Výrok týdne - 22.týden

Minulý týden jsem zavedl novinku. Malý přehled výroků setříděný do tří kategorií, pokud možno s ilustračním fotem či obrázkem. A s Pavoukovým komentářem.Protože bylo hezky, moc návštěvníků nebylo. Ale nebudu házet flintu do žita. Zkusíme další týden.

Jak to vidí Pavouk

Kategorie Eňo, něňo

Sobotní MFD, brněnská mutace. Jana Soukupová: Během 20 let dorostla generace,, která nemusela tiše tolerovat nomenklaturní aparátčíky. Takže zatímco my staří bardi jsme většinu života trpěli na čelných místech politického života bezskrupulózní tupé tváře, mladá generace nechápe, proč by jí měli velet dnešní dvojníci starých bolšánů. A tak jde a mrští po nich vajíčka.
*********************************************************************************************************************************
Pavoukův dodatek. To je ten nejlepší komentář, který jsem k vaječné aféře četl. A tady je nejlepší obrázek co jsem našel.

Kategorie Hanba, fúj

Jiří Paroubek: Ostatně, na mítinku ČSSD v Plzni, kde po mně vrhači neúspěšně hodili dvě vajíčka, bylo asi dva tisíce lidí, o tom ovšem už nikdo nenapsal. Proto museli házet z velké vzdálenosti, a tedy nepřesně, protože se jim nechtělo jít do „kotle“ pod tribunu. Tam by se ovšem asi jít neodvážili, aby nedošlo k výkonu „lidové spravedlnosti“.

*********************************************************************************************************************************
Pavoukův dodatek. Lidová spravedlnost. Co mi to jenom připomíná? To byla ta co odsoudila Miladu Horákovou? Nebo ta co si vzala flintičky a pochodovala s nimi ulicemi. Kdo ještě ví co to byly Lidové milice?

Pako týdne

Ministr pro lidská práva Michael Kocáb (za SZ) bude prosazovat nejen pozitivní diskriminace, ale i zavedení kvót pro ženy v politice. Jedině tímto způsobem se vyřeší genderové nerovnosti v České republice, míní Kocáb. "Argumentace proti kvótám a pozitivní diskriminaci je stereotypní, jde o klišé a většinou nikdo neví, proč je proti těmto opatřením,"
"Fungování stran si totiž muži utvářejí na míru. Neformální jednání a domlouvání podpory při nominaci na kandidátní listiny či do vedení stran probíhají do noci, po hotelích a v golfových klubech," říká Kocáb.
Viz můj blog:
http://paulczynski.blog.idnes.cz/c/86112/Genderove-zblbly-Kocab.html

*********************************************************************************************************************************
Pavoukův dodatek. Už vidím ženský, jak jsou nadšený , že jsou na kandidátce jen proto, že že jsou ženy a ne proto, že  ale proto, že něco dokážou. A tady je emancipovaná žena v parlamentu.

Také nabízím návod na úpravu volebních lístků:
http://www.paulczynski.cz/uprava-volebnich-listku.html

Autor: Petr Paulczynski | sobota 30.5.2009 10:11 | karma článku: 24,54 | přečteno: 2628x