Petr Paulczynski

Postřehy z politiky a života.
  • Počet článků 1307
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3084x

Petr Paulczynski

Hlody víkendové aneb miluji naše média

Chtě nechtě, musím dnešní hlody věnovat sjezdu do oranžova oblečených bolševiků. Těm pár solidním sociálním demokratům co znám se omlouvám. Nejlepší ukázkou takového skrytého rudocha byl lehce podroušený Richard Falbr, který se zdviženou pěstičkou vyznal lásku Che Guevarovi, jehož prý "někteří blbečci mezi novináři" označují za masového vraha, zatímco on za "čestného a čistého člověka". A komentátoři ČT na to koukali jak tele na nová vrata aniž by k této nehoráznosti cokoliv řekli. Nezapomeňme, že Richard Falbr v letech 1963-69 učil jazyky na škole Ministerstva vnitra jako kádrový příslušník StB (k pozitivnímu lustračnímu osvědčení se sám přiznal) a téměř dvacet let jako odborový právník. Taky jsme se rovnou od Bohouše dozvěděli, že už neplatí dělení na pravici a levici, kdy pravice bohatství vytváří a levice ho přerozděluje. Z dalšího průběhu jsem vyrozuměl, že teď ho bude levice rovnou krást. K další změně kterou jsem zaznamenal ,patří starý dobrý bolševický zvyk, že se delegáti líbali ne na tváře, ale rovnou na hubu. Brežněv s Husákem museli radostí rotovat v hrobě. Korunu všemu nasadil nadstranický prezident. „Jako prezident České republiky jsem povinen být nadstranický, jako občan Miloš Zeman si přeji vítězství sociální demokracie v příštích volbách," řekl doslova. Tak s takovouhle nadstranickostí se pane prezidente běžte vycpat. Vrcholem sjezdu však byl neuvěřitelným způsobem arogantní výrok pana Mládka na margo živnostníků, které byly tímto nařvaným bývalým estébáckým donašečem označeni za parazity. To zvedlo na sociálních sítích takovou vlnu odporu, jakou už dávno nepamatuji. A nyní jen jeden obrázek a tři titulky doplňujícící úvod.

17.3.2013 v 20:25 | Karma: 37,44 | Přečteno: 2053x | Diskuse| Média

Petr Paulczynski

Hlody páteční aneb miluji naše média

Světem i médii hýbe volba papeže. Všichni kroutí rozumem, jakoby nevěděli že platí Roma locuta, causa finita – Řím promluvil, záležitost je vyřešena. Také naševaše si pozvala řadu odborníků k vyslovování názorů. Šokovalo mne, že mezi nimi nechyběl pater doktor Tomáš Halík, liberální katolík pro něhož není není „Římem“ chrám svatého Petra, ale pražský kostel svatého Salvátora. Podle prof. Halíka každý, kdo je „protievropský“, je „pravicovým extrémistou“, to zaznívá jako refrén z jeho mnoha veřejných vyjádření. Otázkou je, jak může být kněz „proevropský“.Jak může podporovat současnou EU, ovládanou neomarxisty a liberálními socialisty, která vnucuje členským státům legalizaci antikoncepce, potratů, oplodnění in vitro, sňatky homosexuálů a dokonce adopci dětí týmiž. Pokud je mi známo, jde o věci, k nimž má církev záporná stanoviska. A navíc jde o kněze, nad jehož svěcením se vznáší otazníky, kněze aktivně vstupujícího do politiky. Myslím, že naševaše ČT jenom zase sáhla do osvědčeného tábora glosátorů, kteří národu sdělují ta jediná správná moudra. Jsem zvědav, jaké bude nadšení pana Halíka až papež začne uplatňovat své konzervativní zásady, které se od pana Halíka hodně, ale opravdu hodně liší. A tím mé glosování volby papeže končí, protože jako ateista do toho nemám co mluvit. A nyní koukněme na titulky.

15.3.2013 v 9:00 | Karma: 36,76 | Přečteno: 2072x | Diskuse| Média

Petr Paulczynski

Hlody středeční aneb miluji naše média

Tak se nám zase probudili jacísi notoričtí petičníci a prý Zeman ohrozil svobodu projevu. Nu, co k tomu říci? Snad toto:„V současné době neexistuje taková věc, jako je nezávislý tisk. Víte to stejně dobře, jako já. Není mezi vámi ani jeden novinář, který by se odvážil upřímně vyjádřit svůj vlastní názor. Víte předem, že kdyby to udělal, nikdy by se to neobjevilo v tisku. Jsem týdně placen za to, že své upřímné mínění nezveřejňuji v novinách, pro něž pracuji. Vy ostatní jste placeni za stejnou věc a kdo z vás by byl tak pošetilý, aby napsal svůj upřímný názor, brzy by se ocitl na ulici a hledal by si jiné zaměstnání. Kdybych dovolil, aby se v jednom čísle mých novin objevil můj poctivý názor, do dvaceti čtyř hodin bych přišel o místo. Prací žurnalistů je zabíjet pravdu; bezostyšně lhát; překrucovat pravdu; hanobit; plazit se u nohou mamonu a prodávat svou vlast a rasu za svůj denní chléb. Vy i já víme, že věřit v nezávislost tisku je bláznovství. Jsme nástroji a vazalové bohatých mužů za scénou. Jsme skákající tajtrlíci, oni tahají za drátky a my tancujeme. Naše talenty, naše možnosti a celé naše životy jsou vlastnictvím těchto mužů. Jsme intelektuální prostituti.“ A kdože si dovolil něco takového říci? Šéfredaktor New York Times John Swinton v roce 1880. Myslím, že aligátor to četl. A nyní můžeme k titulkům.

