pro umístění jejích aut, která tak usilovně vyrábí. To zase příjemně naladí naftařskou lobby, protože stoupne spotřeba benzínu a nafty. A to zase nadchne lobby farmaceutického průmyslu, protože to zvýší spotřebu léčiv pro lidi, kteří se nadýchají zplodin a prachu auty zvířeného. A bude li nárůst dostatečný, onemocní více lidí a nakonec z toho budou mít prospěch i lékaři a hrobníci. A navíc si lobby budou moci dokonce připsat i nehynoucí zásluhy za zvýšení zaměstnanosti ve všech regionech Zeměkoule. A tak se taky stalo – viz obrázky.

U nás je hnízdem takovéto lobby Ředitelství silnic a dálnic a kořeny také zapustila na Ministerstvu dopravy a pražském Magistrátu. Další  magistráty určitě také nebudou imunní na lákavé nabídky těchto podnikatelů. Jejich nejoblíbenější pracovní oblastí jsou silnice a tunely (i ty silniční) a až ve druhé řadě letiště, protože ta se nedají nacpat všude. Tato aktivita pochopitelně indukuje další spotřebu betonu na stavbu skladišť, opravárenských dílen, benzínových stanic, nemocnic a nakonec i blázinců, protože tam všichni po tom všem skončíme.

No a takto vypadá naplněný sen. Můžete si vybrat co je lepší, zda sedět v tom automobilu a nebo na zahradě vedle. Všimněte si ještě jedné maličkosti – je jedno jak je silnice široká. Vždy se najde dost aut, aby ji naplnila a ani tam nemusí být náklaďáky.

 

Autor: Pavel Beneš | neděle 27.12.2009 20:38 | karma článku: 16,65 | přečteno: 1841x
  • Další články autora

Pavel Beneš

Vynořilo se z dávné minulosti

14.2.2015 v 11:52 | Karma: 15,66

Pavel Beneš

Duchovní úloha Tibetu

25.4.2014 v 16:28 | Karma: 25,28

Pavel Beneš

Ukrajina a co my na to – NATO?

12.3.2014 v 17:13 | Karma: 21,19