Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Parchant? Ano jsem nechtěná!

...do pokoje přiběhla má matka a se svým typickým jekotem mi sdělila, že já jsem ten parchant, to nemanželský dítě, které bylo vlastně nehoda! Došlo mi, že má vlastně pravdu a pro puberťáka je takové uvědomění sakra těžký. Najednou jsem se začala na moji rodinu dívat jinak, byla jsem navíc, neměla jsem tam být. Máma, tatínek a jejich malá dcerka Katka, i přesto, že můj nevlastní tatínek je tím nejlepším, kterého si můžu přát, jsem se cítila jako břemeno, které sebou máma musela vláčet...

Jednoho únorového dne skoro před 23lety jede muž středního věku v červené stopětce se svou téměř dvacetiletou dcerou do Motole. Dcera má totiž porodní bolesti a během několika sakra dlouhých hodin přivedla na svět holčičku s nápadně velkou hlavou.

Ano, nebyla jsem zrovna nejkrásnější miminko na světě, ale i přesto jsem byla spokojená.  Má první fotečka jasně dokazuje, že moji nadměrně velkou hlavičku se snažila prvorodička schovat tím, že mi vycpala dupačky plínkami, aby mé maličké tělíčko odpovídalo velikostně mé hlavičce.

Po pár dnech strávených v porodnici jsem byla odvezena do malé místnosti velkého pražského bytu, kde na mě čekal přímo obří plyšový pes, krásná postýlka a dvě ženy, které se o mě starali. I přesto, že jsem nebyla úplně roztomilý mimčo, tak okolo mě pořád lítali dvě ženy - máma a babička. Každou chvíli u mě byla nějaká návštěva, která mě chovala, brala na kočárkový výlety a zdálo se, že je vše jak má být.

Jako miminku mi nedošlo, že nejsme úplně normální rodinka a že by tam se mnou měl být i ten, kterému se říká táta. I máma po chvíli zjistila, že nejsem panenka, poznala slovo závazek a asi ji došlo, že na něj nebyla připravena. Upřímně si neumím představit, že bych měla ve svém věku skoro tříleté dítě. Naštěstí pro ni jsem byla hodný mimi, které většinu dne prospalo a tak babičce ani nevadilo, že mě občas pohlídá. V hlídání dětí měla babča poměrně praxi, vychovala dvě dcery a ta starší přivedla na svět jejího vnoučka už ve svých šestnácti letech. V době komunismu bylo asi složitější a hlavně potupnější absolvovat něco tak traumatizujícího jako potrat, vždyť říkejte někomu cizímu, že se stala chyba, když ta chyba může být budoucí Einstein?

Když mi bylo asi dvanáct let a tloukla se mnou puberta, jsem své o osm let mladší sestře Kachně (jmenuje se Katka, ale přezdívka Kachna mi přišla zábavná) řekla, že je rozmazlený parchant. V tom ale do pokoje přiběhla má matka a se svým typickým jekotem mi sdělila, že já jsem ten parchant, to nemanželský dítě, které bylo vlastně nehoda! Došlo mi, že má vlastně pravdu a pro puberťáka je takové uvědomění sakra těžký. Najednou jsem se začala na moji rodinu dívat jinak, byla jsem navíc, neměla jsem tam být. Máma, tatínek a jejich malá dcerka Katka, i přesto, že můj nevlastní tatínek je tím nejlepším, kterého si můžu přát, jsem se cítila jako břemeno, které sebou máma musela vláčet. Nikdy, co si pamatuji, jsme neměli hezký vztah, ale o tom Vám povyprávím jindy. Ta jedna jediná věta, kterou řekla, mi s velkou nadsázkou změnila život.

Ted se Vás ptám, má matka právo říct, že jste parchant?  Je vůbec lidské říct dítěti, že je nehoda?

I když přes všechno jsem ráda, že se ta nehoda stala, tak si osobně si myslím, že je lepší podstoupit potrat než dítěti ukazovat, že tu nemělo být.  A jaký máte názor Vy?