13.3.2013 v 14:46 | Karma: 36,84 | Přečteno: 2117x | Diskuse| Média

Petr Paulczynski

Hlody úterní aneb miluji naše média

Ústavní soudci dnes dostali na stůl žalobu na Václava Klause kvůli "velezradě". I když by bylo nejlepší, aby ji shodili pod ten stůl rovnou, přesto o žalobě rokovali, zatím bez výsledku. Dokonce ani nesvolali veřejné jednání. Budou prý nadále shromažďovat podklady. Kdy se znovu sejdou alespoň ke společné neveřejné poradě, není jasné. Zatím prý si nechali zpracovat analýzu zahraničních právních úprav a rozhodnutí ve srovnatelných kauzách. Na dnešní dvouhodinové poradě diskutovali také o tom, zda lze vůbec v řízení o ústavní žalobě pokračovat po vypršení Klausova funkčního období. Mám takový pocit, že při vší úctě k tomuto úctyhodnému sboru jsou chudáci soudci zmateni jak pes Goro před Tokyem. V této otázce se nedokážou shodnout ani ústavní právníci. Podle některých už teď Václav Klaus před soudem stanout nemůže. Podle jiných by to ale nedávalo smysl; zákon totiž umožňuje odsouzeného velezrádce potrestat konfiskací prezidentské výsluhy i ztrátou možnosti prezidentský úřad znovu nabýt. A diví se vlastně vůbec někdo? Ta skupina senátorů, která tuto žalobu podávala totiž jenom zahájila proces zviditelňování ve vyvolané hysterii. Obrana práva? Ale houby. čirý populismus, už jen proto že k původní amnestii přidávali další a další báchorky. Doufejme, že ústavní soud se vzpamatuje a co nejdřív senátorům vzkáže, že to co podali není vzhledem ke kvalitě papíru vhodné ani jednomu prozaickému hygienickému úkonu. Nu a po obvyklém úvodu šup ke skvělým titulkům.

12.3.2013 v 14:00 | Karma: 34,72 | Přečteno: 1679x | Diskuse| Média

Petr Paulczynski

Hlody pondělní aneb miluji naše média

Když už moderátoři TV Prima necítili kolegialitu k novinářům z LN a MFD, mohli být aspoň zvídaví. Napsal na FB post šéfredaktor Respektu pan Tabery po nedělní Partii. Poté se rozvinula diskuze milovníků Respektu, která poté co jsem do ní zasáhl se obrátila přesně v duchu ad hominem ke mně. Panem Taberym jsem byl dokonce nazván pisálkem s poukazem na moje blogy. Poté co jsem upozornil na fakt, že mne za týden přečte tolik čtenářů, kolik činí polovina týdenního nákladu Respektu (remitendu neznám) diskuze skončila. Takže si myslím, že Zemanův boj s médii není žádné silácké gesto, jak napsali v Lidovkách, ale odraz stavu některých našich médií a některých jejich představitelů. Jakoby prezident měl povinnost udělovat rozhovor každému kdo má novinářský průkaz. Odkazy na to, že jde o největší deník v zemi nemají žádnou relevanci. Myslím, že to s kým prezident hovoří a s kým ne je jeho právo. A to je dnes na úvod vše a koukneme na pár titulků.

11.3.2013 v 18:18 | Karma: 36,53 | Přečteno: 2061x | Diskuse| Média

Petr Paulczynski

Hlody víkendové aneb miluji naše média

A naše milá media mají novou kost k hlodání. Po Klausovi, kterého ještě v pátek trhali jak vzteklí psi, dnes ani pes neštěkne. Našli si novou kost, kterou budou hlodat. Kost jménem Zeman. Ještě ani nenašel svůj pracovní stůl a už byste od něho ani kůrku nevzali. To má asi za tu větu "Média se zaměřují na vymývání mozků. Komentátoři se vyjadřují ke všemu, ale nerozumí ničemu". Nevím jak vy, ale já ten pocit mám mnohdy taky. Taky mi není jasné, proč se při slovech o potírání korupce pánové Kalousek a Schwarzenberg tak bavili. Obvykle se říká, že politik má mít 100 dní hájení. Tak nechápu, proč od prvního dne takové negativistické reakce. Soudím, že Miloš Zeman na to aby byl dobrým prezidentem má. Je vzdělaný, inteligentní, je zkušeným politikem s velkým přehledem a kritickým úsudkem. Tak proč od prvního dne vykřikovat, že nebude kompetentní, nebo že nebude plnit co v inauguračním projevu řekl. Nikdo mne nemůže podezírat, že bych s názory pana Zemana souzněl. Ale psát od prvního dne to co všude čtu je podle mne hloupé. Tak ať se potom páni novináři a komentátoři nediví, že některé z nich chce prezident bojkotovat. Názornou ukázkou jeho náskoku je například to, jak v dnešní partii usvědčil pana Punčocháře z neznalosti, když ho poučil, že Šalomoun nebyl prorok ale král. Akorát mohl do výčtu„ostrůvků negativní deviace“ přidat fanatické ekologisty, samozvané mluvčí a spasitele z řad občanské společnosti typu ProAlt, Holešovské výzvy, Karla Janečka, Tomia Okamuru a utopické radikální socialisty typu Jana Kellera, Jiřího Peheho, Jana Hnízdila, Mladé komunisty, KSČM samotnou atd. No a teď na pár titulků.

