Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Quazi

12. 1. 2010 23:04
musím reagovat

Mám dva syny, jejich početí bylo taky neplánované (dvojčata). Už jsou dospělí, ale nikdy bych jim něco podobného neřekla. Možná proto, že jejich otec se na nás nevykašlal a jsme spolu dodnes. Obecně jen lze říct, že dítě nemůže za to, že se narodilo. Bylo to vše v režii vaší matky, ona se tak rozhodla a nemá právo vám to jakkoli vyčítat. Není to vaše vina.Nejde ale o ni, nýbrž o vás. Myslím, že pro vaši psychickou pohodu je nejlepší se nad to povznést a odpustit. jí i sobě. Já sama jsem spoustu věcí pochopila až v době, kdy jsem byla ve věku mých rodičů, kteří mně taky kolikrát velmi mrzeli. Prostě své rodiče nechte jít a tvořte si svůj vlastní život. Oni prostě za to kolikrát nemohli, je to občas dost těžké. Z vaší mamky asi v tu chvíli mluvila spíš špatná nálada, frustrace, cokoli. Pokud jste se narodila, nechtěná jste nebyla,

0 0
možnosti
D

DanielPuschman

11. 1. 2010 10:38
ženy umí slovem hodně ublížit

...a děti by měli mít lidé ve chvíli, kdy na to mají rozum. Vaše matka ve skutečnosti nadávala sobě, ale po vzoru mnohých slabochů si našla někoho ještě slabšího, aby si na něm vybila vztek. Tohle bohužel dělají mnohé ženy.

A co to vlastně je parchant? Předsudek připitomělé katolické morálky, všechny děti a vůbec narozené živé bytosti jsou rovnocenné a čisté. Velkou hlavu už nemáte, na fotce vypadáte dobře, a určitě jste neměla nebo nebudete mít problém najít někoho, kdo Vás bude milovat a se kterým prožijete fajn život, tak si z toho, co Vám vaše matka řekla, nic nedělejte. Je to minulost a není to nic, co by v principu souviselo s Vámi, tohle je jedině její problém.

0 0
možnosti
P

PaterovaT

9. 1. 2010 12:13
Asi jsem článek napsala špatně

Je to deset let, co mi má matka sdělila, že jsem nechtěné dítě, já už se s tím smířila, už jsem přeci dospělá. Co se týče použitého slova parchant a celé situace, chtěla jsem upozornit, že to bylo poprvé, co mi matka dokázala říci, že jsem nechtěná, nebyl to momentální skrat. Ano já a můj mladší bráška se s ní již nestýkáme, což je úplně jiné téma. Chtěla jsem však rozvinout debatu o tom zda má matka právo Vám sdělit, že tu vůbec nemáte být. Je lepší podstoupit potrat než dítěti vyčítat, že se narodilo. Uznávám, že adopce je lepším řešením. Děkuji Vám za Vaše názory.

0 0
možnosti
VM

Atka01

9. 1. 2010 8:24
není to pěkné čtení

To, co Vám řekla Vaše matka je pro mě naprosto neodpustitelné. Člověk musí vážit slova a nést důsledky. Musí se znát hranice, které nelze překročit, ani slovně. Matka která dokáže tohle vyřknout svému dítěti je nezodpovědný sobec. Ona Vás uvedla na tento svět a do této situace. Podle mého by se právě ve všech směrech měla snažit vynahradit, že jste zpočátku neměla otce a mít své děti ráda stejně. Já bych asi čekala na dobu, kdy se budu moci ostamostatnit a nebýt na takové ženě závislá a můj vztah k ní by ztratil vřelost a byl poze formální. Ale tohle je pouze můj pohled na  věc.

0 0
možnosti
W

wiki5.5

9. 1. 2010 4:32
slecno

jestli si myslite, ze potrat resi co si myslite ze resi, tak jste hodne vedle. Poznal jsem hodne starsich zen, ktere podstoupily potrat, aby "vyresily" problem podobny tomu co popisujete, kdyz byly mlade. Jeste jsem nepoznal zadnou, kterou by to nepoznamenalo na cely zivot. Mit zavazek je tezke, zabit zavazek se zda jednoduche. Jde vymazat z hmotneho zivota, ale nejde vymazat ze svedomi.

