Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Co chceme? Pevnou ruku rudocha?

Ve čtvrtek 17/11 jsme oslavili 22.výročí vyhnání rudochů, nebo chcete-li protikomunistického převratu. Někteří tomu eufemisticky říkají "Sametová revoluce". Snad pro ústřední Havlovo heslo - "nejsme jako oni" zvolené rafinovaně proto, aby dav nezačal věšet své trýznitele na lucerny jako v roce 56 Maďaři. A tak jsme teda jako oni nebyli. Oni mezitím vklidu zprivatizovali kdeco, obsadili všechny zásadní posty všude na co si vzpomenete. Zůstali zabetonovaní v policii, soudech, prokuraturách, centrálních úřadech, státních podnicích. A vedoucí úlohu KSČ a Národní frontu chtěli sametoví revolucionáři nahradit jiným jednotným hnutím, jenom pod vedením nezprofanovaných tváří. Říkali tomu OF.

Myslím, že už jsme tadyarchiv

Myslím že ono "nejsme jako oni" bylo zásadně chybné heslo. Měli jsme být. 22 let po převratu se tu roztahují a kdyby mohli, tak s námi , co  představujeme opačnou stranu by ozdobili větve stromů .  Stačí sledovat drzosti jisté soudružky Semelové, jenom tak namátkou.

Naštěstí se objevil Václav Klaus a zabránil tomu, aby u nás vznikla elitokracie, a změnil OF na standardní politickou stranu, aby stát mohl být normální pluralitní parlamentní demokracií.  Pohrobci OF později OH však dodnes obsazují vrcholové politické funkce skryti za aureolou disidentů či jejich přátel. A hlavně. Jsou jich plná media včetně veřejnoprávních. Stačí sledovat výběr jedněch a týchž komentátorů, politologů a jiných "intelektuálních elit". Jména si dosaďte sami abych na někoho nezapomněl. Jejich vystoupení povzbuzují všeobecnou frustraci či chcete-li nas*ání.

To, že nešlo o spontánní výbuch ulice už je dnes každému asi jasné. Podíl různých složek vnitra a zahraničních tajných služeb ve spolupráci s některými disidenty, na klidném předání moci je dnes (i když potichoučku přiznávaný), více než zřejmý. Jásající ulice k tomu jenom tvořila kulisu, byť více než potřebnou. Myslím, že zde lze hledat zárodek dnešního marasmu.

Přeskočme složitých 22 let i činnost různých jednotlivců počínaje prezidenty až po všechny možné předsedy stran. Skočme rovnou do dneška. Dneška, kdy sebejistá KSČM, jasný nástupce zprofanované KSČ hraje s vydatnou pomocí ČSSD významnou roli v parlamentu i mimo něj a chová se, jako by naše dějiny začínaly rokem 1990. A ostatní tzv. standardní politické strany dělají za vydatné pomoci mediokracie co se dá, aby nas....tolicovali kde koho. Kauza stíhá kauzu. Všeobecný povyk skrývající se pod sjednocujícím slovem korupce nahrává rudým i narudlým kapitánům našeho průmyslu, šíbrům v policii, soudech, školství, kteří se nám tiše a potutelně posmívají.

Komunisté jsou přesvědčeni, že už ve druhé polovině minulého století bylo na dosah "naplnění myšlenek sociálně spravedlivé společnosti". Vlivem mnoha historických okolností se prý první pokus o socialismus nepodařilo postavit na trvalé základy. Tvrdí ale, že přes všechny nedostatky měl minulý systém proti současnému základní přednost - ctil sociální práva lidí, bez nichž jsou ostatní lidská práva pouhou iluzí. "Naše cesta k socialismu je cestou demokratickou, cestou svobodné volby většiny. Jsme přesvědčeni, že na této cestě najdeme spojence, přemýšlivé občany, mladé lidi, kterým není budoucnost naší země lhostejná," praví dnešní komunisté v jakési své deklaraci.

Takže na závěr této stručné rekapitulace se vracím k onomu heslu "nejsme jako oni". Prdlajs. Oni nejsou jako my. Čtěte pořádně. Jestli Vám nenaskočila husí kůže, tak buď patříte k nim nebo máte nedostatečné IQ.

Na druhé straně nelze nevidět současné  politické odporné manévry uvnitř stran i mezi nimi, kdy se hádá každý s každým a zlodějské kauzy vyskakují denně jako čertík ze škatulky. Vidím to jako velmi  nebezpečné  s možností  nedozírných následků. Nahrává to oranžovo-rudým populistům včetně odborů rozdmýchávajících averzi lidí vůči systému. Protože lidi jsou prostě takoví. Nelíbí se nám např. moc práce, nedostatek peněz, bohatí lidé, platit za dopravu, za doktora, v obchodě. Nelíbí se nám poslouchat šéfy, učitele. Nelíbí se nám nájemné, živit své děti, chodit do práce vůbec. Nelíbí se nám politici, protože symbolem doby se stalo tvrzení, že všichni kradou. A v mnoha případech je to asi bohužel pravda.