10.3.2013 v 21:30 | Karma: 37,13 | Přečteno: 2538x | Diskuse| Média

Petr Paulczynski

Hlody páteční aneb miluji naše média

Asi nelze úvod dnešních hlodů pojednat o ničem jiném než o Václavu Klausovi. Navzdory trumberům do nekonečna omílajícím své mantry o samolibosti, aroganci, zloději, narcisovi, tuneláři a agentovi KGB dovolím si popřát odcházejícímu prezidentovi republiky, panu Václavu Klausovi do jeho dalšího života hodně zdraví. I když vím, že tím riskuji příšerné komentáře.Risknu to. Na rozdíl od mnoha těchto poštěkávajících ratlíků jsem totiž měl možnost mnohokrát se s Václavem Klausem setkat, ba dokonce s ním hovořit. Můj pohled na tohoto muže byl mimo jiné formován právě těmito setkáními. Blahé paměti jsem byl šéfem volebního štábu v Brně. Na závěrečném mítinku měl vystoupit i VK. Proto mu byl mnou poslán scénář tohoto mítinku. Po příjezdu jsem Václavu Klausovi dával do ruky složku s tímto scénářem. Ten se na mne podiveně podíval a pravil : Nepotřebuji to. Cestou sem jsem se to naučil.Druhou lekci z jeho pověstné pracovitosti jsem dostal na jedné ideové konferenci ODS, kde jsem vystoupil v jedné ze sekcí a z kusých poznámek, které jsem měl na malém lístečku jsem řekl svůj příspěvek. Po něm ke mně přišel VK a pravil. Přeji si, abyste to dopracoval a přednesl na závěr konference. Na moji námitku, že to nemá podobu souvislého textu mi pravil. To nevadí, nepůjdete na večírek a do zítřka to dopracujete tak, aby to mohlo být otištěno ve sborníku.Tak takhle vidím Václava Klause. Pro mne je to člověk, kterého si vážím pro jeho pracovitost a názorové postoje. Postoje pevné, které nehledí na maistreamové žvatlání ať už se týká klimatu, EU, humanitárního bombardování Srbska, atomovou energii nebo kůrovce. Nikdy jsem se osobně u něho nesetkal s arogancí, jež je mu předhazována. Pravda je, že má-li jiný názor než vy, musíte setsakramentsky dobře argumentovat, abyste mu jeho názor vyvrátili. A u člověka jeho vzdělání a rozhledu to dá sakra práci.Část mediální fronty, politomluvků či akademiků (jména si jistě dokážete dosadit sami) na pana prezidenta nepřetržitě útočí. Až se z toho stal málem národní sport. Oteplovači, eurohujeři, zelení pomatenci, ostřelují Klause ve stylu Paul Josepha Goebbelse, věda, že tisíckrát opakovaná lež se stává pravdou.Jistě, Václav Klaus není dokonalý, má chyby jako každý člověk. Ale byl to náš prezident. A dobrý prezident. A proto mu přeji na další cestu, aby mu vydrželo nejen zdraví, ale i onen "elan vital", s nímž dráždí své odpůrce. Hodně zdraví pane prezidente. Ostatní už si pořídíte snadno.A protože jsem se na úvod dost rozkecal sám, tak titulky dnes zkrátíme.

8.3.2013 v 8:00 | Karma: 38,42 | Přečteno: 2212x | Diskuse| Média

Petr Paulczynski

Hlody čtvrteční aneb miluji naše média

Ne každý novinář je nedouk, ne každý titulek je v rozporu s obsahem. Například takový Bohumil Pečínka je toho dokladem. V Reflexu napsal nádherný rozbor s titulkem "Proces s velezrádcem aneb o co v dnešní klausiádě běží". Právě říjen 1990 a následné děje (přeměna OF ve stranu, dělení OF) se staly na mnoho let definičním momentem pro celou českou politiku a podprahově fungují dodnes. Pocit ztráty moci byl pro celou politickou garnituru kolem Václava Havla, jež myslela, že je předurčena vládnout na dlouhá léta dopředu, tak frustrující, že ovlivnil celkovou podobu naší politiky. Nezdá se Vám to přesné? To, že se potom zblázní i osmatřicet senátorů je už jen důsledkem této frustrace. K tomu tématu se mi vyjádřil kamarád, který popsal příhodu ze svého života vztahující se k dnešku. "V roce 1968 jsem dostal konečně výjezdní doložku, abych mohl navštívit otce, který žil ve Stuttgartu. Do kapitalistického Německa jsem jel vlakem, prožil to drama, když vlak krokem projížděl zadrátovanými hranicemi, nechal si prohrabat tašku v které jsem nic neměl, byl jsem upozorněn, že i pitomá fotografie by mohla znamenat že mě na hranicích z vlaku vyhodí. V kupé jsme byli dva, já a o něco starší mladík. Moc jsme toho nenamluvili můj spolucestující si stále četl v nějaké německé knížce. Konečně jsme zastavili v Norimberku, kde na mne otec již čekal, podali jsme si na rozloučenou s mým spolucestujícím ruku a on mi řekl podivnou větu, která mi léta ležela v hlavě. "Ahoj jsi v podstatě poslední člověk s kterým do konce života mluvím česky, už se do té země plné křiváků nikdy nevrátím a tu řeč se budu snažit rychle zapomenout". Měl jsem ho trochu celou dobu za pitomce a to jsem po návratu domů do Česka zažil opravdu divné kotrmelce, normalizací počínaje. Teprve tento týden díky 38 lidmi zvolenými senátory jsem jeho větu a jeho rozhodnutí pochopil a začal litovat, že jsem se k němu před těmi léty nepřidal.“ Do kamene tesat. A nyní hups na pár titulků.