0 0
možnosti
V

Vikina

9. 1. 2010 4:45
Re: slecno

zdravím Wikisho, začíná se nám tu nezdravě roztahovat ten chitrej psycholog z Hong-Kongu, nyní pod krycím názvem quintána. Že to je pitoma, už víš, žel, je to s ním stále horší. Nevíš, jak na něj? Bude třeba jej zpacifikovat (už bohužel nemám na Tebe mail).

0 0
možnosti
V

Vikina

9. 1. 2010 3:36
V rodině, stejně jako

později v manželství, se občas řekne ledacos, co se prostě musí překousnout. Nelze dělat z jedné věci celoživotní trauma, to by byl život k nesnesení a hlavně, nikdy byste s nikým nevydržela natrvalo. Mnozí rodiče své děti dovedou i ztlouci, ale nakonec, pokud nejde o vyložené despoty a sobce, mají své děti vždycky rádi. Mamka to holt neměla lehký a Vy jste naopak měla velkou kliku na otčíma, tak co řešíte? Ve svém věku byste už měla k matce najít dávno normální vztah. Kriste pane, vždyť Vám už není těch dvanáct. Ještě ráda a se smutkem si na matku vzpomenete, až tu nebude. Maminka Vás nepochybně měla a má pořád ráda, tak vo co gou? A potraty neřešte, nejvejš se starejte, abyste na žádný nemusela jít.

0 0
možnosti
W

wiki5.5

9. 1. 2010 4:29
Re: V rodině, stejně jako

pod tohle se plne podepisuji

0 0
možnosti
JH

hurkajan

9. 1. 2010 2:00
ne ne

v pořádku to v žádném případě není z psychologického hlediska vaše matka utrpěla těžké trauma ze svého selhání které se snaží přenést na vás aby se tohoto komplexu zbavila tedy spíše sama před sebou aby se obhájila.Jestli jste jí opravdu nezavdala příčinu nějakou vaší slovní byť nechtěnou reakcí ...hádkou...je opravdu na zvážení zajít se poradit za vhodným lékařem...z rozboru vašeho článku se dá snadno vyčíst skrytý pocit méněcennosti sebeobviňování a zklamání..který může vyústit v těžký rodinný i osobní konflikt.Rozhodně bych to nepodceňoval...

0 0
možnosti

originalni_demokrat

9. 1. 2010 0:45
Jste krásná nehoda

Alespoň dle fotografie. Jinak se ntrapte, ona to tak jistě nemyslela.

0 0
možnosti
D

dasa0302

9. 1. 2010 0:32
Nebylo to asi moc taktní..

Od maminky to byla chyba a nebylo to taktní, ale slovo "nehoda" jste si k tomu přidala dodatečně sama.

Matka reagovala na to, že jste použila slovo parchant na svou sestru. Pro Vás to byla jedna z mnoha nadávek bez obsahu, pro ni slovo, kterým častovali asi od dětství Vás a které ji velmi mrzelo, možná se proti tomu i ohrazovala. Asi Vám sestřička také tak trochu šla na nervy, to občas mladší sourozenci dělají, Vy jste ji počastovala a matka zareagovala se stejnou vervou, jako kdysi proti této nadávce bránila Vás.

Nechala si Vás a na potrat nešla, a to se tenkrát se potraty dělaly jako na běžícím pásu. 

Není dobře dítěti sdělovat, že je nechtěné, ale nedělejte z toho zase až takové drama. Nadávka parchant pro Vás touto zkušeností dostala určitý obsah. Doufám, že jste se poučila a že ji od té doby nepoužíváte hlava nehlava.

Také si prosím udělejte odstup a uvědomte si, že jste do toho vosího hnízda tenkrát šlápla Vy, Vaše matka už jen impulsivně reagovala na bolavý šťouch.

0 0
možnosti
M

MORAK

8. 1. 2010 23:56
Žádná nehoda, vypadáte jako milá a inteligentní slečna

Jistě Vaše maminka neměla lehké, ale nejdůležitější je výsledek.  Není nic záslužnejšího, než když mladá žena přivede na svět  zdravého a nadaného potomka a vychová ho.  Nehoda je, když  asociální primitivové s IQ tykve přivádějí na svět potomky stejných kvalit...

0 0
možnosti
  • Počet článků 32
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3008x
Neobyčejně obyčejná dívka, co postupem času přestává čekat na to, že pozná neobyčejně obyčejného muže a své sny si raději plní i bez něj...ale i tak v koutku duše naivně doufá, že pozná lásku, co by rozněžnila i návštěvníky kinosálů :-)

Seznam rubrik