Tak slíbíme: Zkrácení pracovní doby,hodně placeného volna, vysoké mzdy, zdanění bohatých, dotované jízdné, zdravotnictví zdarma, zákoník práce,který posílí práva pracujících, regulované nájemné nafurt, porodné, přídavky na děti někilkanásobné, podpory v nezaměstnanosti . A máme to doma.

Pamatujme na to, že podobné sliby znamenají sjezd  z dluhového tobogánu s cílovou stanicí státní bankrot.

Prosím, poučme se z amerického cirkusu  Obama a EU cirkusu, kteří dovedli politickou navoněnou zdechlinu k naprosté dokonalosti.

Nenechme se nachytat škodolibou narudlou propagandou. Abychom nevrátili budoucnost této země zpět před rok 1989. Vykašleme se na všechny ty hlasatele zářných zítřků, protože nejsou jiní než ti současní vůdcové. Jenom se vezou na vlně nasrání které pomáhají rozdmýchávat pomocí obskurních spolků které rostou jako houby po dešti. Nevěřte apologetům spadlým z nebe. Jde jim o totéž co těm současným šéfům. O moc a o peníze.

A mezitím rudí vlci v rouše beránčím už brousí nože. Opravdu chceme pevnou ruku rudocha?

Psáno pro blog.iDnes.cz
Mé blogy přejímají i servery Virtually, Česká Media, E-portál a Fragmenty.

A obvyklá porce uvolňováků:

Když se řekne - to už potřebovalo brýle:
http://www.paulczynski.cz/39160.html

Foto dne - globalizovaní vrabci:
http://www.paulczynski.cz/foto-dne--globalisovani-vrabci.html

Fórek dne -  hříšný pomeranč:
http://www.paulczynski.cz/hrisny-pomeranc.html

Autor: Petr Paulczynski | úterý 22.11.2011 17:45 | karma článku: 33,03 | přečteno: 2715x
  • Další články autora

Petr Paulczynski

Hlody středeční 9/8 aneb miluji naše média

Dnes si v úvodníku oddychneme od politiky ( i když ne úplně) a koukneme do Ria které hýbe světem. Na této olympiádě se totiž objevuje vliv multikultury.

9.8.2016 v 20:53 | Karma: 46,76 | Přečteno: 13460x | Diskuse| Společnost

Petr Paulczynski

Hlody středeční 2/8 aneb miluji naše média

Dnes o něco později, než jsem vyhrál souboj sám se sebou zda psát nebo nepsat. Tak aspoň kousek obvyklé porce. Neziskovky žádají volební právo pro imigranty a výjimky ze zákonů.

2.8.2016 v 19:57 | Karma: 46,60 | Přečteno: 10791x | Diskuse| Společnost

Petr Paulczynski

Hlody středeční 26/7 aneb miluji naše média

Zase si nemůžu prázdninově dáchnout a vysadit. Protože Turecko, vraždící monstra co nejsou teroristi jak se dozvídáme, dnes dokonce zamordovali kněze.

26.7.2016 v 15:15 | Karma: 45,51 | Přečteno: 6903x | Diskuse| Společnost

Petr Paulczynski

Hlody středeční 19/7 aneb miluji naše média

Původně jsem si chtěl dát prázdninový oraz a dnes pauzírovat. Pak jsem zjistil, že OVM mají letní výpadek a že se tudíž nebude vědět o čem se má tento týden mluvit, tak jsem sáhl po klávesnici a pár bodů sesmolil.

19.7.2016 v 15:02 | Karma: 46,56 | Přečteno: 9195x | Diskuse| Společnost

Petr Paulczynski

Hlody středeční 12/7 aneb miluji naše média

Dnes začneme něčím čistě brněnským, protože internetem hýbe video v němž se náměstek primátora nechal bičovat dominou přičemž mumlal „I want more,“ tedy: chci víc.

12.7.2016 v 13:14 | Karma: 46,00 | Přečteno: 9461x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Starosta Novotný by měl z ODS odejít sám, domnívá se Stanjura

19. května 2024  14:07

Místopředseda ODS Zbyněk Stanjura by uvítal, kdyby se starosta pražských Řeporyj Pavel Novotný...

Volby by vyhrálo hnutí ANO s 32 procenty, s SPD by mělo vládní většinu

19. května 2024  13:42

Sněmovní volby by nyní vyhrálo opoziční hnutí ANO s 32 procenty hlasů. Na druhém místě by byla s...

Ukrajina zničila ruskou minolovku, drony poškodila rafinerii ve Slavjansku

19. května 2024  13:12

Sledujeme online Zničili jsme minolovku ruské černomořské flotily, ohlásili v sobotu večer ukrajinští námořníci. V...

Malostranský zápisník: Chcimír, nebo mírotvorce? Kdo spolkl ropuchu?

19. května 2024

Premium Nechceme slevu zadarmo – a při hlasování o skvělém migračním paktu se statečně zdržíme! ODS už...

  • Počet článků 1307
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3093x
Postřehy z politiky a života.