7.3.2013 v 11:11 | Karma: 35,37 | Přečteno: 1859x | Diskuse| Média

Petr Paulczynski

Hlody středeční aneb miluji naše média

Ústavní soud překvapil. Soudci totiž smetli se stolu stížnost na prezidentskou amnestii podanou třiceti většinou socanskými právními brouky pytlíky. Opozice tak utrpěla včera u Ústavního soudu porážku, která může věštit i podobný osud jejích dalších podání u tohoto soudu. První kdo se ozval byl jeden z brouků pytlíků lidem přezdívaný Pitomio. Ten pravil: Je mi z toho na zvracení! Něco tak odporného si nelze ani představit! „Politicko-ekonomická mafie vítězí, zloději a tuneláři mají zelenou," okomentoval to na FB. A v intervjúku na PL se také vyzvrátil. "Vzhledem k propojení předsedy Ústavního soudu pana Rychetského, pana Zemana a pana Klause nečekám, že bude mít žaloba úspěch. Ústavní soud je už zaplacený, v uvozovkách, prebendami a jeho rozhodnutí nejsou nezávislá," uvedl senátor Okamura pro ParlamentníListy.cz.„Je mi z toho na zvracení, něco tak odporného jako Klausova amnestie jsem si dříve ani nedokázal představit. Je to celé hnus. Je rozkradená země a zloději se nám v klidu smějí do ksichtu. Bude i nadále většina občanů mlčky sedět doma," kritizuje Okamura přílišnou přizpůsobivost české společnosti. Přitom vyzývá občany, aby neseděli doma. A co mají dělat? Bude pan Okamura spokojený až se bude tříštit sklo a budou hořet auta? K tomu jedna hádanka: Na shromáždění vysvětlil, že řešení nepřijde z parlamentu, ale z revoluce. V tom, že stát může být obnoven jen radikálními změnami. Kdo to řekl? Janeček? Popelka? Okamura? Nikoli, rok 1919, Adolf Hitler. No a teď na pár titulků.

6.3.2013 v 11:11 | Karma: 37,40 | Přečteno: 1990x | Diskuse| Média

Petr Paulczynski

Hlody úterní aneb miluji naše média

Tak máme zase světové prvenství. Bohužel v blbosti. 38 většinou neznámých hlupáků pod vedením socanů žaluje prezidenta za velezradu. Jak je možné, že za velezradu nebyli potrestáni zrádci z let 1938, 1939, 1944, 1948 a 1968? Ale zpět k naší osmatřicítce. Jak pravil jeden chytrý pán, ani bič z nich neupleteš. Copak asi vede sociální demokraty k takovým činům jako je shození vlády v době, kdy předsedáme Evropské unii nebo žalování prezidenta za velezradu z prapodivných důvodů. Nejzajímavější je důvod, že nepodepsal Euroval. Já bych řekl, že velezrada by naopak byla, kdyby tuto hovadinu podepsal. Je to vítězství nenávisti a politické malosti, ale také vítězství nepřátel řádu a svobody, vítězství těch, kteří nejsou ochotni přijmout, že i prezident, který není jejich favoritem, má své nezpochybnitelné ústavní kompetence, které vykonává nikoli dle jejich přání, ale dle svého vlastního vědomí a svědomí. Senátní žaloba je vítězstvím těch, kteří nenávidí svobodu a neuznávají ji jako základní hodnotu naší civilizace. Což dokázali tím, že Václava Klause mimo jiné žalují za odpor k evropské sociální chartě, která povyšuje odvozené kolektivní nároky nad základní individuální svobody.Už schází jen nějaká Monika Lewinská. Prezident Klaus odchází. Až historie ukáže, kdy měl pravdu a kdy se mýlil. Jak napsala jedna blogerka: Blíží se Velikonoce. Vzpomínáte na ten dav, který na Květnou neděli vítal jednoho tesaře na oslíku a na Veliký pátek po něm házel kameny? Ten příběh nám připomíná, že každý z nás zažívá chvíle slávy a Golgotu. Nekamenujme proroky. Ani prezidenty. Nikdy nevíme, kdy ten šutr spadne na naší hlavu. No a teď pár titulků našich skvělých novinářů, kteří nám o víkendu na FB poodhrnuli roušku nad zákulisím médií kde nejsou pány oni, ale neznámí loutkáři.

5.3.2013 v 13:00 | Karma: 37,31 | Přečteno: 1803x | Diskuse| Média

Petr Paulczynski

Hlody pondělní aneb miluji naše média

Dnešní úvod nelze začít jinak, než stanoviskem k výroku senátu. Kdo očekává, že se vyjádřím na hranici publikovatelnosti je na omylu. Tohle není na nadávání ani na sarkasmy. To je k pláči. A proto úvod dnešního blogu zahájím citátem mého přítele TC. Jak praví encyklopedie: Politika (z řeckého polis – město, politiké techné – správa obce). Tady ale už nikdo nic nespravuje. Levicoví senátoři si vyšlápli na Klause s velezradou, protože na něho v běžném politickém boji byli krátcí. ODS ruší své organizace seshora, protože to demokraticky už neumí. TOP zakládá fanklub knížete, protože nic jiného než tohoto maskota neumí nabídnout. Sociální demokraté jsou proti všemu, ale ještě si nesedli na tu svoji oranžovou prdelku, aby sepsali vůbec nějakou vizi a program pro zemi, které budou brzy vládnout například ve zdravotnictví jenom kecají, ale ještě nic neodpracovali. (Když už jsme u toho zdravotnictví, tak malá vsuvka. Peníze ve zdravotnictví nejsou proto, že lékaři přistoupili na hru o body za zbytečné výkony, a protože zřizovatelé zneužívají veřejných peněz na přihrávání zakázek z běžného provozu svým kamarádům dodavatelům. Tam, kde stačila běžná desinfekce použitého materiálu, tam nastupují dodavatelé jednorázových věcí. Tam, kde stačilo něco vyprat, nastoupili dodavatelé jednorázových obleků. Tam, kde stačila obyčená postel, židle a skříň na ošacení, tam nastoupili dodavatelé interiérů. Tam, kde přístroje stojí v zahraničí polovinu, máme předražené zakázky. Do vedoucích pozic zřizovatelů si politici jmenují své lidí po volbách, aby se vše výše uvedebé mohlo dít ve směru podle toho, kdo vyhrál volby ve městě či v kraji. Tohle je problém našeho zdravotnictví.)Tady není ani pravicová ani levicová politika, tady se jenom politikaří. A nyní skočíme na pár titulků, protože nám servery tak nějak nejely. Že by ta Pohlová už ty internety zrušila?

