Pavle Béme, běžte se vycpat.

Senátor Kubera je šoumen. Občas však z něho vypadne neuvěřitelná perla. Tentokrát z něj vypadlo něco, co uvítá každý, kdo dosud musel robotovat na cizím. Vím o čem mluvím . I já byl nevolníkem. Zametal jsem cizí  chodník. Obecní. Vlastně ještě zametám. Na základě Kuberova návrhu však  Senát přenesl odpovědnost i náklady za úklid chodníků na obce.

Obec uklízíarchiv

To je ale jen první krok. Ještě větší nasazení bude nutno věnovat tomu, aby obce dostaly potřebné finanční zdroje ze státního rozpočtu, protože obce proti tomuto zákonu protestují.  Prý to zatíží obecní rozpočty. Zajímá někoho z těch starostů, že to dosud zatěžovalo ty, co robotovali na obecním? Jak to, že obce platí za úklid chodníků před obecními domy  a za úklid před rod. domky ne? Navíc obec naúčtuje zábor veřejného prostranství, vlastníkovi domku, když si složí na chodník před svým domkem fůrku písku, ale uklízet ho musí zadarmo?

Zajímalo obec, že nevolník si musel za své nakupovat potřebné nářadí na úklid chodníku a  ještě mu zakazovala solit? Zajímalo ji, jak si tuto činnost zajišťovali  důchodci, nemocní  či hospitalizovaní?

Zajímá někoho, že jde o relikt socializmu? Obce si zvykly, že jejich práci za ně udělá bezplatně občan a ony mají o další starost méně.

Proč k těmto účelům nevyužít nezaměstnané nebo lidi pobírající sociální dávky?

Jedním z největších bojovníků za zachování tohoto reliktu je pražský primátor Pavel Bém. Řekl: "Budu osobně žádat prezidenta, aby zákon nepodepsal a předpokládám, že se k nám připojí i ostatní obce." 
 
Nevím, jak se pan prezident rozhodne ve věci zákona, který konečně přenáší povinnost péče o chodníky na jejich vlastníky. Ale doufám, že jako člověk pravicový usoudí, že je povinností vlastníka starat se o svůj majetek. A je-li chodník obecní, tak se má starat obec. A nikoliv občan-nevolník. Jediné čeho se obávám, až povinnost uklízet přejde na obce, že to dopadne jak na ilustračním obrázku.

S tím Vaším nápadem, aby pan prezident odmítl zrušení roboty se  Pavle Béme se běžte vycpat.

K tématu je anketka na.

http://www.paulczynski.cz/anketa.html

A jedn exotický příspěvek na víkend.

http:e//www.paulczynski.cz/foto-dne--ostrov-kamnennych-penez.html

Autor: Petr Paulczynski | pátek 3.4.2009 10:24 | karma článku: 29,29 | přečteno: 1834x