Českem se šíří smog

Poslední dobou kolem nás poletují neviditelné škodlivé částice v nebývalé intenzitě a neprospívají našemu zdraví. Mohou za to jak zdroje, které generují tyto škodliviny, tak i současné klima, které nás obklopuje. Způsobují smog, který jednak zhoršuje viditelnost a rozlišovací schopnost a zatěžuje naše tělo i mysl a dokonce i duši. Jednak škodí zdraví tělesnému i duševnímu. Tím jsem naznačil, že vedle smogu fyzického existuje i smog duševní.

V těchto dnech bohužel vrcholí oba smogy. Domácí topení, průmyslové závody a doprava jsou hlavními znečišťovateli fyzickými a za podpory nepříznivých klimatických podmínek se projeví naplno, co za jasného počasí není tak nebezpečné.

Lživé výroky, podrazy a osočování nepravdou jsou duchovní znečišťovatelé, kteří v klimatu korupce, zametání kauz pod koberec, xenofobie, šíření nenávisti, šílené amnestie, atd. jsou duchovně-klimatické podmínky, které mnohým ztěžují orientaci či přímo škodí infekcí těchto neduhů. Důkladným zkoumáním jednotlivých výroků a ne pouhým jejich přijetím můžeme vyčistit naše duchovní klima a tak získat jasnou atmosféru, která povede ke správné volbě. Podstatné je, aby nebezpečí duchovního smogu bylo zažehnáno nejen pro tuto chvíli, ale i pro časy budoucí.

Smutný jsem z toho, že ti, co by si měli tuto úvahu přečíst a zvážit ji, na to nemají buď čas, nebo chuť nebo se dokonce těmito pár slovy budou cítit ohroženi.

Post scriptum. Zajímavé je, že oba druhy smogu jsou nejhorší na Ostravsku, Bohumínsku i na Ústecku.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Pavel Beneš | čtvrtek 24.1.2013 13:48 | karma článku: 11,71 | přečteno: 355x
  • Další články autora

Pavel Beneš

Vynořilo se z dávné minulosti

14.2.2015 v 11:52 | Karma: 15,66

Pavel Beneš

Duchovní úloha Tibetu

25.4.2014 v 16:28 | Karma: 25,28

Pavel Beneš

Ukrajina a co my na to – NATO?

12.3.2014 v 17:13 | Karma: 21,19