4.3.2013 v 18:00 | Karma: 36,02 | Přečteno: 1577x | Diskuse| Média

Petr Paulczynski

Hlody víkendové aneb miluji naše média

Dnes jenom krátce, protože mne kdosi nedávno v diskuzi poučil, že mé blogy jsou moc dlouhé. Velezrádce Klaus nastoupí do institutu Cato. Těšíme se na tohoto mistra svobody, říká jeho šéf John Allison. Podle Allisona Klaus dokázal, že neochvějná víra ve volný trh spolu se silnými vůdcovskými rysy může vymanit některou ze zemí z okovů komunismu. Český prezident podle webu písemně ujistil institut, že spoluprací s ním je "skutečně poctěn". Klaus bude v institutu 11. března vést akci nazvanou Evropská krize pokračuje: žádné řešení v dohledu, uvádí také web institutu.Institut Cato se zabývá otázkami svobodného trhu, svobody a hospodářské politiky. Myšlenkový trust byl založen Murrayem Rothbardem, Edem Cranem a Charlesem Kochem pod názvem Nadace Charlese Kocha v roce 1974. O dva roky později se přejmenovala na ́Cato Institute ́. Finance získává od svých zakladatelů a dalších nadací a institucí. V roce 2011 institut působil s rozpočtem 23,6 miliónu dolarů (asi 453 miliónů korun). Asi jsou ti Amerikáni nějací pomýlení... Nebo snad, nedej Bůh, nečtou Respekt? Neptali se Jiřího Pehe? Nevadí jim ani co si o VK myslí Eliška Wagnerová, Zdeněk Škromach, nebo Tomio Okamura, advokát Láska a pravda a láska? Kam se ten svět řítí...A po úvodu skočíme na titulky.

3.3.2013 v 20:50 | Karma: 32,95 | Přečteno: 1474x | Diskuse| Média

Petr Paulczynski

Hlody páteční aneb miluji naše média

Václav Klaus odchází z Hradu. Dle názoru jednoho mého čtenáře opět jako vítěz. A havloidi kvičí a hystericky kolem sebe kopou. Jsou v křeči. Měli v rukou všechny trumfy. Havel ho zostouzel, Ruml s Philipem ho podrazili, ČT proti němu poštvala většinu národa, armáda pravdoláskařů ho do zblbnutí pomlouvala, Pehe popsal tuny papíru, Brusel si přisadil, teď velezrada. A Klaus odchází v klidu středem a s jeho názory nikdo nepohne. Jen občan zůstává udiven. Jaképak s námi tenkrát asi měli pravdoláskaři plány, které jim Klaus překazil založením pravicové strany a vítězstvím ve volbách? Co Eliško Wágnerová, Jiřino Šiklová, profesore Halíku, copak se Vám pokazilo? O tom nám někdy povykládejte, třeba ve VAŠÍ České televizi. A ještě k tomu se noviny Klause totálně zastaly. Dokonce v Klausovi jinak nepříliš nakloněných Hospodářských i Lidových novinách se jedná o projev ubohosti a totálního právního nevědomí. Hospodářské noviny nejspíš nemůže ze sympatií k Václavu Klausovi podezírat vůbec nikdo. Přesto na jejich názorové stránce redaktor Petr Honzejk jednoznačně odsoudil pokus hnát prezidenta před soud pro velezradu a označil jej za výraz konjunkturalismu a právního bezvědomí. Podobně ostře se do navrhovatelů, zejména Jiřího Dienstbiera, pustil v Lidových novinách Martin Weiss. Dostali jsme se prý do úrovně, kdy je oponent nejen kritizován, ale rovnou rituálně odsuzován a vylučován ze slušné společnosti či z národa. Tak jsme si odbyli úvod a pojďme na titulky.