Autor: Tereza Paterová | pátek 8.1.2010 21:31 | karma článku: 20,16 | přečteno: 2079x
  • Další články autora

Tereza Paterová

Sbohem, meruňková marmeládo!

Nedávno jsem se probudila s chutí na kakao a obyčejný rohlík s máslem a meruňkovou marmeládou. Naštěstí mám obchod opravdu kousek a tak jsem s nadšením vyrazila. Vstoupila jsem do příjemně vychlazené prodejny s jasným cílem nákupu a rozhodnuta, že se nenechám ničím jiným zlákat.

8.8.2013 v 13:35 | Karma: 22,85 | Přečteno: 1289x | Diskuse| Ostatní

Tereza Paterová

Cestování v MHD aneb mám si nechat všechno líbit?

Nechci dnes řešit generační problémy či otázku, zda se má či nemá uvolňovat v MHD místo k sezení starším občanům. Většinou se setkám s poděkováním, někdy mé automatické, milé gesto nemá žádnou reakci, občas se setkám i s odmítnutím a stává se, že reakce by se dala označit za silnou negaci. O MHD v Praze by se dalo napsat tisíce blogů a stále bychom měli prostor k tomu, abychom psali dál a dál. Můj dnešní příběh jsem se, ale rozhodla publikovat.

22.10.2012 v 18:28 | Karma: 31,62 | Přečteno: 2056x | Diskuse| Ostatní

Tereza Paterová

První láska...

To gentlemanství v podobě, kterou by jen člověk těžko hledal v tak mladém chlapci. Jen se v zájmu malých slečen modlím, aby mu to zůstalo a nedvořil se tím, že dívky bude tahat za vlasy či jim ničit bábovičky!

16.10.2012 v 22:01 | Karma: 12,25 | Přečteno: 807x | Diskuse| Ostatní

Tereza Paterová

Bezdomovec v popelnici a já?

Při beztarostném otevírání víka, kdosi zvolá „zavři“! Krve by se ve mně nedořezal! Co teď? Šok, který jsem právě prožívala mě přimrazil v neobvyklé pozici.

26.9.2012 v 20:00 | Karma: 12,97 | Přečteno: 1029x | Diskuse| Ostatní

Tereza Paterová

Zubař aneb můj včerejší skutečný horor!

Předtím než začnu popisovat svůj včerejší zážitek, tak bych ráda předeslala, že se o své zuby opravdu starám. Čístím je dvakrát denně, používám mezizubní kartáčky i zubní nit, snažím se docházet pravidelně! Bohužel je můj chrup v žalostném stavu, i když jsem do něj investovala majlant!

25.9.2012 v 21:43 | Karma: 19,95 | Přečteno: 1981x | Diskuse| Osobní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

KOMENTÁŘ: EU byla naše výhra a šťastné rozhodnutí, byť přinesla i chyby

2. května 2024  10:41

Česká republika i Evropská unie stály před dvaceti lety před velkým rozhodnutím. Pro obě strany to...

Z Kolumbie pašoval tašku plnou kokainu, v Praze na letišti ho zadrželi celníci

2. května 2024  10:32

Na konci minulého týdne zadrželi celníci na pražském Letišti Václava Havla cizince, který měl ve...

Zřícená dálnice v jižní Číně má již 48 obětí, další pátrání komplikuje počasí

2. května 2024  6:23,  aktualizováno  10:28

Nejméně 48 lidí zemřelo v hornaté oblasti na jihu Číny, kde se ve středu po silných deštích zřítila...

Kyjev na Rusko vyslal drony, balistická raketa v Oděse způsobila požár

2. května 2024  7:20,  aktualizováno  10:24

Sledujeme online Ukrajinské drony v noci na čtvrtek poškodily energetickou infrastrukturu v západoruské Orlovské...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 32
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3008x
Neobyčejně obyčejná dívka, co postupem času přestává čekat na to, že pozná neobyčejně obyčejného muže a své sny si raději plní i bez něj...ale i tak v koutku duše naivně doufá, že pozná lásku, co by rozněžnila i návštěvníky kinosálů :-)

Seznam rubrik