Nechte laskavě Reagana na pokoji pane Pehe!

Před pár dny byla v Praze pojmenována jedna ulička  po bývalém americkém prezidentovi Ronaldu Reaganovi. Pomiňme sám slavnostní akt a jeho aktéry, včetně pomatených aktivistů A-kontra s jejich tvrzením o krvi na rukou RR. Je dobře, že se dostalo alespoň této malé vzpomínky muži jehož nekompromisní přístup k bolševickému Sovětskému svazu přispěl k pádu totality v Evropě. Pojmenování uličky je jen směšně malá  splátka našeho dluhu člověku, který se největší měrou přičinil o zhroucení totality i u nás. Nelze nevzpomenout jeho otevřené pojmenování toho svinstva co tu bylo říší zla.  Reagan byl první, kdo to takto otevřeně pojmenoval.

Díky pane prezidente!

Kde jsou dneska všichni ti pisálci a politici co psali komentáře o neúspěšném herci a vyhaslé hollywoodské hvězdě. Nejenže pojmenoval problém, on tu Říši zla uštval  k smrti.  On ten  kolos na hliněných nohách uzbrojil. V době, kdy v módě byl apeasement.

Pro mne je Ronald Reagan (ale také Winston Churchill a Margaret Thatcherová) největším světovým politikem dvacátého století.

Ne tak ovšem pro pana Peheho. V jeho šíleném blogu napsal, že kdyby záleželo na české pravici, byl by bývalý americký prezident už prohlášen za svatého. Také přišel k závěru, že " jeho dědictví je ovšem uměle nafouknuté tím, že sovětský blok se sesypal krátce po konci jeho prezidentství. Kdyby k tomu došlo o pár let později, což se klidně mohlo stát, bylo by jeho místo v historii poněkud jiné. "
(celý text zde: http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/jiri-pehe.php?itemid=13629 )

Malý český politolog Jiří Pehe který se od převratu věnuje převážně boji proti Václavu Klausovi, se tentokrát pustil do velikána Reagana. Přitom ve své kritice největšího amerického prezidenta 20. století jenom opakuje dávno vyvrácené teze levicových intelektuálů 80. let. Podle pan Peheho Reagan nijak významně nepřispěl k pádu sovětské říše.

S takovýmto tvrzením snad ani nemá cenu polemizovat. Nevím jak vám, ale naší rodině komunisti zmršili život. A proto děkuji Ronaldu Reaganovi, že alespoň pro poslední třetinu mého života zařídil, že mohu žít  život ve svobodě. Ať je jakákoliv. Ale je to svoboda volby a svoboda slova. Děkuji Vám pane Reagane.

A vy, pane Pehe, nechte Ronalda Reagana na pokoji. Nesaháte mu ani po kotníky, které jste se mu ve svém blogu pokusil okopávat. Když totiž okopávají trpaslíci kotníky obrům, jsou směšní.

Psáno pro blog.iDnes.cz
Mé blogy přejímají i servery Virtually, Parlamentní listy, Česká Media, E-portál a Fragmenty.

A obvyklá porce uvolňováků:

Když se řekne - myš na Marsu :
http://www.paulczynski.cz/kdyz-se-rekne-mys-na-marsu.html

Foto dne - celý dědeček :
http://www.paulczynski.cz/36749.html

Fórek dne - něco pro ženský :
http://www.paulczynski.cz/neco-pro-holky.html

A nakonec ukázka z doby předreaganovské :

Autor: Petr Paulczynski | středa 13.7.2011 12:15 | karma článku: 46,43 | přečteno: 10848x