1.3.2013 v 8:00 | Karma: 33,51 | Přečteno: 1920x | Diskuse| Média

Petr Paulczynski

Hlody čtvrteční aneb miluji naše média

Zakladatel Nadačního fondu proti korupci Karel Janeček usilující o obvinění prezidenta Klause z velezrady už našel svých 28 volů.Takhle se k této snaze postavila jedna bývalá senátorka, kterou léta znám a které si nesmírně vážím. Napsalla šéfovi senátu. Pane předsedo Štěchu, možná si vzpomenete na dobu, kdy jsem Vám prorokovala předsednictví v odborech po panu Falbrovi a Vy jste to ve své upřímné skromnosti odmítal připustit. Čas mně dal za pravdu, Vaše politická hvězda stoupala výš a výš a dnes jste druhým mužem ve státě. Přeji Vám to, i když s Vašimi politickými názory bouřlivě nesouhlasím, ale vím, že jste slušný člověk a nesmírně oceňuji Váš spořádaný rodinný život, ve vysokých kruzích zcela neobvyklý.Jsem přesvědčena, že nejvyšší stupeň kariéry je ještě před Vámi. A proto Vás naléhavě žádám: zabraňte bláznivému nápadu projednávání prezidentské velezrady!!! Že tím bude znevážen Senát u určitých vrstev obyvatelstva mne mrzí (bylo to i moje hřiště), ale není to podstatné - o hřebíček do rakve víc nebo míň - ale děsí mě mezinárodní ostuda, kterou si naše země nezaslouží. Nejsme přece banánová republika, která mění prezidenty tak, že toho starého vyfackuje. Jsme civilizovaná země a pokud se tak nebudeme chovat, nemůžeme čekat žádnou úctu nebo uznání od svého okolí. Úplně rozumím pohnutkám Vašich ambiciozních senátorských kolegyní, které pro pět minut slávy udělají cokoliv, ale hanba padne na celý Senát, jehož jste hlavou, a bohužel na celou republiku. Tady přestává legrace, Senát není hradní nádvoří, kde chce pražský dav v čele s Jiřinou Šiklovou posměšně vyprovodit pana prezidenta žlutými narcisy. Senát je demokraticky zvolená horní komora Parlamentu České republiky, která by se neměla znectít hloupou šaškárnou. Vím, že nemáte právo veta, ale do funkce Vás mimo jiné vynesly Vaše diplomatické schopnosti a já Vás prosím, abyste je v tomto případě použil k zamezení mezinárodní ostudy.Přeji do budoucna vše nejlepší!No a teď na titulky.

28.2.2013 v 8:08 | Karma: 36,00 | Přečteno: 1980x | Diskuse| Média

Petr Paulczynski

Hlody středeční aneb miluji naše média

Prý je KSČM moderní levicová strana. Tak od jednoho jejího moderního člena dostal takovýto mail jeden můj přítel: Nazdar ty nacistická kreaturo můžete se znažit nás zakázat jak chcete až vás budem hromadně zabíjet to se budeš divit nikdy neuděláte demonstraci kde příjde statísíce lidí jak to bylo u nás na svržení fašistické Nečasovi vlády.Pár pomatených sfanatizovaných nácků kteří bojují proti komunistům v krajích nás nechává naprosto chladným. Máme radost jak modrobolševická vymaštěná pravicová monstra proti nám bojují přímo je to rajská hudba pro nás a hlavně naše uši jak pravicová zlodějská prasata vřískají na náměstích těch pár vymaštěných kriplů kde je vás sotva deset proti našich statisícových demonstrací je k smíchu. A máme radost jak jste nasraní že nemáte na hradě zdegenerovaného zlodějskýho posírajíciho nacistickýho dětka SCHwartzberka. A proto je na čase pro krvavou defenestraci fašistických prasat z ODS TOP09 VV KDU-ČSL LIDEM A ČSSD. Proto jedině komunisté vás dokáží zlikvidovat naše doba za chvíli přijde a ty chcípneš taky ale radši bych si přál kdyby tě zaživa žrala rakovina. Ale jak se říká postihuje to jen hodný poctivý lidi nacistický svině jak seš ty a pár těch sfanatyzovaných kriplů co jste demonstrovali to né ono to přijde a doufám že se ty budeš smažit v pekle kde je již jak doufáme největší masový vrah všech dob Václav Prase Havel Václav Prase Klaus ho bude doufám brzo následovat...SMRT TOBĚ. Tak tohle je česká současnost. Negativní emoce vyvolané senzacechtivými médii ústí v nenávist. Vzbuzené negativní emoce jsou nakažlivé, verbují a osmělují nejhorší spodinu, jejíž agresivita je nejen podporována, ale dokonce i vydávána za hrdinství. Kdekdo si tak plivne a kopne, jen aby se zviditelnil nebo aby se zbaběle přidal k štěkajícímu proudu. Už chybí jen Lidové milice. A jdem na titulky.

27.2.2013 v 8:15 | Karma: 34,77 | Přečteno: 1672x | Diskuse| Média

Petr Paulczynski

Hlody úterní aneb miluji naše média

Tak nevím. Byl v tom roce 89 ten převrat nebo nebyl? Včerejší 65.výročí nastolení rudého teroru, kdy syfilitik Kléma ukázal, že se do Moskvy učit jak kroutit demokratům krkem nejezdil nadarmo se neslo v duchu rudého jásotu na jeho hrobě. Myslíte, že kdyby na hřbitově někdo roztáhl fangli se svastikou, že by za chvíli neseděl v antonu? Tak jak je možné, že fangle s rudým vercajkem tu pobíhají jako by byl osmačtyřicátý, když takový symboly jsou zrovna tak nezákonný?

26.2.2013 v 8:40 | Karma: 32,31 | Přečteno: 1495x | Diskuse| Média

Petr Paulczynski

Hlody pondělní aneb miluji naše média

Jak překvapivé. Konec února a dopravu komplikují: sníh, voda a uzavřené silnice. Střídavě se vyskytuje ledovka, sníh, břečka ale i voda na vozovce a s tím související hrozba aquaplaningu. To vše čeká řidiče na silnicích. Na řadě míst mají problémy kamiony. Dopravu může komplikovat mlha nebo déšť. Sněhová vrstva v lesních úsecích je často zledovatělá. Maně si vybavuji starou poučku, že největším nepřítelem socialismu jsou jaro, léto, podzim a zima. Zdá se, že přežívá. Takže kapitalismus lze u nás budovat pouze za velmi příznivého počasí nesmí mrznout ani mrholit, téměř za bezvětří za předpokladu že bude teplo a ne horko – chvílemi oblačno. A hlavně, podle pokynů z Brusele. Pro jistotu doporučuji nakoupit holínky. A teď na pár titulků.

25.2.2013 v 12:15 | Karma: 33,12 | Přečteno: 1697x | Diskuse| Média

Petr Paulczynski

Hlody víkendové aneb miluji naše média

Uplakaný víkend způsobil, že jsem ho lenivě proválel. S dálkovým ovladačem v ruce jsem v leže zjistil, že žádný ze zhruba stovky programů nestojí za nic. Ovšem vrcholem byly programy televize, která mne měsíčně okrádá o výpalné, které stanovil náš parlament plný intelektuálního výkvětu. Nevím jak vám, ale mně připadne, že se vrátil čas. Že ČT znovu ovládají komunisti. Za moje i vaše peníze vytahují ze sklepa normalisační kusy. O přehledu starých zpráv, kde koukám na rudé gaunery nemluvě. A tak se nám nabízí ke koukání Hvězdy které nehasnou, kuchař Svatopluk, Silvestrovské koktejly, Proč bychom se nebavili, když nám Pánbůh archiv dal, nebo Nemocnice na kraji města. Už mi chybí jen Muž na radnici. Řídí tu ČT pan Dvořák, nebo soudružka Semelová? Nebo soudruh Filip Falmer který na mne co chvíli juká u Otázek Václava Hlodavce. No tak to jen na začátek takový malý televizní postesk a teď pár titulků.

24.2.2013 v 21:00 | Karma: 33,78 | Přečteno: 1488x | Diskuse| Média

Petr Paulczynski

Hlody páteční aneb miluji naše média

Tak si nám senát popovídal o amnestii, která je jak známo ve výhradní kompetenci prezidenta. Taková debata mi tak trochu přijde, jako diskutovat o vlivu vlhkosti na rezavění osy zemské. Je skutečně možné, že amnestii, která je jedním z výsadních práv presidenta, označíme za velezradu? Hosty na veřejném slyšení byli například nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman nebo ministr spravedlnosti Pavel Blažek (ODS), dále pak řada odborníků na ústavní právo. Jediný, kdo pozvánku odmítl, byl jakýkoli zástupce Hradu. Ani prezident ani "široký okruh tří odborníků", kteří amnestii chystali, se nehodlal této taškařice účastnit. Václav Klaus dokonce označil aktivitu Senátu za směšnou a zapochyboval, že to senátoři myslí s projednáním jeho amnestie vážně. Senátoři Miroslav Antl, předseda ústavně-právního výboru Senátu, a Eliška Wagnerová, bývalá ústavní soudkyně, před zahájením slyšení ujistili, že to myslí smrtelně vážně. Tak dalece, že v horní komoře Parlamentu už je přichystána ústavní stížnost na prezidenta republiky pro velezradu. "A nejde jenom o amnestii, ale i o další kroky," zmínila Wagnerová. Jedná se například o Klausovo letité protahování připojení podpisu pod závazné evropské smlouvy. Tak kur(v)ňa jde o amnestii, nebo o ostrakizaci Klause? Citovat Lenina mi nepřijde příhodné. Ale jak v této situaci nevzpomenout jeho výrok o parlamentní žvanírně. Nebo se u nás ústava a demokracie zachraňuje když Antl s Wagnerovou a Al Gajdou se domluví s Rychetským a sepíší ústavní dodatek, že Klaus je vlastizrádce? Ono by to chtělo místo nenávisti používat zdravý rozum, ale ten se u socialistů nachází opravdu jen málokdy. A to prý jsou oni: Miroslav Antl (nestr. za ČSSD)•Marta Bayerová (KSČM)•František Bublan (nestr. za ČSSD)•Alena Dernerová (nestr. za Severočeši.cz)•Jiří Dienstbier (ČSSD)•Alena Gajdůšková (ČSSD)•Jan Horník (nestr. za TOP 09 + STAN)•Miloš Janeček (ČSSD)•Miroslav Krejča (nestr. za ČSSD)•Libor Michálek (nestr. za KDU, SZ a Piráty)•Miroslav Nenutil (ČSSD)•Tomio Okamura (nestr.)•Vladimír Plaček (ČSSD)•Radek Sušil (ČSSD)•Eva Syková (nestr. za ČSSD)•Petr Šilar (KDU-ČSL)•Eliška Wagnerová (nestr. za SZ)•Jan Žaloudík (nestr. za ČSSD) No nic, dáme raději pár titulků.

21.2.2013 v 20:35 | Karma: 31,97 | Přečteno: 1484x | Diskuse| Média

Petr Paulczynski

Hlody čtvrteční aneb miluji naše média

Konina kam se podíváš. Teď nemám na mysli skvělá díla z klávesnic našich skvělých novinářů které jak titulek hlásá miluji, ale skutečnou koninu alébrž koňské maso. Teda tuhle manželka důvěrně nazývaná mamuš udělala koňský guláš a upozorňuji, že to byla těžká mlaskačka. A pokud vím, je navíc koňské dražší maso než jiné. Co k tomu řící. Asi když tam ta konina je, měla by asi být deklarovaná. To jo. Ale jinak pánové novináři nesnažte se nám vnutit, že konina je něco unapetitlich. Vždyť někde jedí psy, jiní nesmí prase, v Indii zase nesmí krávu, ale pořád jde o místní zvyky. Už jsem dlabal všelicos. Netopýra, mořského koníka, škorpiona, hada, brouky, sklípkana. A vše se v těch zemích kde mne takto uctili běžně jí. Tak proč ne konina. Tak prosím, přestaňte psát o konině koniny. A teď k titulkům.

21.2.2013 v 8:08 | Karma: 33,20 | Přečteno: 1844x | Diskuse| Média

Petr Paulczynski

Hlody středeční aneb miluji naše média

Plný virtuální prostor elektrovoltaiky. Někteří říkají, že je to tunel. Nevím, ale jestli mi v důsledku toho někdo leze do peněženky tak je to spíš hajzlovina. Fakt, že státní skupina ČEZ dostala z našich kapes za loňský rok 1,630.000.000 Kč dotací pokládají Lidovky za bizarní. Já ne. Vždyť je to přece zcela jasné: ČEZ v podstatě žádné solární elektrárny nebudoval, ale skupoval je (zvláště v letech 2009 a 2010), a to od podivuhodných firem, kupříkladu od kyperské firmy Amun Re s utajenými majiteli za 5 miliard korun. Stačilo by tedy vědět, kdo byli majitelé této firmy a jaký měli vliv na rozhodování ČEZU a je po bizarnosti. Zatím lze jen zavzpomínat, kteří politikové a vysocí státní zaměstnanci ovládali tehdy ČEZ. Tak pravil nikoliv Zarathustra ale Mirek Macek. A nyní k titulkům. Dnes skromně, nebyl čas.

20.2.2013 v 13:13 | Karma: 34,17 | Přečteno: 1833x | Diskuse| Média

Petr Paulczynski

Hlody úterní aneb miluji naše média

Tak si nám na Fejsbůčku postěžoval pan doktor Láska, že na něho byla advokátní komorou podána kárná žaloba v souvislosti s jeho činností v Dopravním podniku. A taky se čílí (asi právem) že tajemník advokátní komory už informoval tisk ale panu doktorovi neřekl zatím nikdo nic. Tak to je zajímavé, že když pana doktora byla plná televize a noviny, taky ti co se jich to týkalo nevěděli nic. Dokonce velký protikorupční bojovník Jan Kraus ho vzal do své politické páteční agitky. A teď ho tam možná vezme podruhé. Jak napsal přítel: Jo,jo a to vystudoval sociální patologii na Vysoké škole pedagogické v Hradci Králové a právo na Právnické fakultě Západočeské univerzity v Plzni. Advokát? Bývalý policajt /od 18 let / a teď patří mezi skupinu "mediálních" advokátů plnících naše média stále "zajímavými kauzami". Advokát má zastupovat své klienty a kromě mluvení u soudu mlčet! No nechme pravdu a Lásku a pojďme na titulky.

19.2.2013 v 13:18 | Karma: 33,47 | Přečteno: 2128x | Diskuse| Média

Petr Paulczynski

Hlody pondělní aneb miluji naše média

Na úvod se přece ještě jenom musím vrátit ke včerejší polední estrádě kterou nám naševaše ukazuje o čem se prý příští týden bude mluvit. Jeden z účastníků mletí pantem známý především tím, kterak zadlužil tuto republiku v době kdy byla ve fázi ekonomického růstu, poněvadž rovnou ze školních škamen usedl do křesla ministra financí a ve světle svého vzoru který se proslavil výrokem že zdroje jsou, vysvětlil národu, že zdroje pořád jsou a jen on a soudruzi z jeho strany je dokážou najít, správně přerozdělit a zahájit tak vítěznou bitvu s nezaměstnaností a všemi dalšími problémy našeho skomírajícího národního hospodářství. Jak pravil jeden můj přítel, už si asi jen počkáme na nový výstřel z Aurory a zase bude dobře! On a jeho parteigenossen totiž jediní vědí, jak se musí ten hloupý kapitalistický volný trh “moudře” řídit z teplých kanceláří. A tak nám ten kavárenský teoretik sociálních smírů, investičních pobídek, čerpání evropských grantů, či přerozdělování chce radit, jak napumpovat miliardy do zadřených kol ekonomiky a prodanit, prodotovat a proregulovat se k prosperitě. No a můžeme na pár titulků. Začneme výjímečně pozitivně.

18.2.2013 v 18:45 | Karma: 32,92 | Přečteno: 1653x | Diskuse| Média

Petr Paulczynski

Hlody víkendové aneb miluji naše média

Víkend proběhl v relativním mediálním poklidu. Sjezdu veverek věnovali jenom tolik pozornosti, kolik zasluhuje strana s preferencemi atakujícími nulu. Nebýt toho, že guru strany VV-ABL Bárta řekl o Andreji Babišovi že je zloděj, by si toho srandasjezdu kromě našívaší téměř nikdo nevšiml. Zvolení Radka Johna čestným předsedou VV je skutečně pozoruhodnou ctí. No komu čest, tomu čest. Souboj Petra Nečase s Bohoušem Sobotkou u krále televizních paňáců tedy rozhodně nebude tím, o čem se tento příští týden bude mluvit. Akorát ty terminátory a boj za levnější rohlík možná někdo zmíní. A teď pojďme na pár titulků, ale moc ne protože jsem lenivý.

17.2.2013 v 20:33 | Karma: 33,73 | Přečteno: 1815x | Diskuse| Média

Petr Paulczynski

Hlody páteční aneb miluji naše média

Svrhnout, zavřít, utopit, vyloučit. Vědí vůbec všichni ti protiklausovští bojovníci co vlastně chtějí? Jak to tak vidím, především se chtějí zviditelnit. Tak například poslední výkřik členů PEN klubu Přestaňte útočit na Václava Havla je toho názornou ukázkou. Po projití jmen těch co to podepsali jsem zjistil, že nejvýznamnější z vykřikovatelů je soudružka Šiklová. O ostatních, kromě Svěráka který nesmí chybět, jsem v životě neslyšel. Což ovšem může být moje chyba. Tak to na úvod stačí a pojďme na titulky.

15.2.2013 v 10:10 | Karma: 33,40 | Přečteno: 1988x | Diskuse| Média